Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İbrahim Murat Gündüz, ISKA Federasyonu’nu Türkiye’ye getirmek için resmi müracaatta bulundu..

Türkiye’de muaythai sporunun profesyonelleşmesi

Türkiye’de muaythai sporunun profesyonelleşmesi için çeşitli projeleri hayata geçirmeyi başaran Türkiye Muaythai Federasyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Murat Gündüz şimdi de kickboks sporunun Türkiye’de profesyonelleşmesi için  merkezi Amerika’da kurulu olan (ISKA)  The International Sport Karate Association’ Federasyonunu Türkiye’ye getirebilmek için resmi olarak Amerika’ya müracaatta bulundu.

Sporseverlerin yakından tanıdığı Adanalı ünlü girişimci İbrahim Murat Gündüz, ISKA Federasyonu hakkında şunları söyledi: “Bilindiği üzere Kick boks, tekme, yumruk, diz ve clinch tekniklerinin bir araya getirilmesiyle Japonya’da oluşturulmuş bir dövüş ve mücadele sporudur. Bu Spor dalının dünyadaki tek profeyonel  temsilcisi ISKA’dır (international sport karate association), Türkiye’de ise kickboks sporu  sadece amatör olarak yapılmaktadır ve Türkiye Kickboks Federasyonu WAKO’ya bağlıdır (World Association of Kickboxing Organisation). WAKO’nun Türkiyedeki temsilcisi aynı zamanda Türkiye Kickboks Federasyonu başkanı olan ve profesyonelleşmeye sıcak bakmayan Salim Kayıcı’dır.

Wako sadece amatör maçlar düzenleyebilen yetersiz bir federasyondur, ISKA ise karate ve kickboks maçlarını düzenleyen en önemli önemli profesyonel uluslararası kuruluştur. ISKA’nın Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır. 1985 yılında Spor Karate Derneği olarak kurulan ISKA, şimdi de Uluslararası Profesyonel Kickboks Derneği olarak dünya çapında tanınmaktadır. 1986’dan beri ISKA, mücadele sporları ve rekabetçi dövüş sanatları konularında dünyanın en tanınmış profesyonel kurumu olarak hizmet vermektedir. ISKA gerek profesyonellik gerek dürüstlük anlamında Dünya’da benzeri görülmemiş bir standart belirlemiştir. Bu müthiş Profesyonel Fight Organizasyonlarnı düzenleyen ISKA Federasyonunu Ülkemize getirmekte son derece kararlı olduğunu söyleyen İbrahim Murat gündüz Amerika’daki dostları vasıtası ile ISKA federasyonunun Türkiye’ye getirebilmek için yoğun mesai harcadığını ifade ettikten sonra Türkiye kick boks federasyonunun bilindiği üzere sadece WAKO federasyonuna bağlı olduğu için Türkiye’de profesyonel kick boks müsabakalarının düzenlenemediğini, ISKA Federasyonunun ülkemize gelmesiyle Türk sporu ve sporcusu için gerçekten çok önemli bir iş başarmış olacağız dedi.

https://spotherld.com/ibrahim-murat-gunduz-the-vice-president-of-the-muay-thai-federation-of-turkey-made-agreements-to-bring-the-iska-federation-to-turkey/

https://www.johnsportmap.com/business-man-ibrahim-murat-gunduz-made-a-deal-with-businessman-abdullah-oz-for-bring-iska-sposts-unity/

 

 

Reklamı Geç