Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MAHKEMECE İPTAL EDİLEN İMAR PLANI MESELESİ BELEDİYE MECLİSİ’NDE…

Ümraniye Belediye Meclisi Eylül

Ümraniye Belediye Meclisi Eylül ayı toplantıları başladı. Toplantının ilk birleşiminde gündemdeki konular görüşülerek karara bağlanırken; bir vatandaşın başvurusu üzerine mahkemece iptal edilen Kazım Karabekir, Elmalıkent, Hekimbaşı, Dumlupınar, Topağacı ve İnkılap Mahalleleri’ndeki 1/1000’lik uygulama imar planı konulu CHP’li üyelerin gündem teklifi Ak Parti’li üyelerin oy çokluğu ile ret edildi. Meclis toplantısı esnasında belediyeye gelerek seslerini duyurmaya çalışan mahalleli vatandaşlar akşam saatlerine kadar bekleyişini sürdürdü.

Ümraniye Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı, Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Mucip Kopuz başkanlığında toplandı. Ümraniye Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantıda belediyenin gündeminde yer alan konular ele alındı. Gündem dışı konuşmalarda ise karşılıklı atışmalar yaşandı. Atışmaların merkezinde mahkeme kararı ile 1/1000’lik uygulama imar planı iptal edilen Kazım Karabekir, Elmalıkent, Hekimbaşı, Dumlupınar, Topağacı ve İnkılap Mahalleleri’ndeki imar konusu vardı.

Meclis toplantısının devam ettiği saatlerde mahalleli bazı vatandaşlar belediye önünde bekleyişini sürdürürken; Kazım Karabekir, Elmalıkent, Hekimbaşı, Dumlupınar, Topağacı ve İnkılap Mahalleleri’ndeki imar sorununun gündeme alınmasına ilişkin CHP’li üyelerin vermiş olduğu gündem teklifi Ak Parti’li üyelerin oyçokluğu ile ret edildi. Yine meclis toplantısında muhalefet meclis üyelerinin vermiş olduğu bölgedeki bazı yapılaşmalara ilişkin soru önergeleri de cevaplandırılmak üzere başkanlık makamına havale edildi. Toplantıda başta Plan ve Proje Müdürlüğü’nün teklifleri ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün teklifleri ve gündemdeki diğer konular ele alınarak karara bağlandı.

Reklamı Geç