Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BAŞKAN KARAKAYA; “SONUNA KADAR AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ..”

Merkezi Çekmeköy’de faaliyet gösteren

Merkezi Çekmeköy’de faaliyet gösteren Başkan Rıfat Karakaya yönetimindeki Kars Ardahan Iğdır Derneği, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ ve Azerbaycan’a destek mesajı gönderdi. Dernek yöneticisi hemşeriler ve muhtarların katılım gösterdiği Azerbaycan’a destek açıklamasında Başkan Rıfat Karakaya, “Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal geri çekilmelidir” dedi.

Taşdelen’de biraraya gelerek Azerbaycan’a destek açıklaması yapan Kars Ardahan Iğdır Derneği Başkanı Rıfat Karakaya ve dernek yöneticileri ile muhtarlar ve hemşeriler, “Sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındayız” mesajı verdiler. Kars Ardahan ve Iğdırlı dernek yöneticilerinin yanı sıra; Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Sezgin, Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yakup Süleymanoğlu, hemşeri meclis üyeleri, muhtarlar Engin Çelik, Orkun Karakaya ve Sertif Yılmaz ile Avukat Sema Kılıç gibi isimler de açıklama programına katılımları ile destek verdiler.

Basın bildirisini okuyan KAI Başkanı Rıfat Karakaya, “Ermenistan’ın bu alçakça tutumu karşısında yeterli bir tepkiyi ortaya koyamayan uluslararası kuruluşlar çifte standartını bir kez daha sergilemektedirler. Minsk 3’lüsü denilen ABD, Rusya ve Fransa; yaklaşık 30 yıldır bu bölgede sorunu çözememiş, Azerbaycan Türk soydaşlarımızın, Müslüman kardeşlerimizin katledilmesine göz yummuş ve dolaylı yollardan bu duruma destek olmuştur. İşgal edilen topraklar can kardeşimiz Azerbaycan topraklarıdır. Ermenistan hukuksuz bir şekilde bölgeyi işgal etmiştir. Sivil toplum örgütleri olarak Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü koruma ve halkına sahip çıkma mücadelesinde sonuna kadar yanındayız, gönülden destekçisiyiz. Ermenistan’ın sorumsuzca işgali ve saldırıları karşısında şehit düşen soydaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyoruz ve bir kez daha Ermenistan’a derhal bu hukuksuz girişime son vermesi çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Iğdırlılar Dernek Başkanı Av. Özgür Kip de yaptığı konuşmada, Azerbaycan’ın sonuna kadar yanında olduklarını ifade etti. “İlkesel olarak bütün savaşlara karşıyım” diyen Özgür Kip, “Meşru müdafaa  dışında hiçbir savaşın kutsanacak bir taraf yoktur. Bugün nerede savaş var ise biz oradaki mazlumun yanındayız. Ermenistan, uluslararası arası hukuk tarafından tespit edildiği üzere Azerbaycan devletinin topraklarını işgal etmiştir. Ayrıca devam eden savaşta savaş hukukuna aykırı bir şekilde sivil halkın hedef alındığını görmekteyiz. Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları terk ederek sivil  halka saldırılara son vermesini talep ediyorum” dedi.

Kars Ardahan ve Iğdır Derneği Başkan Yardımcısı Yalçın Demirkol da yaptığı değerlendirmede, “Ermenistan, sivil yerleşim bölgelerine saldırmakla büyük bir savaş suçu işlemektedir. Dünya bu zulme daha fazla sissiz kalamaz, kalmamalıdır. Azerbaycan, davasında her şekilde haklıdır. Bizler Türk halkı olarak, iki devlet tek millet inancıyla bu haklı davada sonuna kadar kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç