Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN KALYONCU, ESNAFIN GÖNLÜNDE TAHT KURUYOR…

Ümraniye Esnaf Odası Başkan

Ümraniye Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu, seçimi kazanmışcasına hiç kopmadığı esnaf camiasındaki çalışmalarını ilk günkü aşk ve heyecanla sürdürmeye devam ediyor. Haldun Alagaş Spor Salonu’ndaki kongre sonunda rakibini centilmence tebrik edip, “4 yıl sonraki kongrede aday olduğumu şimdiden ilan ediyorum” diyen Kalyoncu, sürekli iç içe olduğu bölge esnafının gönlünde adeta taht kuruyor. Üsküdar’dan Kadıköy’e, Dudullu’dan Ümraniye’ye sık sık esnaf ziyaretleri yapan Kalyoncu, esnaf temsilcisi kefalet kooperatifleri ve dernek türü sivil toplum kuruluşlarını da unutmuyor.

DUDULLU ESNAF KOOPERATİFİ YÖNETİMİNE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ..

Geçtiğimiz aylarda göreve seçilen Dudullu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi yönetimini ziyaret ederek Başkan Vekili Nilgün Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Okuş ile bir süre görüş alışverişinde bulunan Mustafa Birol Kalyoncu, “Esnaf darda ve zorda. Devlet, millet hep birlikte elele verip bu zor günlerin üstesinden gelmeliyiz. Ekonomik darboğazın neden olduğu kredi ihtiyaçları her geçen gün daha da önem arz ediyor. Devletimizin esnafa sunduğu kredi olanaklarının daha etkin ve daha verimli kullanılması için sizlere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Elbette sizlerin de iş yükü her geçen gün artıyor ve böylesine karmaşık piyasa şartlarında ince eleyip sık dokumanızda yarar var” şeklinde konuştu.

NİLGÜN KAPLAN; “ESNAFIN TALEBİNE EN VERİMLİ ŞEKİLDE YARDIMCI OLUYORUZ”

Ziyaretinden dolayı Kalyoncu’ya teşekkür eden Dudullu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkan Vekili Nilgün Kaplan da yaptığı değerlendirmede; “Esnafımız ekonomik manada çok zor bir süreçten geçiyor. Esnafın kredi taleplerine en verimli şekilde yardımcı olmak için ben ve ekip arkadaşlarım canla, başla gayret gösteriyoruz. Takdir edersiniz ki böyle zor ortamlarda riskler ve iş yükü her gün artıyor. Kooperatifimizin takip oranı şükürler olsun ki çok yüksek değil. Dudullu esnaf kooperatifi ortaklarına daha iyi hizmet üretmek için çalışmalarımızı bu tempoda sürdüreceğiz” dedi.

GÜNÜN İKİNCİ ZİYARETİ ÜSKÜDAR ESNAF KOOPERATİFİ BAŞKANI TERLAN KAYA’YA..

Aynı zamanda İstanbul Sahne, Perde, Film ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası Başkanı da olan Üsküdar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Terlan Kaya’yı da ziyaret ederek bölge esnafının taleplerine yönelik istişarelerde bulunan Mustafa Birol Kalyoncu, saha çalışmalarında gördüğü ve kendisinin de bizzat yaşadığı esnaf sorunlarına yönelik tespitlerini dile getirdi. Bankaların esnafa kredi verirken adeta bin dereden su getirdiğini ve vatandaşın işini kolay kılmak yerine zora koştuğunu kaydeden Kalyoncu, “Devletimiz bu krediyi esnafına sunmuş ve sizler de arada kefil olup esnafa güvence olmuş iseniz bankaların da vatandaşın işini en hızlı şekilde çözmesi gerekiyor. Ama yok. Duyuyoruz ve şahit oluyoruz ki bin dereden su getiriliyor. Olmadık bahaneler üretiliyor. 150 bin lira ihtiyacı olan esnafa 100 bin lirasını esnaf kredisi, 50 bin lirasını da bankadan yüksek faizli ihtiyaç kredisi kullanması için parlak akıllar veriliyor. Yazık değil mi esnafa” diye serzenişte bulundu.

KOSKOCA ÜMRANİYE ESNAF ODASI BUGÜN NE HALDE?..

Ümraniye Esnaf Odası başkan adaylığı esnasında esnafın tüm ihtiyaç ve taleplerini tek noktadan çözebileceği projeleri olduğunu hatırlatan Kalyoncu, “Ümraniye Esnaf Odası ve Esnaf Vakfı’nın birleştirilip, her iki kurumun da başkanının aynı kişi olması ve Esnaf Odası üyelerinin Vakıf üyesi de olması yönündeki tüm sözlerin ve projelerim aynen geçerlidir. Geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da bu hayalimin gerçekleşmesi için çalışmalarımı sürdürüyorum. Üsküdar’dan Dudullu’ya, Kadıköy’den Ümraniye’ye kadar tüm bölge esnafımız bazı gerçeklerin bugün yeni yeni farkına varıyor. O gün zaman kısıtlaması ve çeşitli nedenlerle esnafımıza tam olarak anlatamadığımız durumları bugün daha rahat ve sakin bir ortamda anlatıyoruz ve esnafımız da zaten gerçekleri şimdi daha görüp anlıyor. İşte bizim o gün anlatmaya çalıştığımız Ümraniye Esnaf Odası’nın hali bugün ortada. Koskoca Ümraniye Esnaf Odası ekonomik olarak zarar eder mi? Etmez ama ne yazık ki zararın da ötesinde batıyor. Zaten ben de aday olduğum son genel kurulda mevcut başkan da Oda’nın 3 yıl boyunca zararda olduğunu itiraf etmişti. Şimdi gelinen noktada Ümraniye Esnaf Odası hiç de hak etmediği bir şekilde her geçen gün daha da sıkıntılı bir duruma doğru yol alıyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu..

TERLAN KAYA; “İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ VE TÜM ZAMANIMIZ ESNAFIMIZ İÇİN…”

Üsküdar’ın bayan esnaf başkanı olarak sevilen ve başarılı çalışmalarıyla bölge esnafının takdirini kazanan Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Terlan Kaya da, Kalyoncu’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti. “Göreve seçildikten sonra işimizi, gücümüzü ve bütün zamanımızı esnafımız için feda edip görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz” diyen Terlan Kaya, “Kısa zamanda bu kurumu yeniden ayağa kaldırdık ve yepyeni imajıyla Üsküdar esnafına ve Anadolu yakasının dört bir yanından esnaflara hizmet üretir hale getirdik. Üsküdar esnafı bu kurumun varlığından haberdar bile değildi. Şimdi esnaf burayı kendi evi gibi biliyor. Biz sürekli esnafımızın yanındayız. Esnafımızın dükkanına gidip, çayını içiyoruz ve taleplerini yerinde alarak gerekli girişimleri yine esnafımızın ayağına hizmet olarak götürüyoruz” dedi.

İstanbul Sahne, Perde, Film ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası Başkanlığı sürecini de anlatan Kaya, “Bir yandan da yıllar yılı kimsenin yönetemediği, devletin atadığı kayyumların idaresinde olan Odamızı kazandık ve Oda’yı yeniden ayağa kaldırmak için olağanüstü çaba ve gayretler sarf ettik. Kısa bir zamanda Oda’mıza ilişkin plan ve projelerimizi hayata geçirdik. Çok yakında İstanbul Sahne, Perde, Film ve Eğlence Yerleri Esnaf Odası ülkemizin önde gelen çok farklı bir kurumu haline gelecek” dedi.

Reklamı Geç