Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YILDIRIM; “MÜTEAHHİTLERİMİZ NEDEN İNTİHAR ETTİ, ONLARCASI NİYE İFLAS ETTİ?”

Kısa adı ÇEKMÜDER olan

Kısa adı ÇEKMÜDER olan Çekmeköy Müteahhitler ve İşadamları Derneği’nde düzenlenen kahvaltı programında sektör temsilcileriyle bir araya gelen CHP ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, “Ne Millet İttifakı ne de Cumhur İttifakı biz Çekmeköy’de herkesin yer alacağı halkın ittifakını kurmak istiyoruz. 250 bin nüfus, 172 bin seçmen, CHP’li Ak Parti’li, MHP’li İYİ Parti’li ve diğer tüm siyasi düşünceden herkese gönül kapılarımız sonuna kadar açık. Siz değerli işadamlarımızın da bu ittifakta yer alarak destek olmasını arzuluyoruz” dedi.

Çekmeköy özelinde plan sorunundan dolayı 2 yıl önce yaşanan imar krizini hatırlatan Seyfettin Yıldırım; “Tam 1.5 yıl boyunca merkez 5 mahallenin imarı durdu. İnşaat sektörüyle ilintili 200 ayrı sektör bu krizden etkilendi. 2 müteahhit arkadaşımız intihar etti ve onlarcası iflas edip bu kenti terk etti. Şimdi soruyorum bunun sorumluları halka ve sizlere hesap verdiler mi?” şeklinde konuştu. Çekmeköy’de imarın önünü açan yeni planların yapılmasının ardından bu kez de ekonomik krizin herkesi vurduğunu kaydeden Seyfettin Yıldırım; “Artık yeter” dedi ve ekledi; “Şimdi elele verip yeni bir sayfa açma zamanıdır.”

4 ayrı beldeden oluşan Çekmeköy’ün her bölgesinin bambaşka planları olduğuna vurgu yapan Seyfettin Yıldırım; “Alemdağ’ın ayrı, Taşdelen’in ayrı, Ömerli’nin ayrı, merkezin ayrı planı var. Bir tarafta imar 0.80 diğer tarafta 1.20. Bu böyle olmaz. Göreve gelir gelmez derhal planlarda bütünlüğü sağlayacağız ve kentin imarına ilişkin alacağımz her kararda siz sektör temsilcilerinin görüşlerine göre hareket edeceğiz. Çekmeköy hakettiği değeri alacak ve hekettiği konuma sizlerin desteği ile gelecek. 2014’te verilen vaadlerin yerine getirilmediğini sizler de benim kadar iyi biliyorsunuz” dedi.

40 yıldır bölgede ticaret yaptığını hatırlatan Yıldırım; “Çekmeköy’de, Üsküdar’da, Pendik’te ticaret yaptım. Hizmet dergahına asla eğri odun taşımadım. Yerine getiremeyeceğim hiçbir sözü vermedim, verdiğim her sözü tuttum. Bizim referansımız asla yukardakiler olmadı. Kentleri genel başkanlar değil o bölgenin yaşayan insanları yönetir. Sizlere şeref sözü veriyorum: liyakata dayalı, eşit, adil ve hakkın rızası için hizmet yapacağım. Çekmeköy’ün 10 yılı boşa gitti. Gelin bundan sonrası için birlik olalım ve değişim alevine bir kıvılcım da siz çakın. Sadece 2 partinin ittifakı ile değil, millet-cumhur herkesin ittifakı ile Çekmeköy’ü birlikte yönetelim” dedi.

Tasarruf yaparak aradaki farkı kapatacaklarını kaydeden Seyfettin Yıldırım, “Savurganlık ve israfı önleyeceğiz. Benim babam üniversite yıllarıma kadar sırtıma bir palto dahi alamadı. Ancak üniversite yıllarımdan sonra bir palto sahibi oldum. Onun için benim malım kıymetlidir. Beytül mal daha da kıymetlidir. Ben bir kıyafeti yeri gelin on yıl giyerim. Ayağıma çizmeyi geçirin kazma kürek işçi kardeşlerimle birlikte çalışırım. Belediye başkanı seçilirsem de aynı hayat tarzını sürdüreceğim. Ağır hantal bürokrasi devri bitecek. Saat 4 oldu mesai bitti mantığı kalkacak. Siz müteahhit kardeşlerim ruhsata başvurusunu yaptıktan sonra en kısa sürede iznini alacak. Müteahhidin önü açılacak. Ruhsat için 8 ay bekleme dönemi bitecek” dedi.

Yasaya aykırı olduğu halde alınmaya devam eden kentsel dönüşüm harcını kesinlikle kaldıracaklarını kaydeden Yıldırım; “Harçları da makul seviyeye çekeceğiz. Çekmeköy her alanda tercih merkezi olacak. 5 sene sonra bu ilçe de İstanbul’un en gözde semtleri Şişli, Kadıköy ve Beşiktaş gibi olacak” dedi. Soruları da yanıtlayan Yıldırım, kendisine ait benzin istasyonu inşaatına açıklık getirerek; “Burası 88’de tarla olarak aldığımız yer. Sonra yol geldi, belediye kuruldu. Biz de 5 yıl da A Lejantını zar-zor yazdırdık sonraki 5 yılda da ruhsatımızı aldık. Daha sonra dere koruma havzasına gitti arsamızın büyük kısmı ve şimdi koruma bandı düşünce biz de devletten hakkımız olanını geri alıp işimizi biraz daha geliştirmek istedik. Bunu yaparken de belediye başkanı seçildikten sonra değil, önce yaptık ki yarın demesinler adam başkan seçildi kendi işini büyütüyor diye. Muhalefet partisinin belediye başkan adayı olacaksın ve kanuna aykırı iş yapacaksın. Adama çivi bile çaktırmazlar. Biz de her işimizi kanunlar çerçevesinde ve hakkımız olanı almak kaydıyla yapıyoruz” dedi.

Yerel basına ilişkin bir soru üzerine de Seyfettin Yıldırım; “Yerel gazeteciler bir toplumun kılcal damarlarının emarını çeken emekçi arkadaşlarımızdır. Tetikçi ve şantajcı olmayan gerçek manada işini yapan gazeteci arkadaşlarımızı her zaman bağrımıza basacağız. Siz değerli Çekmeköylü işadamlarımızın da bir çoğunun başına geldiği gibi şantajcı, tetikçi ve kötü niyetli paçavralara da birlikte geçit vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. Program ÇEKMÜDER Başkanı Yücel Evsen’in teşekkür konuşması ile sona erdi.

Reklamı Geç