Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU; “ÇEKMEKÖY BU İŞİ BİTİRMİŞ GÖRÜNÜYOR..”

CHP Genel Başkanı Kemal

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çekmeköy’de Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım’la birlikte tarihi bir mitinge imza attı. Madenler Meydanı’nda coşkulu kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu; “Görüyorum ki Çekmeköy bu işi bitirmiş, buradan öyle görünüyor” dedi. Seyfettin Yıldırım da; “Sadece bir hafta sonra Çekmeköy’e hak, hukuk, adalet, barış ve kardeşlik gelecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile birlikte Madenler Meydanı’nda halka hitap etti. Binlerce Çekmeköylü’nün katıldığı mitingte önce Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, coşkulu kalabalığa hitap etti ve projelerini anlattı. “Sabahın seheri dünden ileri, ben kimi sevmişim senden ileri… Ziyaret olmuş kurban istersin, kurban bulamadım candan ileri…” sözleri ile konuşmasına başlayan Seyfettin Yıldırım, şunları söyledi:

“Çok değil sadece bir hafta sonra Çekmeköy’ün kaderini belirleyecek bir seçime gidiyoruz. Bir hafta sonra Çekmeköy’e hak, hukuk, adalet, barış ve kardeşlik gelecek. Çekmeköy’ün makus talihini yenmek için biz hepimiz bir yola çıktık. Çekmeköy de bir Şişli, bir Kadıköy, bir Bakırköy olmalı. İlçemiz maalesef tüketen bir ilçe olmuş. Çekmeköy’ü üreten ilçe yapacağız. Çok büyük projelerimiz var. Beşikten mezara her insanımızın derdi ile hemhal olan Aile Belediyeciliği Projemiz bunların başında geliyor. Dar gelirli kardeşlerimize ayda 500 lira sosyal yardım ve çocuklarına eğitim yardımları yapacağız. İlkokul ve lise öğrencilerine 100’er, üniversite öğrencilerine 300 lira burs vereceğiz.

Gençlerimiz işsiz. İşsizlik gençlerimizi kötü yola çekiyor. Biz buna müsaade edemeyiz. Yılda 1.000, 5 yılda 5 bin gencimizi mutlaka iş sahibi yapacağız. Çekmeköy’ün problemlerini biliyorum. İmar adaletsizliği derhal giderilecek. Bu meydanı 100 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı yapacağım ve aynı şekilde Taşdelen’e de bir meydan kazandıracağım. AVM’ler değil, alışveriş bulvarı AVB’leri yapacağız. Organik tarımın merkezi yapacağız Çekmeköy’ü. Ömerli’de çiçek üretimi yapıp İstanbul’un ihtiyacını karşılayacağız. 9-5 mantığı ile çalışan belediyeyi 24 saat esasına göre çalıştıracağız. Esnaf, akşam dükkanını kapatıp belediyeye gidip işini halledecek.

Mahalle evlerinde insanlarımız düğünlerini yapacak, mahalleli buraları taziye evleri olarak kullanacak ve halkımız buralarda sosyal imkanlara kavuşacak. Her mahalleye bir kreş yapılacak ve anneler işe çocuklar kreşe gidecek. Sıfır atık projesi ile elde ettiğimiz geliri dar gelirli vatandaşımıza dağıtacağız. Halk eczanelerimizde ihtiyaç sahibi insanlarımıza ücretsiz ilaç vereceğiz. Belediye personelimiz başta olmak üzere hiç kimseye partizanlık yapmayacağım. Parti rozetimi emanet bırakıp halkın hizmetkarı olacağım. 10 yılda Çekmeköy’de neyin yapılıp, neyin yapılmadığını biliyorsunuz. Gelin bu kez değişimden yana tercihimizi kullanalım. Metal yorgunluğu olanları kırmızı kartla oyun dışı bırakalım. 31 Mart’ta hep beraber sandığa gidip oyumuzu kullanalım ve oylara sahip çıkalım ve değişim alevine bir kıvılcım olalım.”

Seyfettin Yıldırım’ın Çekmeköy’ün kaderini değiştireceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında; “Seyfettin Yıldırım’ı dinledim. Size sözler verdi. Verdiği her sözün ben de arkasında duracağım, siz de arkasında duracaksınız. Sözümüz bizim namus borcumuzdur. Çekmeköy’ü İstanbul’un güzel bir markası haline getirecek. Kendisi iş dünyasından geliyor. Neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Hiçbir vatandaş arasında ayrım yapmayacak. Herkesi kucaklayacak. Oy verene de vermeyene de eşit hizmet götürecek. Sadece fakir semtlere torpil geçip daha fazla hizmet götürecek. Sosyal adaleti böyle sağlayacak. Seyfettin Yıldırım’ı 1 Nisan’da başkanlık koltuğuna oturtacağız. Kendisi Çekmeköy’ün kaderini değiştireceğiz. Belediyede çalışanların asgari ücreti 2020 lira değil net 2.200 lira olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Diyorlar ki, ayın 31’inden sonra 2,5 milyon kişiye istihdam yaratacağız. 17 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Niye ayın 31’inden sonra. Daha önce yapsana millet gelsin sana oy versin. Beyefendi sen bu ülkeyi 17 yıldır yönetiyorsun, 17 yıldır tek başına yönetiyorsun. 17 yıldır istediğini yaptın. 17 yıldır istediğin kararnameyi çıkarttın, istediğini bakan yaptın. Peki vatandaş? 8 milyon vatandaşın işi yok. Son bir yılda 1milyon 11 bin kişi işinden oldu. 1 milyon eve ekmek gitmemesi ne demektir. 1 milyon hanede çocukların yatağa aç girmesi ne demektir? Saray biliyor mu? Yakınları biliyor mu? Çevresi biliyor mu? Ama biz biliyoruz. O nedenle Çekmeköy’de başkanlık yaptığı süre içinde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her evde iş, her evde aş olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Ben bunları söyledikçe, işsizliği, yoksulluğu anlattıkça tahammül edemiyorlar, kızıyorlar. Efendim ‘ben sana gösteririm, dokunulmazlığa güveniyorsun da o nedenle göreceksin avukatlarıma talimat verdim.’  Kime verirsen ver, vermezsen namertsin. Kimsenin önünde bu kardeşiniz asla diz çökmez. Her yerde onurumuzla ve gururumuzla duracağız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “Dünyanın iftirasını atıyorlar. Bu iftiralardan artık bıktık. Siyaset karalama yeri değildir. Siyaset kurumunun hesap vermesi lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, Çekmeköylüler’den Seyfettin Yıldırım’a ve Ekrem İmamoğlu’na destek istedi.

İstanbul Çekmeköy’de Halk Buluşmasındayız.

Δημοσιεύτηκε από Kemal Kılıçdaroğlu στις Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019
Reklamı Geç