Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İFM İLE ULUSLARARASI FİNANSIN KALBİ ÜMRANİYE’DE ATACAK..

Ümraniye’de yükselecek olan İstanbul

Ümraniye’de yükselecek olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (İFM) temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ‘Finans Merkezi Ümraniye’de olacak’ dedi ve işte oldu. Ümraniye’ye hayırlı olsun” dedi.

umraniye finans merkezi temel atma töreni 4Dünyanın en büyük küresel finans merkezi olan Londra’ya alternatif olacak Ümraniye’de yükselecek olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin (İFM) temel atma töreni Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ümraniye sınırları içerisinde bulunan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin proje büyüklüğü 3 milyar lirayı geçecek. Bu yapılar Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na (BDDK) ait olacak. Merkez Bankası kampüsünde ofis, ticaret alanı, otel de yer alacak.

umraniye finans merkezi temel atma töreni 11Ümraniye’de yükselecek ve ilçenin değerine değer katacak olan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi’nde Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank gibi kamu bankalarının inşaatları da yer alıyor. İstanbul ve Uluslararası Finans Merkezi’nin Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanacağı, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’nın mimari etkilerinin bugüne taşınması amaçlanıyor. Ümraniye’de E5 ile TEM otoyollarının kesiştiği alana inşa edilecek İFM konumu ve mimarisiyle Ümraniye’ye yeni bir çehre kazandıracak.

umraniye finans merkezi temel atma töreni 1Ümraniye’de kurulan Uluslararası Finans merkezininin temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Finans Merkezi Ümraniye’de olacak sözünü hatırlattı ve işte şimdi oldu” dedi. Hayırlı olsun Ümraniye. Konuşmasına devam Yıldırım, ” Türkiye’de istikrarın sürmesi lazım. İstikrar sürecek, Türkiye büyümeye devam edecek. Nasıl olacak? Başkanlıkla olacak. İstikrarı kalıcı hale getirmenin yolu başkanlıktan geçiyor” dedi.

umraniye finans merkezi temel atma töreni 3Mecliste grubu bulunan siyasi partilere çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, “Millete hepinizin sözü var. Bizim de CHP’nin de, MHP’nin de sözü var. Yeni anayasayı yapacağız. Türkiye’de kalıcı hale getireceğiz. İstikrarı kalıcı hale getirmenin yolu başkanlıktan geçiyor” diye konuştu. 7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet kurulamadığını hatırlatan Yıldırım, “Öyle devam etseydi, bugün Türkiye, PKK ile, DEAŞ’la FETÖ’yle mücadele edebilir miydi? Allah’tan millet tehlikeyi gördü ve hemen kararını değiştirdi. Tekrar, AK Parti’yi tek başına işbaşına getirdi,1 Kasım’da. Böylece güçlü iktidarla, siyasi istikrarla, birçok sorunun üzerine cesaretle gidiyoruz” ifadesini kullandı.

umraniye finans merkezi temel atma töreni 10“İstikrarı kalıcı hale getirmek, zayıf iktidarlardan ülkeyi kurtarmak ve sürekli kalkınma, sürekli büyüme, milli birlik ve kardeşliği kuvvetlendirmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var” diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz diğer siyasi partilere diyoruz ki, gelin mecliste bu Anayasa’yı geçirelim. Kararı millete bırakalım. Millet ne diyorsa o. Biz başkanlık diyoruz. Gençler, sonuçta başkanlık Türkiye için gereklidir diyoruz. Başkanlıkta güçlü siyasi irade var. Başkanlıkta tek başına istikrar var. Başkanlıkta Türkiye’nin birliği beraberliği, kardeşliği var. Eğer siz, başkanlık değil de başka bir modeli öneriyorsanız, gelin ikisini de soralım millete. Milletin verdiği kararın başımızın gözümüzün üzerinde yeri var.”

umraniye finans merkezi temel atma töreni 9Finans merkezin adeta küçük ölçekli bir şehir olacağını söyleyen Başbakan Yıldırım: “Gün içinde burada 80 bin kişi olacak. Bu ne demektir ? Yeni iş imkanları olacak” açıklamasını yaptı. “2002’den bu tarafa, Türkiye’de yaptıklarımızı anlatmaya lüzum yok. Sadece İstanbul’u söyleyeyim” diyen Başbakan Yıldırım, “İstanbul İzmir otoyolu. Osman Gazi Köprüsü’nü açtık. Şimdi Bursa’dan İstanbul’a bir saate geliyor insanlar. Eskiden bir saat feribot bekliyordu. 2018’de İzmir’e gitmek isterseniz 2 saat 50 dakikada gideceksiniz. Sabah Ümraniye’den havalimanına 2 saatte gidebilir misiniz? Trafikte gidemezsiniz. Ama İzmir’e gidebilirsiniz. Hayaldi gerçek oldu” diye konuştu.

umraniye finans merkezi temel atma töreni 12Avrasya ile Sarayburnu’ndan Haydarpaşa’ya araçlarla çıkılabileceğini söyleyen Yıldırım, “2 dakika. Bir one minute var. Bir de two minute var. One minute’te, Cumhurbaşkanımız var. Two minut’te Avrasya’dan iki dakika” şeklinde konuştu. Konuşmalarına son olarak katkılarından dolayı yüklenici firmaya, Mühendislere, işçilere ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ile Ümraniye Belediyesine teşekkür etti. Temel atma töreninin ardından havai fişek gösterisi yapıldı, balonlar uçuruldu. Şantiye alanına giden Başbakan Binali Yıldırım burada işçilerle fotoğraf çektirdi.

umraniye finans merkezi temel atma töreni 6Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ında katıldığı törende AK parti iktidarlarının icraatlarından söz eden Başbakan Binali Yıldırım, finans merkeziyle tarihin en kadim şehirlerinden biri olan İstanbul’un ve Ümraniye’nin zenginliğine bir zenginlik daha kattıklarını söyledi.

umraniye finans merkezi temel atma töreni 5

umraniye finans merkezi temel atma töreni 7

Reklamı Geç