Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ERDOĞAN, YILDIRIM VE ERDEM’DEN ATAŞEHİR MİTİNGİ..

Ataşehir’de miting yapan Cumhurbaşkanı

Ataşehir’de miting yapan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığında şahsım, büyükşehirde Binali Bey, Ataşehir’de İsmail Erdem kardeşim, el ele vereceğiz, şehrimizi ve ilçemizi çok farklı bir konuma taşıyacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım ve Ataşehir Adayı İsmail Erdem ile birlikte Kayışdağı Caddesi üzerinde düzenlenen mitingte halka seslendi. İmar konusunu ana gündem maddesi yapan Erdoğan, 57 bin kişinin yaşadığı Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana mahallelerindeki mülkiyet sorununu da çözüme kavuşturacaklarını, Yenişehir Mahallesi’nde imar iskan bloklarındaki bin 72 dairenin TOKİ tarafından yenileneceğini, resmi sürecin başlatıldığını bildirdi.

Esatpaşa’daki TOKİ’ye ait arsaların üzerinde binası olanların TOKİ’yle yaşadığı sıkıntıların da çözüme kavuşturulacağını dile getiren Erdoğan, “Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan, Ferhatpaşa, Kayışdağı, İnönü, İçerenköy, Çamaşırcı Deresi, Mustafa Kemal Mahallesi ile Aşık Veysel Mahellesi’nin imar planlarını çıkarıyor, böylece İçerenköy’ün imarını tamamlıyoruz” dedi.

Kadıköy Halini Tuzla’ya taşıyacaklarını dile getiren Erdoğan, “Buraya yeraltı otoparkı, hükümet konağı, 30 bin metrekarelik yeşil alan, 50 bin metrekarelik şehir meydanıyla muhteşem bir eser kazandıracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Erenköy Gümrüğü ile İETT garajlarını kaldırıyor. Yerine 300 bin metrekarelik bir millet bahçesini inşa ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nin yan tarafındaki 180 bin metrekarelik araziyi hazineye devrettik. İnşallah buraya da bin 200 yataklı bir devlet hastanesi yapacağız, mevcut yetmiyor” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, Ataşehir’de 31 Martta “gönül belediyeciliği”ne başladıktan sonra bütün yapılanlara ilçe belediyesinin hizmetlerinin de ekleneceğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Hem İstanbul Büyükşehir hem de Ataşehir için tecrübeleri, birikimleri, çalışkanlıklarıyla temayüz etmiş arkadaşlarımızı aday gösterdik. Büyükşehir adayımız, bakan, başbakan ve meclis başkanı olarak ömrü İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye hizmetle geçmiş bir isim olan Binali Yıldırım Bey’dir. Sadece İstanbul ve Ataşehir değil, tüm Türkiye Binali Yıldırım kardeşimi tanıyor, biliyor, hizmetlerini de takdir ediyor. Binali Bey’in projeleriyle dünyanın en güzel şehirlerinden olan İstanbul’un güzelliğine güzellik katacağına inanıyorum. Ataşehir belediye başkan adayımız, ilçemizin sorunlarını çözüme kavuşturacak deneyimli, tecrübeli, Sancaktepe’de 2 dönem bu işleri başarıyla sürdürmüş olan Sivaslı İsmail Erdem. Pek çok projesi, çalışması ve hazırlığı var. 31 Mart’tan sonra Ataşehir sadece büyükşehir ve hükümet yatırımlarında değil, ilçe belediye yatırımlarında da hak ettiği standardı yakalayacak. Cumhurbaşkanlığında şahsım, büyükşehirde Binali Bey, Ataşehir’de İsmail Erdem kardeşim, el ele vereceğiz, şehrimizi ve ilçemizi çok farklı bir konuma taşıyacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcılara “31 Mart’ta hizmet siyasetine evet diyor muyuz? ‘Memleket işi, gönül işi’ diyerek, gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz? AK Parti belediyeciliğinin yanında yer alarak geleceğimize ışık tutuyor muyuz?” diye sordu. Katılımcıların “Evet” yanıtı üzerine Erdoğan, “Rabbim hepinizden razı olsun” dedi. Katılımcılarla rabia işareti yaparak, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ve “Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” söylemini yineleyen Erdoğan, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkı sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Binali Yıldırım da bir konuşma yaparak, “Ataşehir’den başlamak üzere trafik sorununu adım adım çözeceğiz. Otopark sorununu en asgari düzeye getireceğiz. Bunu Ataşehir’de İsmail Erdem ile birlikte çözeceğiz. Sancaktepe’de büyük başarılara imza atmış bir kardeşimizdir” dedi. Yıldırım, “Dudullu-Bostancı metrosu Ataşehir’den geçiyor. İnşaatın yavaş gittiğini öğrendim. İnşallah 31 Mart itibariyle seçimler tamamlandığında burada da gerekeli hızlandırmayı yapacağız. Ve bugün en fazla sıkıntısını yaşadığımız toplu ulaşımın trafik sorununu çözecek bu hattı da kısa zamanda tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “Vakit Ataşehir için hizmet vakti. Ataşehir’i gönül belediyeciliği ile buluşturacak, şehir estetiği, kimliği ve ruhu olan geleceği bugünden planlanmış, her bir ferdinin hayat kalitesi ve yaşam standarttı yükseltilmiş bir Ataşehir’i birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç