Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY KAI DERNEĞİ’NDE IĞDIRLILAR KENDİ YOLUNU ÇİZDİ…

Çekmeköy’de faaliyet gösteren ve

Çekmeköy’de faaliyet gösteren ve kısa adı KAI olan Kars Ardahan Iğdır Derneği’nden ayrılan Av. Özgür Kip önderliğindeki Iğdırlı pek çok hemşeri, “Kendi kaderimizi artık kendimiz tayin edeceğiz” diyerek yeni oluşum Anadolu Yakası Iğdırlılar Derneği’ni resmen kurdu.

Hafta sonu Çekmeköy, yeni bir oluşuma ev sahipliği yaptı. Karlı bir İstanbul sabahında Alemdağ Kerte Gusto Restaurant’taki kahvaltılı toplantıda buluşan Çekmeköy ve Anadolu yakasındaki Iğdırlı bir çok hemşeri, yeni bir derneğin kuruluşunu gerçekleştirdi. Çekmeköy’de faaliyet gösteren ve kısa adı KAI olan Kars Ardahan Iğdır Derneği’nden ayrılan Av. Özgür Kip önderliğindeki Iğdırlı pek çok hemşeri, “Artık kendi kaderimizi kendimiz tayin edeceğiz” diyerek Anadolu Yakası Iğdırlılar Derneği’nin kuruluşuna şahitlik etti ve kurucular kurulu da imza attı.

ÖZGÜR KİP: “KİMSEYLE İŞİMİZ, DERDİMİZ, SORUNUZU YOK…”

Karlı bir günde Iğdırlı pek çok hemşerinin aynı sofrada buluşmasının önemine işaret eden Av. Özgür Kip, “Bugün hepimiz için tarihi bir gün. Gelecekte çocuklarımızın ihtiyacı olacak bir örgütlenmeye imza atıyoruz. Dernekçilik demek bir araya gelmek demektir. İşte şimdi bizler burada bir araya geldik ve iyi niyetli duygularla güzel bir oluşuma şahitlik ediyoruz. Kimseyle işimiz yok, derdimiz yok, sorunumuz yok. Tek bir hedefimiz var o da kendi kültürümüze ve sosyal birikimlerimize bağlı kalarak kendi yolumuzu çizmek. Iğdırlı bütün hemşerilerimizi tek çatı altında buluşturarak birlik ve beraberliğimizi daha güçlü kılmak istiyoruz. Bunun için birlik olmamız yeter. O birliğin de bugün burada temelleri atılmıştır. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

“BUGÜNLERE TIRMALAYA TIRMALAYA GELDİK…”

Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi de olan Av. Özgür Kip, “Bugünlere hiç birimiz kolay gelmedik. Hepimiz dişimizle, tırnağımızla emek sarf ederek, tırmalaya tırmalaya geldik. Elbette Kars kültürü içinde var olduk. Gelinen noktada Iğdırlılar olarak kendi kaderimizi tayin etme, kendi yolumuzu belirleme hakkına sahip olduğumuza inandığımız için yeni bir oluşum kurma yolunu seçtik. Bu yolda zorluklar, engeller elbette olacak. Ama bizler iyi niyet ve istekle mücadele vererek, birlik ve beraberlik içerisinde her zorluğun üstesinden gelmesini bileceğiz. Kars ve Ardahan’lı hemşerilerimizle aynı kültürü paylaşıyoruz, aynı hedefler doğrultusunda yürüyoruz sadece farklı dernekler çatısı altında olacağız” şeklinde konuştu.

SÜLEYMAN TURAN: “BİRLİKTELİK SAĞLANAMADIĞI İÇİN BÖYLE”

Tek tek katılımcı hemşerilerin de söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiği toplantıda konuşan Digor Yağlıca Derneği Orursal Başkanı ve KAI üyesi Süleyman Turan, “KAI’de birlikteliği beceremediğimiz doğrudur. Bugün kurulan Iğdırlılar Derneği bunun bir sonucudur” sözleri ile daha önce birlikte görev aldığı Çekmeköy Kars Ardahan Iğdır Derneği’nin yöneticilerini eleştirdi.

Programda daha sonra hemşerilerin de onayı ile Av. Özgür Kip önderliğinde kurulan Anadolu Yakası Iğdırlılar Derneği’nin kurucular kurulunda şu isimler yer aldı: Kemal Kızılay, Hamit Bozkurt, Mehmet Baki Zirek, Abdullah Acu, Sedat Bulut, Muharrem Yalçın, Kurtuluş Özaydın, Rıza Sarıca, Tuncay Vural, Muharrem Korkut, Yusuf Kızıltaş, Ali Sisko, Cabbar Taşdemir ve Kemal Abluk.

Reklamı Geç