Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SULTANBEYLİ KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI..

Sultanbeyli Kitap Fuarı, Kent

Sultanbeyli Kitap Fuarı, Kent Meydanı’nda gerçekleşen açılış programıyla kapılarını kitapseverlere açtı. “Sizin İçin Yazdı” sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı’nın açılış programına katılım yoğun oldu.

Kitap Fuarı açılışına Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti Milletvekilleri İsmet Uçma, Hulusi Şentürk, Eyüp Özsoy ve Osman Boyraz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tombaş, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay katıldı. Ayrıca Türkiye’nin önde gelen iktisat tarihçilerinden fuar onur yazarı Mehmet Genç söyleşi gerçekleştirdi.

Açılışta konuşma yapan Basın Yayın Birliği Başkanı Emrah Kısakürek, “4. Sultanbeyli Kitap Fuarı Sultanbeyli halkının kitaba vermiş olduğu değerin göstergesidir. Kütüphanelerin yaygınlaştırılması, koleksiyonlarının zenginleştirilmesi okuyucunun bu yerleri kullanımını artıracaktır. Fuarımızın gerçekleşmesini sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Münir Üstün ise, “Ülkemizin geçirmiş olduğu bu zor günleri atlatacağız. Bu kadar çok okuyucuyu görünce tekrardan heyecanlandık. Türkiye’de kitap okunmuyor sözüne asla inanmayın. Eylül ayının sonuna kadar 53 milyon kitap üretildi. Türkiye okuyor ve okumaya devam ediyor” diye konuştu.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Biz birlikte çalışmayı seviyoruz. Sultanbeyli Belediyesi olarak fuarımızın dördüncüsünü düzenliyoruz, bizden sonra da bu fuar inşallah devam edecek. Yayıncılarımıza, okuyucularımıza ve yazarlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerine başladı. Sultanbeyli’de tarih yazmaya çalıştıklarını belirten Keskin, “Sultanbeyli mülkiyetle ilgili çalışmasını tamamlarken kültür yolculuğu da yapıyor. 50 metrekarelik kütüphanesi ve 2500 kitabı olan bir Sultanbeyli’den şuan 125.000 kitabı olan bir Sultanbeyli var. Tüm prangalarımızı yıkarak yolumuza devam ediyoruz. Evlatlarımız fuarımızı dolaşsın kitaplarını alsınlar. Kitaba harcanan para hiç önemli değil, yeter ki kitaba harcansın. Organizasyon firmamıza, yayınevlerimize, birlik ve federasyon başkanlarımıza, misafirlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. İyi ki varsınız. Sekiz gün boyunca sizleri bekliyor olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, “Dördüncüsü düzenlenen kitap fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Başta belediye başkanımız olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Sultanbeyli Belediyesi kültürün, gençliğin yanındalar, bizlere her türlü katkıyı veriyorlar. Fuarımız hayırlı uğurlu olsun.” diyerek sözlerini tamamladı. Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ise, “Benim gençliğimde 3500 kitap basılırken şimdi bu sayı 60.000’e çıkmış durumda. Bu tarz kitap fuarlarıyla belediyelerin ve valiliklerin önemli bir iş yaptığına inanıyorum. Kültürel anlamda Sultanbeyli Belediyesi’nin de çok önemli işler yaptığına inanıyorum.” diyerek okuyuculara bol kitaplı günler diledi.

Açılışın ardından Başkan Hüseyin Keskin konuklarıyla birlikte kitap fuarının kurdelesini kesti. Ardından Keskin ve birbirinden değerli konuklar kitap fuarını gezerek kitapseverlerle sohbet etti. Dördüncüsü düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı’nın kapıları 7 Ekim’e kadar açık kalacak. Ziyaretçiler fuarı saat 10.00 ile 20.00 arası ziyaret edebilecekler. Her gün farklı konularla ilgili söyleşilerin olacağı fuarda yazarlar kitaplarını okurlarına imzalayacak.

Reklamı Geç