Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İETT’DEN ŞOFÖRLERE ÖZEL EĞİTİM PROJESİ

İETT ve İstanbul Büyükşehir

İETT ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, ‘’Ulaşım Akademisi’’ projesi kapsamında, servis şoförlerine yönelik ‘’Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri’’ eğitimi verildi. Eğitimlerin minibüs ve taksiler ile devam ederek tüm toplu ulaşım araçları sürücülerine verilmesi hedefleniyor.

iett sofor egitim 2İstanbul’da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT işbirliği ile İETT Ulaşım Akademisi projesi kapsamında sürücülere eğitimler verildi. Öncelikli olarak okulların açılması nedeniyle öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerine yönelik olarak verilen eğitimlerin tüm ulaşım araçları sürücülerine verilmesi amaçlanıyor.

iett sofor egitim 1Şoförlere iki aşamalı eğitim: Proje kapsamında ilk etapta 150 kişiye ’Güvenli ve Defansif Sürüş Teknikleri’’ eğitim verildi. Eğitimler, İETT İkitelli Eğitim Merkezinde teorik ve uygulamalı pist eğitimi şeklinde 2 bölüm halinde gerçekleştirildi. Teorik eğitimler, tüm sürücülere aynı sınıfta 1 eğitmenle verilirken uygulamalı olarak yapılan pist eğitimi 3 eğitmenle verildi.

iett sofor egitim 3Ayrıca, teorik eğitimler yolcuya davranış ve nezaket kuralları, indirme-bindirme, emniyet kemeri, aşırı hızlanma, ani frenleme, trafik kurallarına uyma gibi konuları kapsıyor. Uygulamalı eğitimler ise; ıslak ve kuru zeminde engelden kaçma, ıslak ve kuru zemin fren egzersizleri, viraj dönüş egzersizleri konularını kapsıyor.

Reklamı Geç