Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜYELERİ İSTANBUL’DA O İSMİ BAŞKAN GÖRMEK İSTİYOR..

Mart 2019’da yapılacak yerel

Mart 2019’da yapılacak yerel seçime doğru siyasi partiler taban araştırmalarını sürdürüyor. Aday adayı müracaatlarının en erken başladığı adres Cumhuriyet Halk Partisi de iddialı olduğu İstanbul’da kamuoyu yoklamalarını tamamlıyor. Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan bir habere göre; İstanbul büyükşehir adayı olarak CHP üyeleri Muharrem İnce’yi görmek isterken ikinci sırada Aykut Erdoğdu, üçüncü sırada Gürsel Tekin ismi yer aldı. Ankete İstanbul’da 39 ilçeden 1262 üye katıldı. Araştırmada hem “aday tercihinde” hem de “tercih sıralamasında” aday olması istenen isimler arasında 24 Haziran’da CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce birinci sırada yer aldı. CHP üyeleri İnce’nin ardından en çok  Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’yu aday olarak görmek isterken üçüncü sırada CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin geldi.

CHP’de 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere yönelik hazırlıklar ve aday belirleme çalışmaları devam ederken, en çok merak edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı konusunda yapılan bir araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. Motto Araştırma ve Bulgu Araştırma tarafından yapılan “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı CHP Adaylığı Araştırması” adlı çalışmada, İstanbul’daki CHP üyelerine hangi ismi belediye başkanı görmek istedikleri soruldu. Araştırmada partili üyeler ilçelere göre üye sayısına göre kotalara ayrılarak telefonla arandı. Araştırma  39 ilçeden toplam 1262 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Araştırma kapsamında; Akif Hamzaçebi, Aykut Erdoğdu, Canan Kaftancıoğlu, Gürsel Tekin,  İlhan Kesici ve 24 Haziran seçimlerinde  Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce isimleri soruldu. Araştırma sonuçlarına göre; üyelerin yüzde 56’sının evet dediği Muharrem İnce birinci sırada gelirken, Aykut Erdoğdu’nun adaylığına yüzde 47 oranıyla evet denilerek ikinci sırada yer aldı.  Gürsel Tekin üyelerin yüzde 40’ının aday olarak görmek istediği isim olarak üçüncü sırada geldi.

Reklamı Geç