Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOÇYİĞİT’İN 50. SANAT YILI ÜSKÜDAR’DA KUTLADI

Türk sinemasının efsane oyuncularından

Türk sinemasının efsane oyuncularından Hülya Koçyiğit’in 50. Sanat yılı Üsküdar Belediyesi’nin Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlediği görkemli bir gece ile kutlandı. Hülya Koçyiğit`in fotoğraflarından oluşan özel serginin açılışıyla başlayan gecenin sonunda, Koçyiğit sahneye çıkıp şarkıcı Öykü Gürman ile Samanyolu şarkısını söyledi.

uskhulya1Üsküdar Belediyesi’nin, ‘Üsküdar’da Mevsimlerden Kültür Sanat’ etkinlikleri kapsamında, Türk sinemasının 100. Yılında, usta oyuncu Hülya Koçliğit’e unutulmaz bir gece düzenlendi. Üsküdarlı olan usta oyuncunun 50. Sanat Yılı nedeniyle Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhteşem geceye Hülya Koçyiğit`in yanı sıra, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, yönetmen Ülkü Erakalın, eski sanatçılardan Süleyman Turan ve çok sayıda Yeşilçam’ın usta sanatçıları katıldı.

uskhulya2KIRMIZI HALIDAN GEÇEREK GECEYE KATILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte kırmızı halıda yürüyerek törene katılan Hülya Koçyiğit’e eşi Selim Soydan ve torunu Neslişah Alkoçlar Düzyatan eşlik etti. Başkan Türkmen ile gazetecilerin sorularını yanıtlayıp fotoğraf çektiren Koçyiğit, kendisi için özel hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Sergiyi gezerken sevenleriyle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren ünlü sanatçı sonrasında programın yapılacağı salona geçti.

uskhulya3CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEBRİK MESAJI

Açılış konuşmasından önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İBB Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere, siyaset, sanat, iş ve spor camiasından ünlü isimlerin Hülya Koçyiğit’in 50. Sanat yılını kutlayan tebrik mesajları okundu.

AÇILIŞ KONUŞMASI TÜRKMEN’DEN 

Mesajların okunmasından sonra kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Türk sinemasının 100. Yılında, Üsküdar’ın en güzel semtlerinden Kuzguncuk’ta dünyaya gelen ve Üsküdarlı olan Hülya Koçyiğit gibi büyük bir sanatçıyı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirti. Türkmen; ‘’Türk sinemasına damgasını vurmuş; filmleri ve kendine has duruşuyla sinemamızın en önemli isimlerinden olan değerli sanatçımızın hayatını ve hatırlarını Üsküdarlılarla paylaşmak Bizim için büyük bir onur ve mutluluk vesilesidir.’’ diye konuştu.

Koçyiğit’in gerek filmleri ve gerekse bu filmlerde canlandırdığı karakterlerle her birimizin dünyasına girmeyi başardığına vurgu yapan Türkmen, ‘’Sinema camiasında etkilediği meslektaşları bir yana, Muhtelif dönemlerde rol aldığı filmleriyle Toplumun farklı kesimlerinin sesi olmuş; Özellikle de ülkemizin değişik coğrafyalarında yaşanan kadın sorunlarını beyazperdeye taşımada öncü bir rol üstlenmiştir’’ dedi. Üsküdar’ın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel birikimiyle adeta doğal bir set alanı olduğunu söyleyen Türkmen ‘Çağımızın yükselen değeri sinema alanındaki etkinliklere her zaman destek olmayı ve bu yöndeki çabalara katkıda bulunmayı,

