Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“KÖKLERİMİZDEN GELECEĞE BÜYÜK SANCAKTEPE BULUŞMASI”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul ilçe örgütleri arasında fark yaratan etkinlikler gerçekleştiren Alper Yeğin başkanlığındaki Sancaktepe İlçe Başkanlığı, “Köklerimizden Geleceğe Sancaktepe Buluşması” adıyla düzenlediği vefa ödülleri gecesi ile örnek bir çalışmaya daha imza attı. İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan büyükşehir eski belediye başkanı Nurettin Sözen’e çok sayıda önemli ismin katıldığı gecede geçmişten günümüze partiye emek vermiş kişilere plaketleri takdim edildi.

CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı’nın Samandıra Kültür Merkezi’nde düzenlediği, “Köklerimizden Geleceğe Sancaktepe Buluşması” partinin diğer ilçe örgütlerine örnek nitelikte anlamlı bir çalışma oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, büyükşehir eski belediye başkanı Nurettin Sözen, Milletvekilleri Ali Özcan ve Zeynel Emre, CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve PM Üyeleri ile muhtarlar ve çok sayıda partilinin katıldığı coşkulu gecede; geçmişten günümüze partiye emek vermiş isimlere plaket takdim edildi. Eski Sarıgazi Belediye Başkanı Fikret Şahin ve eski ilçe başkanı Musa Sağdıç ile geçmiş dönem meclis üyeleri ve parti büyüklerine plaket sunumu yapılan gecede sinevizyon gösterisi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Hayatını kaybeden partililerin anılması ve ailelerine plaket takdim edilmesi de ayrıca duysal anlar yaşattı.

Gecede konuşan İlçe Başkanı Alper Yeğin, düzenledikleri vefa gecesiyle partiye emeği geçmiş herkesi anmak istediklerini belirtti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin köklerine bağlı dev bir çınar olduğunu ifade etti. “Sayın İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun başlattığı büyük İstanbul yürüyüşünün Sancaktepe buluşmasına hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Alper Yeğin, ilçe gençlik ve kadın kollarını yanına alarak konuşmasını sürdürdü.

“CHP, kurtuluşun ve devrimlerin partisidir, demokrasinin teminatı ve milletimizin nefes borusudur” diyen Başkan Alper Yeğin, “Bugün hala özgürlüğü tanımyabiliyorsak ve hala demokrasi umudu toplumda bu kadar canlı ise bunu partimizin varlığına borçluyuz. CHP 1923’ten bugüne Cumhuriyetin tarihi, laikliğin, bilimin, sanatın ve evrensel tüm insanlık değerlerinin yıkılmaz kalesidir. Bizim köklerimiz Çanakkale ve Kuvay-i Milliye’dedir. Bu umutla ve azimle yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. 2019 bizim için 1919’dur. Vatan toprağı düşman işgali altında değildir ancak Cumhuriyetimiz, hürriyetimiz ve devrimlerimiz daha büyük ve kapsamlı bir saldırı altındadır. Bugün artık sözün bittiği yerdeyiz, yeni bir yüzyılın arefesindeyiz” dedi.

Alper Yeğin konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu yüzyılı 2019’dan başlatacağız. Çünkü 2019 milli mücadelenin ve emperyalizme karşı başkaldırının yüzüncü yılıdır. Tüm Cumhuriyet sevdalılarını bu mücadeleye davet ediyoruz. Bizi millet yapan ne varsa talan ediliyor. Bu talana dur demek, saltanatı yok etmenin zamanı gelmiştir. Geldikleri yerden İstanbul’dan gidecekler. 2019 bu milletin Cumhuriyetine, inancına ve bin yıllık Anadolu’nun kardeşliğine sahip çıkacağı yıl olacaktır. Yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiyesi için laik, demokratik ve tam bağımsız Türkiye için önce Sancaktepe’yi sonra İstanbul’u alacağız söz veriyorum.”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu da konuşmasında, sıradışı farklı bir etkinliğe imza atmasından dolayı Sancaktepe İlçe başkanlığını kutladı. “Partimizin özgücü geçmişine bağlılığı ve geçmişine vefa örneği değerlerinden geliyor” diyen Kaftancıoğlu;  “Bu inançla ve azimle İstanbul’u saraydan alıp halka vereceğiz. En büyük inancımız siz örgütümüzün geçmişten bugüne süre gelen mücadelesidir” şeklinde konuştu.

CHP’nin tecrübeli siyasetçisi büyükşehir eski belediye başkanı Nurettin Sözen de yaptığı konuşmada, 17 yaşından itibaren partinin her kademesinde görev aldığını anlattı. Geçmişe vefa örneği sergileyen programların önemine işaret eden Sözen; “Bu gibi toplantılar bizim için önemli ve gelecek yeni nesillere anlamlı izler bırakacak. Bu anlamlı ödül programı için ilçe başkanlığımızı kutluyorum” dedi. Gecede daha sonra bugüne kadar partiye emeği geçmiş ve ebediyete intikal etmiş partililerin yakınlarına plaket sunumları yapıldı.

Reklamı Geç