Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURBAŞKANI, ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI VE BELEDİYE’DEN YARDIM İSTEDİLER…

Ümraniye Şerifali bölgesi Tatlısu

Ümraniye Şerifali bölgesi Tatlısu Mahallesi’nde kentsel dönüşümle Emporia Projesi adı altında yenilenmek üzere çalışmaları başlatılan fakat bir türlü bitirilemeyen Vural Sitesi sakini mağdurlar, “Artık yeter” diyerek sonunda patladı. İnşaat önünde toplanarak seslerini duyurmaya çalışan kentsel dönüşüm mağduru yüzlerce vatandaş; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi’nden çözüm noktasında yardım beklediklerini haykırdı.

Ümraniye’nin son yıllarda hızla gelişen en gözde merkezlerinden Şerifali bölgesi Tatlısu Mahallesi’nde eski adıyla Vural Sitesi’nde yaşanan kentsel dönüşüm sorunu yüzlerce mağdur yaratmış durumda. Emporia Projesi adıyla başlatılan dönüşüm yılar geçmesine rağmen bir türlü bitirilemeyince hak sahipleri de zor günler yaşamaya başladıklarını ifade ediyor. Bir kısmı tamamlanan kaba inşaatların önünde toplanan yüzlerce hak sahibi mağdur, basın açıklaması yaparak soruna çözüm için seslerini duyurmaya çalıştılar. “Biz Vural Sitesi toprak sahipleri olarak 2011 yılında, olası bir İstanbul depreminde göçük altında kalmamak için AKS Konsept Yapıları Geliştirme ve Yönetim A.Ş ile Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında kat karşılığı sözleşmesi yaptık” denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sözleşme imzaladığımız günden, bugüne kadar AKS Konsept A.Ş.nin inşaatı yapmaya yönelik çabalarınını her daim sabır ve sükûnet ile bekledik. Ancak geldiğimiz durum itibariyle, tek amacı beklenen İstanbul depremine karşı daha güvenli konutlarda yaşamak olan biz Vural Sitesi sakinlerinin mağduriyeti zulme dönüşmüş durumdadır. İnşaatımızın belediye ruhsat tarihinden itibaren teslim edilmesi gereken 36 aylık süre çoktan dolmuştur. İnşaatın durumu da maalesef ortadadır. İlgili firmanın bu tarihten sonra vermiş olduğu sözlerin biz toprak sahiplerinin nazarında hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Bu zamana kadar göstermiş olduğumuz iyi niyetli yaklaşımımız, sabrımız ve tavizlerimiz inşaat firması tarafından kötü niyetli olarak kullanılmıştır.

Sözleşmemizdeki teminatlar yatırılmamıştır, Ev sahibi olarak çıktığımız yolda kiracı olarak ortada kaldık. Kiralarımız dahi şirket tarafından yıllardır ödenmemektedir. Bıçak kemiğe dayanmıştır, çoğunluğu kirada olan bizlerin dayanacak ekonomik gücü kalmamıştır. Firma biz kat maliklerine verdiği sözleri tutmadığı gibi, karşılığı olmayan sözlerle, oyalama yoluna gitmekte ve mağduriyetimiz her geçen gün çoğalarak artmaktadır. Bu kapsamda hukuki süreçleri de kapsayacak nitelikte eylemler yapacağımızı, hakkımız olan evlerimizi almak için her türlü mücadeleyi edeceğimizi buradan herkese ilan ediyoruz.

Bu haklı mücadelemizde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre Şehircilik Bakanımız ve Ümraniye Belediye Başkanımızdan mağduriyetimizi giderecek yardımlarını bekliyoruz.” Pandemi kurallarına uygun mesafede toplanan mağdur vatandaşlar, “Haklıyız, hakkımızı istiyoruz” sloganları atarak alandan ayrılırken, adı geçen inşaat firmasının konuya ilişkin çözüm yollarını da kapsayan açıklamasının gelmesi durumunda kamuoyuna duyurulacaktır.

Reklamı Geç