Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MAHALLE BULUŞMALARINDA HAYATA GEÇEN PROJELER KONUŞULUYOR..

Üsküdar Belediye Başkanı ve

Üsküdar Belediye Başkanı ve Ak Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ortak adayı Hilmi Türkmen’in tüm mahallelerde gerçekleştirdiği halk buluşmaları devam ediyor. Üsküdarlıların büyük ilgi gösterdiği salon toplantıları her geçen gün daha kalabalık kitlelere ev sahipliği yapıyor. Toplantılarda vatandaşın her türlü talep ve sorusuna cevap veren Başkan Türkmen, bugüne kadar gerçekleştirdikleri Nakkaştepe Millet Bahçesi, Valide Sultan Gemisi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Nevmekân Sahil gibi gözde projeleri anlatıyor. Başkan Türkmen imar hususunda yeni seçim sloganını da açıkladı; “İmarı büyüttük, parselleri küçülteceğiz” 

Başkan Hilmi Türkmen, 12 Şubat Salı akşamı 4. Murat İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda Bahçelievler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Türkmen şunları söyledi; “Bu toplantılar bizler için çok verimli oluyor. Sizlerin görüş, öneri ve teşekkürlerinizi aracısız almış oluyoruz. Üsküdar Belediyesi ilçemizin 35 yıllık imar sorununu çözmüş bulunmakta. Şu anda evlerimizde kat sayımız 2 iken yeni imar planımıza göre 7,5 kata kadar çıkabileceğiz” dedi.

Vatandaşlara, “Mahalle Buluşmaları” toplantısında Üsküdar Belediyesi’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği ve Nakkaştepe Millet Bahçesi, Valide Sultan Gemisi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Nevmekân Sahil gibi önemli projelerin de yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Başkan Türkmen, konuşmasının ardından mahalle sakinlerine bir müjde verdi; “Yıllardır kangren haline gelmiş bir sorununu çözmenin gururu ile buraya geldik. Sizlere ne söz verdiysek o. Çok çalıştık, çabaladık ama değdi; Ata 2 tapularını alacak, Sultanmurat’taki komşularım da belediyemiz güvencesinde evlerine kavuşacak” şeklinde konuştu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen soru, dilek ve şikâyetleri dinleyerek istişare etti.

Başkan Hilmi Türkmen, 11 Şubat Pazartesi akşamı Burhaniye Gençlik Merkezi’nde Burhaniye Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Türkmen, Burhaniye Mahallesi’nde gerçekleştirilen buluşmada yaptığı konuşmasına, “Sevgili Burhaniye’li hemşehrilerim hoş geldiniz” diyerek başladı. Türkmen daha sonra şunları söyledi; “Burhaniye Mahallemizin imar sorunu kalmamıştır. 35 yıldır devam eden imar sorununu çözmüş bir Belediye Başkanı olarak karşınızdayım. Bu mahallemizde imarı 2 kattan 5 kata, emsali 0.30’dan 1.25’e çıkardık ama hisseli tapu konusu ayrı bir konu, siz kendi aranızda anlaşmadıkça bu konuda bizim yapacağımız bir şey yok.”

Başkan Türkmen, mahalle sakinlerine bir de okul yapılacağı konusunda söz verdi. “Okulumuzun ismi dahi hazır içiniz rahat olsun. “Sümer Günay” ismini vereceğimiz okulumuz mahallemize hayırlı olsun.” dedi. Türkmen konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen soru, dilek ve şikâyetleri dinleyerek istişare etti.

Başkan Türkmen, 9 Şubat Cuma akşamı Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı’nda Selimiye, Valide-i Atik  ve Zeynep Kamil Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Türkmen, 3 mahalle ile bir arada gerçekleştirilen buluşmada yaptığı konuşmasına, “Sevgili Üsküdar’lı hemşehrilerim hoş geldiniz.” diyerek başladı. Başkan Türkmen daha sonra şunları söyledi; “Sizler merkez mahallelerimizin sakinleri olarak buraya çok yabancı değilsiniz. Belediye binamız, nikah sarayımız ve hemen yan tarafta bulunan Çavuşdere Spor Sarayımız adeta sizler için hizmette. Şu an burada biliyorum, gelenleriniz var. Sadece buraya değil, Üsküdarımızın her yerine spor salonu yapıyoruz.”

Türkmen; “Göreve geldiğimiz günden bu yana 9 tane kapalı spor salonu ve kültür merkezi inşa ettik. Şu an içerisinde bulunduğumuz nikah salonu biliyorsunuz daha evvel Şemsipaşa’da bulunuyordu. Artık burada daha modern bir yapıda hizmette ve eski yerine  benzersiz bir eser ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın, “Millet Kıraathânesi” tabirine uygun bir şekilde inşa edilen Nevmekân Sahil’i mutlaka ziyaret edin” dedi.

Başkan Türkmen, 8 Şubat Perşembe akşamı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Konferans Salonu’nda Kandilli, Kuleli ve Küçüksu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Türkmen, 3 mahalle ile birarada gerçekleştirilen buluşmada yaptığı konuşmasına, “Sevgili hemşehrilerim, komşularım mahalle buluşmamıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek başladı.

Başkan Türkmen daha sonra “İmâr konusunda mahallelerimizden sorular geliyor. Aslına bakarsanız bu konuda işin en zor kısmını geçtik. Buralarda imarı 7.5 kata çıkarttık. Geçtiğimiz seçim vaatlerimizde sizlere 8 kat diye söz vermiştik. Merak etmeyin, bunu unutmuyoruz. Ama 7.5 kat yapabildik, kusurumuza bakmayın. Burada da söz, yetki tamamiyle tapu sahibi olarak sizin. “Başkanım mahallemize kentsel dönüşüm ne zaman gelecek?” diye devamlı olarak sorular alıyorum. Sevgili hemşehrilerim buna sizler karar vereceksiniz. Burada karar tapu kimlerin veya kimin ise onun. Tapular hisseli olunca ne yazık ki tek başınıza karar verip, evi yapamıyorsunuz” diye konuştu.

Başkan Türkmen, 6 Şubat Çarşamba akşamı Sancak Düğün Salonu’nda Yavuztürk Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşlara Mahalle Buluşmaları toplantısında Üsküdar Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları ve yapımı devam eden projelerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Yavuztürk Mahallesi sakinleri ile yapılan buluşmada Başkan Türkmen vatandaşlardan imar hakkında gelen sorulara yanıt verirken şunları söyledi;

“Biz göreve geldiğimizde sıkıntılar, sorunlar vardı. Çözeceğiz dedik. 2014 yılından itibaren 2016 yılının Eylül ayına tam anlamıyla “Üsküdar’da bir imar ihtilâli yaptık.” Bu işin teknik anlamda uzmanı olanlar da bizle aynı kanaatte. Öyle kimsenin kolay kolay gerçekleştiremeyeceği bir imar planı yaptık. Aynı zamanda Üsküdar’da şu anda imarı en iyi ve en çok olan Yavuztürk Mahallesi’dir. Aslında yaşanılan sıkıntılar belediyeden kaynaklı olmuyor. Asıl sebep tapular, hisseli tapular mevcut. Tapular hisseli olunca ne yazık ki tek başınıza karar verip, evi yapamıyorsunuz” diye konuştu.

Başkan Türkmen, daha sonra açılışı yapılan Nakkaştepe Millet Bahçesi, Valide Sultan Gemisi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Nevmekân Sahil gibi önemli eserlerden de bahsetti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen soru, dilek ve şikâyetleri dinleyerek istişare etti.

Reklamı Geç