Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GENEL SİYASET, ÜLKE GÜNDEMİ VE İBB TARTIŞMALARI ÇEKMEKÖY’Ü YİNE GÖLGEDE BIRAKTI..

Son zamanların en gergin

Son zamanların en gergin oturumuna sahne olan Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci toplantısında aksiyon adeta tavan yaptı. Çekmeköy dışında, genel siyaset ve ülke gündemine ilişkin konularda sert tartışmalar yaşanan mecliste Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel’in CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında sarfettiği ‘namus anlayışı’ sözleri bardağı taşıran damla oldu. CHP grubunun salonu terk etmesi üzerine verilen aranın ardından Şahmettin Yüksel’den gelen özür, tansiyonu bir nebze olsun düşürdü.

Çekmeköy Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında yaşanan genel siyaset konularına ilişkin sert tartışmalar ilçeyi yine gölgede bıraktı. Toplantı başında CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin imzasıyla verilen asgari ücretin en az 3.100 TL olması teklifinin ardından yaşanan tartışmalar uzadıkça uzadı. Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel’in söylemleri tartışmalara neden oldu. Her meclis olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’ne ağır sözlerle yüklenen Yüksel, yine süt konusunu gündeme getirdi ve Sayıştay raporlarına girdiğini söylediği sütün litre fiyatının 8 liraya mal edilmesinin piyasanın çok çok üzerinde olduğunu anlattı. İBB’nin tek bir çivi dahi çakmadığını iddia eden Yüksel, söz verilip de yapılmayan hizmetleri ilçe belediyesi olarak yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Muhtarlarla ilçenin tüm mahallelerinde saha çalışmaları yaptıklarını ifade eden Yüksel, İstanbul’daki 39 ilçe arasında ‘Site Müdürlüğü’ olan tek belediye olduklarını söyledi ve “Bundan gurur duymalıyız” dedi. Sosyal medya üzerinden de yayınladığı çalışmalarının kıskanıldığını ifade eden Yüksel, “Bu kıskançlık aslında beni ve çalışma arkadaşlarımı kamçılıyor. Bakın trafik sirkülasyonu diye bir çalışma yapıyoruz ve bu proje ilçemizdeki parklanma sorununa büyük ölçüde çözüm olacak. Merak eden arkadaşlara uzun uzun brifing verebiliriz” şeklinde konuştu.

Türban tartışmasına ilişkin de sert sözler kaydeden Yüksel, “Benim başı örtülü anamın, bacımın türbanına söz söyleyenin dilini keserim” şeklinde konuştu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun türban konusunda twitler attığını ileri süren Yüksel, “Buna neden sesinizi çıkarmıyorsunuz” diye seslendiği CHP’li meclis üyelerinin bu twitleri eleştirmesi gerektiğini ifade etti. CHP içerisindeki taciz ve tecavüz iddialarını da gündeme getiren Yüksel, CHP’li Barış Yarkadaş’ın bu iddiaları ortaya çıkardığı için Halk Tv.’den kovulduğunu ileri sürdü ve CHP’lilerin Yarkadaş’a sahip çıkmaları gerektiğini kaydetti. Rektör ataması tartışmasına da giren Yüksel, atamanın hukuki ve yasalara uygun olduğunu söyledi. Gazeteci Can Ataklı’yı da konuşan Yüksel, HDP konusundan darbelere bir çok konuyu uzun uzun konuştu ve son olarak İBB’den işten çıkarmalar ile işe alımlara sözü getirdi.

İstanbul seçimleri öncesi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiç kimsenin ekmeği ile oynanmayacağını ve bu hususta namus sözü verdiğini hatırlatan Yüksel, İBB’de yaşanan bazı işe alımlar ve işten çıkarmaların nasıl bir namus anlayışı olduğunu sorgulaması bardağı taşıran damla oldu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘namus anlayışı’ üzerinden eleştirilmesini sert şekilde protesto eden CHP Grubu, toplantıyı terk etti. Verilen 10 dakikalık aranın ardından yeniden kürsüye çıkan Ak Parti’li Şahmettin Yüksel, “Siyasi terbiyem gereği hiçbir genel başkana ve siyasetçiye hakaret etmem. Sözlerim böyle anlaşıldı ise kusura bakmayın” şeklindeki sözlerle özür diledi.

Büyükşehir belediyesine yönelik sözlere CHP İBB ve Çekmeköy Meclis Üyesi Murat Cirav aynı sertlikte yanıt verdi. Büyükşehirdeki yardımların iyice araştırılarak yapılmasını Ak Parti grubunun isteği üzerine gerçekleştiğini ifade eden Murat Cirav, “Veren elin alan eli görmeyeceğini söyleyen biziz. Siz ise işi zora koşmaktan, engel çıkarmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz” şeklinde konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm engellemelere ve çıkarılan zorluklara rağmen hizmet ve yatırımlar yaptığını kaydeden Murat Cirav, 16 milyon İstanbullu nezdinde tüm bu yapılanların görüldüğünü söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek de cevap konuşmasında; Millet İttifakı ortakları arasına nifak sokulmak istendiğini öne sürdü. “İYİ Parti Lideri Sayın Meral Akşener’in izlediği siyaset ve tutumun halk nezdinde karşılık bulduğunu gördükçe buradan vurmaya çalışmanızı anlıyorum” diyen CHP’li Ünal Bellek; “Bu mecliste bile İYİ Parti’li kardeşimiz Bora Kılıç’ı bize karşı havalandırmaya çalışarak güya aramızı bozmaya kalkışıyorsunuz. İttifak partimiz İYİ Parti’li Bora Kılıç kardeşimizin yükselişi bizim için onur vesilesidir” şeklinde konuşan Bellek, İBB’nin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına dağıttığı ücretsiz sütün litresinin iddia edildiği gibi 8 liraya değil, 3,80 ve 4.12 liraya mal edildiğini bunun üzerine ulaştırma, KDV ve bazı vergilerin eklendiğini söyledi.

“Keşke hiç geçmediğimiz halde ücretini ödediğimiz köprülere ödenen paralar için de bu kadar hassas olsanız” diyen Ünal Bellek; “Yoksul ailelerin çocuklarına dağıtılan sütle uğraşmayı bırakın” dedi. Türban tartışmaları konusuna da değinen Bellek, “Türban tartışmasının hiç kimseye bir faydası yok. Herkesin inanışı, giyimi, kuşamı kendinedir” dedi. Bellek; “Aslında sizin bu hırsınızı anlıyoruz. 13 bin oy farkla kabul etmediğiniz için ikinci seçimde 806 bin farkla İstanbul aşkınızı elinizden aldığımız için bu derdiniz” şeklinde konuştu. Mecliste 3 saati aşkı süre boyunca yaşanan tüm bu tartışmaların ardından 10 maddelik gündem 10 dakikada oylanıp oturum kapatıldı.

Reklamı Geç