Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB’DEN İSTANBUL’UN FETHİ’NİN 567. YILINDA GÖRSEL ŞÖLEN..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’un Fethi dolayısıyla gerçekleştirdiği havai fişek gösterisi, muhteşem bir görsel şölen yaşattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliği’nin “İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıldönümü Kutlama Programı” kapsamında düzenlediği anma törenine katıldı. İmamoğlu, tören sonrasında duygularını, “Peygamberimiz Hz. Muhammed’in müjdesiyle böyle bir şehri fetheden bir komutanın, bir ecdadın evlatları olmaktan da onur duyuyoruz” sözleriyle dile getirdi. Akşam ise fethin görsel şöleni İstanbul boğazına yansıtıldı. Dakikalarca süren muhteşem havai fişek gösterisi sosyal medya üzerinden büyük ilgi gördü.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, anma töreni sonrasında yaptığı değerlendirmede duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Fethin 567’nci yıldönümünde, Fatih Sultan Mehmet Han’ın huzurunda dualarımızı ettik. Fetih, bizim için çok anlamlı. İstanbul’umuzun fethi, bizim bu topraklardaki varlığımızdır, bu kadim dünya kentinin bize emanet edildiği andır.  Bu itibarla dünya adına, bu kadim topraklara en güzel şekliyle sahip çıkmamız; burada kardeşliğe, her türlü inancın bir arada yaşamasına fırsat tanımayı ilke edinerek, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bu mirasına, en güzel şekilde layık olma çabamız, fetihten alacağımız en değerli dersler.

Fatih Sultan Mehmet Han, benim için çocukluğumdan beri çok etkili bir devlet adamı, komutan, önder. Aynı zamanda benim doğduğum toprakların da fethini gerçekleştiren, Trabzon’un fethini de 1461 de gerçekleştiren bir padişahımız. Onun fethettiği mahallede büyümek, orada var olmak, bizim için çok çok kıymetliydi. Bu ülküyle biz, bu yıl dönümünde hem fethi anacağız hem de gerçekten evrensel değerlerle Fatih Sultan Mehmet Han’ın o entelektüel tarafıyla, geçmişten bugüne bizim için bugün bile hala geçerli olan tavsiyeleriyle, çok değerli vazifelerimiz var. Fethin yıldönümü kutlu olsun, Fatih Sultan Mehmet Han’ın ruhu şad olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in müjdesiyle böyle bir şehri fetheden bir komutanın, bir ecdadın evlatları olmaktan da onur duyuyoruz.”

Reklamı Geç