Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MERTCAN ARSLAN: “ÖZ EVLATLARINIZA SAHİP ÇIKIN ARTIK..”

Son olarak İzmit Kartepe’de

Son olarak İzmit Kartepe’de genç bir meclis üyesinin intihar ederek yaşamına son vermesinin ardından CHP’de yükselen özeleştirilere bir ses de Ümraniye eski Gençlik Kolu Başkanı Mertcan Arslan’dan geldi. Partinin evlatlarına daha fazla sahip çıkması gerektiğini kaydeden Mertcan Arslan, “Sesimizi duyurabilmemiz için illa birilerimizin ölmesi mi gerekiyor?” diye sordu…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde özeleştiriler her gecen gün artıyor. Geçtiğimiz günlerde İzmit Kartepe Belediyesi’nin 28 yaşındaki CHP’li genç meclis üyesi Tugay Adak’ın ekonomik sorunlar yüzünden girdiği bunalım sonucu intihar ederek hayatına son vermesi tepki seslerini daha da yükseltti. “Sesimizi duyurabilmemiz için illa birilerimizin ölmesi mi gerekiyor?” diye çıkışan CHP Ümraniye eski Gençlik Kolu Başkanı Mertcan Arslan, “CHP, öz evlatlarına artık sahip çıksın” diye seslendi. www.yerelgazete.com.tr ye özel açıklamalarda bulunan Mertcan Aslan, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde partili genç bir kardeşimiz geçim sıkıntıları sebebiyle intihara kalkıştı ve ne yazık ki yaşamını yitirdi. Bu kardeşimiz partimizin bayrağını asarken geçirdiği kaza sonucu gözünü kaybetmiş ve engelli kontenjanından meclis üyesi yazılmış, yani partisinin neferi olmaktan vazgeçmemiş 28 yaşındaki bir genç idi. Tugay Adak arkadaşımızın yaşarken sıkıntılarını fark eden ve bu sıkıntılarını ciddiye alıp el uzatan olmamıştı. Bir çoğumuz bu genç kardeşimizi belki tanımıyorduk bile. Ama bu kardeşimiz tüm gençlik kollarımızın vicdanını sızlatmış, kanayan yaramıza tuz basarak bizleri kabul etmek istemediğimiz bir gerçekle yeniden yüzleştirmiştir. Ülke genelindeki ekonomik sıkıntıları, işsizlik sorununu dillendirirken içimizde ki sorunları ne yazık ki unutmuştu parti büyüklerimiz. Bazılarının belki gerçekten de yaşanan bir çok mağduriyetten haberi yoktu, bazılarının da gözüken o ki kendisi ve kendi gibi düşünenler haricinde kimseyi gözü görmüyordu.

Bugün bir çok genç arkadaşımız iş problemi ile karşı karşıya. Daha önce inandığı değerler yüzünden kamu kurumlarından ötekileştirilmiş gençlerimiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyelerdeki iktidarı ile umutlanmış fakat bu umutta yerini yavaş yavaş hayal kırıklığına bırakmıştır ve bırakmaya da devam etmektedir. Hiç bir zaman militan bir yönetim şeklini savunmadık. Ama bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini taşıdığı için bir çok kapının yüzüne kapandığı bu insanların da, yılmadan yorulmadan verdiği mücadeleyi göz ardı etmeyiniz. Emeğiyle, bilgisiyle, donanımıyla görev almak isteyen insanlarımızı şimdi de liyakat diyerek, kapının dışında tutmaya kimsenin hakkı yoktur. Bugün edinilen kazanım yıllardır süre gelmiş mücadelenin sonucudur. Ne 6 ayda yapılan bir çalışmayla ne de sırf güzel isimler aday gösterilmiş diye başarılmış basit bir kazanım değildir.

Gençlik Kolları Genel Merkezi ruhunu kaybetmiştir ve bu kayıp illerimize ve ilçelerimize kadar yansımıştır. Parti içindeki sorunlara ses çıkarmayı geçtim, ülkede yaşanan sorunlar hakkın da bile ne bir politika üretebilmişler ne de bir eylemsellik ortaya koyabilmişlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partinin gençlik kollarının bu hale getirilmesi bugüne kadar verilen emeklere, ödenen bedellere yapılan en büyük ihanettir. Kimsenin kişisel ikbali için gençlik kolları bir araç olarak kullanılamaz. Umudum bir an önce gençlik kolları genel başkanımızın ve merkez yürütme kurulunun silkelenmesi ve kendisine yakışır bir duruş sergilemesidir. Unutulmamalıdır ki; gençlik kolları bu partinin yan gücü değil, öz gücüdür.”

Reklamı Geç