Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÜCEL EVSEN; “BİRLİK İÇİNDE BU ZOR GÜNLERİN DE ELBETTE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Son zamanlarda yaşanan ekonomik

Son zamanlarda yaşanan ekonomik krize karşı dik duruş mesajları veren Çekmeköy Müteahhitler ve İşadamları Derneği ÇEKMÜDER, durum değerlendirmesi yaptı. “Süreci değerlendirirken yangını körüklemek de, tos pembe göstermek de doğru değil” diyen ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, “Her zaman olduğu gibi bugün ve yarın da devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri de atlatacağız” dedi.

Çekmeköy’ün önde gelen mesleki sivil toplum örgütlenmesi Müteahhitler ve İşadamları Derneği ÇEKMÜDER, ekonomik krizi değerlendirdi. Ekonomik açıdan ülkemizin son zamanlarda oldukça sıkıntılı günler yaşadığını vurgulayan ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen, riskleri en aza indirgemek için fikir ve projeler ürettiklerini kaydetti. Belediyeler başta olmak üzere yerel yönetimlerle müteahhitlerin çeşitli beklentilerine ilişkin girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Evsen, “Bu noktada siz üyelerimizin taleplerini gerekli mercilere iletip çözümler bulacağız” dedi.

“Ülkede elbette kriz var, yangın var ama bizler bu yangına bir bardak suyu nasıl serperizin derdindeyiz” diyen Yücel Evsen, “Bu noktada kendimizden yola çıkarak derneğimizin üyelerini bilinçlendiren geniş katılımlı toplantılar düzenlemeyi planlıyoruz. Problemleri minimize indirgeyecek tedbirler almalıyız. Bunun için de imkanlar ölçüsünde küçülme, tasarruf tedbirleri ve işbirliği modelleri uygulayabiliriz. Derneğimiz çatısı altında üyelerimizi gruplar halinde bilinçlendirme toplantılarında buluşturabilir, işadamları arasındaki dayanışma duygularını geliştirebiliriz” dedi.

Dernek içi kenetlenmeye ve hem maddi hem de manevi dayanışmaya vurgu yapan Yücel Evsen, “Hepimiz piyasanın içerisindeyiz ve her şeyi görüyoruz. Döviz kuru artışının iki katı zam yapan fabrikalar var. Krizi fırsata çevirmek isteyenlere meydanı bırakmayalım. Sadece ticareten değil manen de dayanışma içinde olmalıyız. İşlerimizi geliştirmek için gerekirse dış piyasalara açılmalı, konut stokunun erimesi için her kapıyı çalmalıyız. Bunun için derneğimiz bünyesinde üyelerimizin dairelerini tüketiciye daha elverişli şekilde sunabiliriz” şeklinde konuştu. Evsen, yöneticilerden gelen bazı fikirler üzerine kriz yönetimi ve zor günlerin atlatılması için profesyonel manada danışmanlık hizmeti alabileceklerini de sözlerine ekledi.

ÇEKMÜDER yöneticilerinin tek tek söz alarak fikirlerini dile getirdiği toplantıda oldukça ilgi çeken düşünceler dile getirildi. Belediyelerin kentsel dönüşüm harçlarını almaması, zaten yüksek olan harçlara yeni yılda zam yapılmaması, sigorta primleri, vergi borçları ve bankalarla olan kredi sorunlarının aşılması gibi pek çok konuda önemli görüşmeler gerçekleştirildi.

Reklamı Geç