Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HUKUKİ SÜRECİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ..”

İETT Şoförü Zafer Koç’a

İETT Şoförü Zafer Koç’a yönelik çirkin saldırıya yönelik tepkiler devam ederken konuya ilişkin sert bir açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası İstanbul 3 No’lu İETT Şube Başkanı Mustafa İluk, “Bu trafik teröristlerinin yargı önünde en ağır cezayı almaları için hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

“HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak İETT ŞOFÖRÜ ARKADAŞLARIMIZA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI DUR DİYORUZ” denilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Kartal-Şekerpınar Mahallesi hattında çalışırken kimliği belirsiz bir kişi tarafından uğradığı saldırıda, şoför kabini camının kırılması sonucu konulunda ağır ve derin kesikler meydana gelmiştir. Koç, Marmara Hastanesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Bir gün önce de bir diğer İETT Şoförü arkadaşımız Eyüp Durgun, Kâğıthane’de güzergâh üzerinde bulunan duraktan yolcu aldığı esnada başka bir sürücü tarafından darp edilmişti. İETT şoförlerine yönelik zaman zaman gündeme gelen alçak ve insanlık dışı saldırılar bizleri düşündürmektedir.

İTT şoförleri, İstanbul’un en çileli işini yapan, en fedakâr emekçileridir. Sabahın 3’ünde yatağından kalkarak kar, kış; yağmur demeden, kahvaltısını bile yapmadan insanları işine, evine yetiştirebilmek için 5 dakikalık molalarla güvenliksiz bir şekilde direksiyon başına geçmektedir. Gecenin geç saatlerinde, sabahın sessizliğinde hiçbir koruma kalkanı olmadan güvenliksiz bir ortamda saatlerce direksiyon sallamaktadır. Böylesi bir fedakarlıkla çalışan İETT emekçilerine saldırmak, nasıl bir insanlık, nasıl bir vicdansızlıktır. Görünen odur ki, bir kısım gözü dönmüş caniler, şehir serserileri, küçük bir tebessümden ve teşekkürden başka beklentisi olmayan arkadaşlarımıza saldırmanın kolaycılığına sığınmaktadır. İETT şoförleri sahipsiz değildir. İETT şoförlerine yönelik hiçbir saldırı, hiçbir darp meşru kabul edilemez. Bu saldırıların hiçbir bahanesi olamaz.

Güvenliksiz ve güvencesiz bir ortamda çalışan İETT şoförlerine yönelik şiddetin, affı da olamaz, olmamalıdır. Bu saldırıları gerçekleştirenlerin kendileriyle ilgili zihinsel bir problemi olduğu açıktır. Toplum yararına çalışan emekçilere saldırmak, ancak delilikle, canilikle, serserilikle, hastalıklı bir ruh ve insanlık dışılıkla açıklanabilir. Pandemi koşullarında hem kendini hem de ailesinin hayatını riske atarak çalışan arkadaşlarımıza biraz empati yapılmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızın fedakarca çalışmalarının karşılığı, şahıs ve namuslarına dik uzatmak olamaz; onlar sadece bir tebessüm istiyor.

Üyemiz Zafer Koç’a yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bu gözü dönmüş, toplumdan soyutlanması gereken, şiddete meyilli hastalıklı saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Saldırganlarla ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağız. İETT Şoförlerine yönelik en küçük bir haksızlığa ve şiddete asla toleransımız olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz. Şoför arkadaşlarımızı hedef alan şiddetle mücadele konusunda kararlılığımızı her platformda dile getireceğiz.

İETT ŞOFÖRLERİNİN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN.

Saldırıya uğrayan üyemizle yakından ilgileniyoruz. Arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI

Reklamı Geç