Üsküdar Belediyesi olarak önemli bir görev olarak addediyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz yıl Üsküdar Gençlik Merkezimiz bünyesinde 45 öğrencimizi mezun etiğimiz Üsküdar Sinema Akademisi,  Bu anlayışımızın en güzel örneklerinden biriydi. En büyük arzumuz buralarda yetişen öğrencilerin, bugün 50. Sanat yılını kutladığımız değerli sanatçımız Hülya Koçyiğit gibi, sinemada kendilerine yer bulmalarıdır. Toplumsal duyarlılıkları yüksek ve Kendi toplumsal değerlerine sıkı sıkıya bağlı birer sinemacı olarak Bu sanat alanında var olmalarıdır’ diye konuştu. Uluslararası Boğaziçi Film Festivaline ev sahipliği yapacaklarını hatırlatan Türkmen, ‘’Bu ayın sonuna kadar devam edecek olan Festivalde Yarışmalardan film gösterimlerine, atölye ve panellere, Onlarca sinema etkinliğini birlikte takip edeceğiz. Özetle, Türk Sinemasının 100. Yılında, Üsküdarlılar sinemaya doyacak’’ dedi.

uskhulya4HÜLYA KOÇYİĞİT BELGESELİ VE SÜRPRİZ VTR’LER

Ünlü sanatçının belgeselinin sinevizyonda gösterimi sırasında salonda nostaljik anlar yaşandı. Vatandaşların Hülya Koçyiğit hakkındaki düşüncelerini dile getirdiği VTR’yi ünlü yönetmen ve oyuncuların VTR’si izledi. Sonrasında sahneye çıkan Hülya Koçyiğit’in eşi Selim Soydan, torunu Neslişah Alkoçlar Düzyatan, yeğeni Sedat Çelen, oyuncu Süleyman Turan, Ünlü Yönetmen Ülkü Erakalın, oyuncu Emre Kızılırmak, Koçyiğit’in çocukluk arkadaşı Feriha Büyükünal sanatçıyla ilgili anı ve düşüncelerini sevenleriyle paylaştılar.

NE MUTLU BANA 50 YILDIR ALKIŞLANIYORUM

Sahneye coşkulu alkışlar arasında çıkan Hülya Koçyiğit, öylesine büyük iltifatlar alıp öylesine onurlandırıldığına vurgu yaparken ‘’Bir sanatçının yaşarken anılması gerçekten büyük gurur. Türk Sineması 100. Yaş günün kutlamakta, Benim de naçizane 50. Yaş günüm. Sinemada dolu dolu yaşadığımız bir 50 yıl oldu. Ne Mutlu bana, ne mutlu Türk sinemasına bu kadar yıl hizmet etmiş olmama. Ne kadar şanslıyım çok sevdiğim bir mesleği yapıyorum. Ve 50 yıldır alkışlanıp büyük iltifatlar alıyorum, Türk halkı bana çok büyük gurur yaşatıyor’’ dedi.

O BİR ÜSKÜDAR’LI

Kuzguncukta doğup büyüdüğüne vurgu yapan Koçyiğit, böylesine özel bir gecenin kendisi için hazırlanmasında büyük katkıları olduğu için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e teşekkürlerini sundu. Sözlerini ‘’Yaşasın Türk Sineması’’ diyerek noktaladı.

25 YIL SONRA SAHNEYE ÇIKIP ŞARKI SÖYLEDİ

Programın son bölümünde sahne alan Öykü Gürman, söylediği ‘’Boş çerçeve, Sarmaşık gülleri ve Seven ne yapmaz’ şarkılarıyla geceye renk kattı. Gecenin sonunda ise Öykü Gürman’ın sürpriz bir şekilde sahneye davet ettiği Hülya Koçyiğit, bu daveti geri çevirmeyerek ‘’Samanyolu’’ şarkısını söyleyerek geceye katılanlara muhteşem anlar yaşattı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, programın sonunda Hülya Koçyiğit’e sanatçının gençlik fotoğrafından yaptıkları tablosunu ve 50 yıl anısına hazırlanan plaketi takdim etti. Hülya Koçyiğit’de 50 yıl anısına yapılan plaketi havaya kaldırarak Başkan Türkmen’e teşekkür etti.

Reklamı Geç