Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB, İETT’NİN YETERSİZ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YÖNLENDİRDİ..

Pazartesi günü 5.771 okulda

Pazartesi günü 5.771 okulda 3 milyona yakın öğrencinin, 143 bin öğretmenin ders başı yapacağını ve 16 bin servis aracının trafiğe çıkacağını duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, halkı toplu taşımaya yönlendirdi ancak İETT’nin yetersiz araçları yüzünden toplu taşımanın aşırı ‘toplu’ olduğunu çok iyi bilen İstanbullu, havaların da yağışlı olmasıyla birlikte yaşanacak kabusu düşünmeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  İstanbul’da trafik yaşanmaması için Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Pazartesi günü başlayacak 2017-2018 Eğitim Yılının 2. Yarıyılında tüm öğrenci, öğretmen, veli ve tüm Milli Eğitim camiamıza başarılarla dolu bir dönem diliyorum. İstanbulluların toplu taşıma araçlarını tercih etmesi için metro, tramvay, metrobüs ve otobüs hatlarına ek seferler koyduk. Vatandaşlarımızdan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istirham ediyoruz. Velilerimizden de çocuklarını okula özel araçlarıyla götürmek yerine okul servislerini tercih etmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu. İBB, önümüzdeki hafta okul trafiğini etkileyecek yol-kazı çalışması yapmayacak ve kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulunduracak. İstanbul Trafik Zabıtası da Polis ve Jandarma ekipleriyle birlikte trafiğin açık tutulması için çalışacak. İstanbul’da 5 bin 771 okulda 3 milyona yakın öğrenci, 143 bin öğretmenin ders başı yapacak ve 16 bin servis aracı trafiğe çıkacak.

TEDBİR VE DÜŞÜNCELER GÜZEL LAKİN ARAÇLAR YETERSİZ…

İBB’nin gerekli zamanda yeterli önlemler düşündüğünü kaydeden sokaktaki vatandaş ise İETT’nin yetersiz araç kapasitesine sahip olduğunu dile getiriyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde toplu taşıma araçlarında insanların ‘balık istifi’ yolculuk yaptığını yetkililerin de çok iyi bildiğini vurgulayan İstanbullu, “Hal böyle olunca ekonomik durumu müsait olan ya da kısa mesafe yolu olanlar şahsi araçlarını tercih ediyor ve trafik sorununa sebep olunuyor” diyor.

İSTANBULLU’NUN 10’DA 9’U DOLULUKTAN ŞİKAYETÇİ..

Geçtiğimiz günlerde www.yerelgazete.com.tr sitemizden yayınladığımız haberde yapılan bir araştırmadan çıkan sonuca göre İstanbul halkının 10’da 9’u araçların çok fazla dolu olduğundan şikayetçi. Ayrıca her 10 kişiden 7’si toplu taşıma araçlarının yeterli sayıda ve sıklıkta olmadığı görüşünde buluşuyor. Bunların yanı sıra, her 10 kişiden 6’sı araçlarda bulunan havalandırma sistemlerinin gerektiğinde veya yeterli kuvvette çalıştırılmadığını belirtiyor. Oldukça rahatsız ve uzun sürelerde yapılan seyahatlerde yaşanan bu sorunlar farklı şekillerde de açığa çıkıyor. Araştırmada çıkan sonuca göre her 10 kişiden 3’ü toplu taşıma araçlarında daha önce fiziksel ve sözlü kavgalara, 5’i ise sadece sözlü kavgalara şahit olduğunu belirtmektedir. Tüm bu sorunlar İstanbul’u bir toplu taşıma cehennemine çevirirken, halkın da bu konudan oldukça rahatsız olduğu bir durum ortaya çıkıyor. Toplu taşıma araçları, personelin kibarlığı ve trafik kurallarına uyması, aracın ne kadar kalabalık, temiz/hijyenik, hızlı, güvenli olduğu ve nasıl koktuğu dahil olmak üzere 7 kriterde değerlendirildi.

Reklamı Geç