Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İKİNCİ GÜNDE DE SÜREN GERGİN BEKLEYİŞ İYİYE GİTMİYOR..

Ümraniye Çekmeköy sınırı Madenler

Ümraniye Çekmeköy sınırı Madenler Meydanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR’un mobil büfesi yüzünden karşı karşıya gelen büyükşehir ile Çekmeköy ve Ümraniye zabıtalarının iki gündür devam eden bekleyişinde geri adım atan taraf yok. Meclis üyelerinden ilçe yöneticilerine siyasilerin de adeta nöbet tuttuğu bölgede Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demir’in de bizzat başında durduğu polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri almış durumda.

Dün gece sabahlayan ekipler, yetkililerden gelecek haberi beklerken belirsizlik ikinci günde de devam etti. Bugün de alanı siyasiler ve yetkililer boş bırakmadı. CHP’nin önceki dönem il yöneticisi ve yeni dönemde parti meclisi adayı Yusuf Erciyas, CHP İstanbul İl Yöneticisi İbrahim Can Kıran, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve Ümraniye ile Çekmeköy meclis üyeleri gün boyu alandaydı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, ana arter Madenler Meydanı’nın büyükşehir yetkisinde ve uhdesinde bir alan olduğunu ifade etti ve “Ne yapmış 16 milyon vatandaşın büyükşehir belediyesi. Beltur’a ait mobil büfe hizmetini vatandaşın ayağına getirmiş. Buradan geçen öğrenciler ve vatandaşlar makul fiyata suyunu alabilsinler ihtiyacını görsünler diye yapılan bir hizmeti engellemeye kalkışmak doğru değil. Halkımız yapılanları görüyor ve siyasilere notunu bu gördüklerine göre veriyor” dedi.

CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya da yaptığı değerlendirmede, büyükşehir belediyesinin kendi yetki ve sorumluluk alanında olan bir bölgede vatandaşa hizmet vermeye çalıştığını ve bunun engellenmek istendiğini kaydetti. Bölge insanının olup biteni gördüğünü kaydeden Kızılkaya, “Sonuçta büyükşehir de ilçeler de hepsi bu milletin kamu malı. Burada yasa dışı bir işlem yok, kanuna aykırı bir durum yok. Beltur’un mobil hizmet büfesini ticari işlem olarak görmek, İETT’nin akbil satış gişesini de, Halk Ekmek’in büfelerini de aynı şekilde değerlendirmek anlamına gelir. Tüm bu hizmetler kamu hizmetidir. Kamu hizmetini engellemek de hiç kimsenin hakkı olmamalı” şeklinde konuştu.

CHP’nin İBB ve Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Murat Cirav da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ortada büyükşehir belediyesinin geri adım atmasını gerektirecek yasal bir sıkıntı olmadığını ifade ederek; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile sürekli temastayız. Gerekli tüm girişimlerimiz eksiksiz devam ediyor. Burada halka verilen bir hizmet engellenmek isteniyor ve bizler bu engellemeye karşı duruyoruz. Beltur’a ait bu mobil büfe burada kalmaya devam edecek ve en kısa zamanda halkımıza hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Alanda karşı karşıya kalan zabıta yetkilileri, ilgili kanun gereği kendilerine verilen görevi yerine getirmekle hükümlü olduklarını ifade ederken; Ümraniye ve Çekmeköy Belediyesi yetkililerinin konuya ilişkin yapacakları açıklamalar ve çekişmenin daha ne kadar uzayıp gireceği ve sonuçta nasıl biteceği merak konusu.

Reklamı Geç