Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SULTANBEYLİ’DE SAYIŞTAY RAPORUYLA “BELEGELİ USULSÜZLÜK” İDDİASI..

“Sultanbeyli Belediyesi’nin Devlet İhale

“Sultanbeyli Belediyesi’nin Devlet İhale Kanunu’na aykırı şekilde ihalesiz iş verdiği, karşılığında da hakkı olmasına karşın herhangi bir bedel almadığı ortaya çıktı.” Bu ciddi iddianın sahibi CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin. Sayıştay’ın Sultanbeyli’de yaptığı denetimler sonucu hazırladığı rapora göre konuşan CHP İlçe Başkanı Kantekin, “Ortada ciddi manada belgeli usulsüzlük var” diyor.

Sayıştay raporlarına göre Sultanbeyli’de usulsüzlük yapıldığını açıklayan CHP İlçe Başkanı Murat Kantekin şu açıklamalarda bulundu; “Devlet adına kamu kurumlarını denetlemekle görevli Sayıştay’ın Sultanbeyli’de yaptığı denetlemelerde bir çok usulsüz işleme rastlandı. Bunların en çarpıcılarından biri de katı atık toplama işinin kanuna aykırı şekilde ihalesiz verilmesi, karşılığında da tek kuruş alınmamasıdır. Oysa Sultanbeyli’de binlerce ton katı atık işi yapan firma bu işten yüksek miktarda para kazanmaktadır. Sultanbeyli Belediyesi, çoğunluğu orta-alt gelir grubunda olan Sultanbeylili komşularımızın hakkını peşkeş çekmekte, yandaş şirketlerini kayırmakta, devleti alenen zarar uğratmakadır. İsterse 1 liralık iş olsun, devletin kasasına giren paranın alınmaması, ihalesiz iş verilmesi, bu işin bedelsiz gösterilmesi suçtur. İşi alan şirket, belediyeye ödemesi gereken parayı ödemiyorsa, belediye bu haktan neden, neyin karşılığında vazgeçmiştir? Bu para nereye, kimlere ödenmektedir?

CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı olarak net ifade ediyoruz ki, Sultanbeylili komşularımız AKP’ye %70, CHP’ye %7 oy verseler de, biz Sultanbeylinin %100’ünün, tamamının hakkını korumak için emek vereceğiz. Yoksulların hakkı, birilerinin rantı olmamalıdır. Yasaya aykırı şekilde ihalesiz iş veren Sultanbeyli Belediyesi bu işin karşılığında neden bedel almadığını, bu işi kimlerin yaptığını, alınmayan bu bedelin kimlere gittiğini anlatmak, hesap vermek zorundadır. Yasada açıkça belirtiliği halde ihalesiz iş yapmak suç olduğu gibi, kul hakkı da haramdır.” Sultanbeyli Belediyesi’nin Sayıştay raporlarına dayandırılan suçlamalar hakkında nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu.

Reklamı Geç