Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘EVDE KAL, KAL SAĞLIKLI KAL’ DİYEN ASİAD’DAN ÖRNEK DAYANIŞMA..

Anadolu Birleştirici ve Sanayici

Anadolu Birleştirici ve Sanayici İş Adamları Derneği (ASİAD), 2019 Aralık ayında Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıktıktan sonra 11 Mart 2020’de Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen ve ülkemizde de ilk olarak 10 Mart’ta görülen Coronavirüs kaynaklı Covid19 hastalığı ile mücadele kapsamında örnek teşkil edecek bir sosyal yardımlaşma kampanyası yürütüyor. ‘Evde Kal, Sağlıklı Kal’ Corona Dayanışma Projesi çalışmaları kapsamında; beslenme yardımları, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ve hijyen malzeme desteği faaliyetlerinde bulunduklarını açıklayan ASİAD Başkanı Yücel Yalçınkaya, “Bu süreçte devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarının yanındayız” dedi.

Anadolu ASİAD’ın, Koronavirüs tehdidine karşı yürütmekte olduğu çalışmalarla; yaşanan krizden en çok etkilenmesi beklenen toplum kesimlerini desteklemek ve toplumsal dayanışmanın artmasını amaçladığını kaydeden Kurucu Başkan Yücel Yalçınkaya, “Derneğimiz bu gibi olağanüstü dönemler için kendi kaynakları ile hazırladığı ve içerisinde sıvı yağ, çay, şeker, pirinç, kuru fasulye, yeşil/kırmızı mercimek, bulgur, salça, un, zeytin, kaşar peyniri, makarna ve tuz bulunan sosyal yardım paketlerinin 500 aileye ulaştırılması için çalışmalar yapmaktadır. Dernek olarak ayrıca hazırladığımız görsel çalışmalarla, gerek sosyal medya, gerekse üyelerimiz aracılığı ile, ‘Eğitim ve Bilinçlendirme Çalışmaları’ yaparak koronavirus salgınına karşı bilinçlendirme eğitimleri düzenlemektedir” şeklinde konuştu.

Bütün dünyada yaşanan krizin ülkemizdeki etkilerini de hatırlatan Başkan Yalçınkaya; “Devletimizin başlattığı desteklerle, firmaların nakit akışı bir nebze olsun rahatlayacak. Küçük esnaf bütün desteklerden yararlandırılmalı. Kısa çalışma ödeneği konusunu iş dünyası olumlu karşıladı. Ancak Halkbank’ın kredilerini 3 ay boyunca faizsiz şekilde bütün anapara ve faiz olarak ötelenmesi yeterli olmayacak” dedi.

Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini söyleyen Anadolu ASİAD Başkan Vekili Fahri Yağlı, “Birinci önceliğimiz reel sektör ve bu süreçten etkilenen mağdurların yanında olacağız” dedi. ASİAD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Sedat Erdem de, işadamlarına seslenerek ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardım eli uzatılması mesajını verdi. ASİAD’ın her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de toplumsal dayanışmaya örnek teşkil eden yardım ve destek kampanyasına derneğin tüm yöneticileri ve şubeleri tam destek vererek çalışmalara bizzat eşlik ettiler.

Reklamı Geç