Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMAMOĞLU; “BEN SİZE PATRONLUK YAPMAYA GELMEDİM”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB binasının başkanlık katında büyükşehir çalışanları ile bir araya geldi. Mesai arkadaşlarına hitap eden Başkan İmamoğlu, “Tüm insani değerler ve bakışımla konuşacağım. Belediye bünyesinde çalışan hiçbir bireyle sıkıntımız asla olmaz. Her çalışan arkadaşımızın ekmeğine ve alın terine inanılmaz saygı duyan bir vicdana ve ahlaka sahibim. Bu vicdan ve ahlakın karşılığı olarak aynı vicdan ve ahlakı elbette ki siz çalışma arkadaşlarımdan bekliyorum” diye konuştu.

Belediye başkanı olarak çalışma arkadaşlarından istediği önemli birkaç husus olduğunu belirten Başkan İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Göreve geldim. Allah nasip ederse 5 yıl burada kalırız. Bu duygularımla, bu süreç içinde tek temennim, bana göre dünyanın ve İstanbul’un en başarılı belediye başkanı olmak. Bunun için çok çalışırım. Çalışmamın sınırı yoktur. Çok alın teri dökerim. Dolayısıyla bu sürece her arkadaşımın katkı sunmasını dilerim. Katkı nedir? İnsan hangi makamda, hangi birimde hangi çalışırsa çalışsın işini en iyi yapan olmasıdır. Her biriniz aynı titizlikle işinize sarılmalısınız. Burada ekmeğinizi sunan ben değilim. Sizi ekmeğinizi sunan bu şehrin 16 milyon insanın vergisidir. Ekmeğinizi ben size sunmadığım gibi bir başkası da sunmuyor. Dolayısıyla kula kulluk etmenizin bir anlamı yok. Halk beni seçti. Bu makamın emanet olduğunu biliyorum. Sizlerin de bu sürece en iyi şekilde, layık olacak şekilde hizmet etmenizi diliyorum. İşin özeti bu kadar.”

İBB çalışanlarının işlerini yapıp yamadıklarının takipçisi olacağını kaydeden Başkan İmamoğlu, “Belli bir siyasi dönemin, belli ilişkilerle ya da kendi hakkınızla buraya işe girmiş olabilirsiniz. O bitti gitti. Bu aşamadan sonra, yani işe girdiğiniz an itibarıyla  artık buraya tabisiniz. Bazı insanlar, sözlerimi tek odaklı bir yere çekiyor. Ben tekrar yenileyeyim ki, beni daha iyi anlayasınız. Dedim ki, ‘Kişilere, partilere, kurumlara, derneklere, vakıflara, cemaatlere hizmet yok. Kendi özelinizle hizmet ediyorsanız, buyurun edin. O sizinle onların arasında. Beni ilgilendirmez.’ Ama burada çalışanların emeğiyle elde edeceğimiz bir sürecin tek amacı olacak. İstanbul şehrine hizmet etmek. İşinizi yapın gelip elinizi sıkayım. Bu tavrımın aynısının yol arkadaşlarım kadrom da sizinle paylaşacak” ifadelerini kullandı.

İBB personeliyle buluşmasının şimdiki buluşmayla sınırlı kalmayacağının altını çizen İmamoğlu, “Karalamalar ve lekelemeler olacak. Hiç biri umurumda değil. Bizim bünyemiz buna alışkın. Biz yaptığımız işin doğruluğuna bakarız.  Geriye dönüp kim ne demiş diye bakmayız” dedi. 

İBB’de çalışıp gibi görünüp çalışmayıp maaş alanlara, “Ben söylemeden bıraksın gitsinler” diyen İmamoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediyenin bazı kamu kurumlarına hizmet etme mecburiyeti vardır. Ben ondan bahsetmiyorum. Siz ne demek istediğimizi anladınız. Bu kuruma hizmet etmeyip maaşını buradan alıp başka bir kuruma hizmet edenler varsa inanın biz onu zaten tespit ederiz ama ben olsam o kişinin yerinde istifamı veririm. ‘Allah’a ısmarladık der giderim. Göreceksiniz ben belediye başkanlığım süresince böyle bir şeye asla müsaade etmedim, etmeyeceğim. Benim dilimi lütfen anlayın. Kendinizi mesul ve sorumlu hissedin. Bahsettiğim şey, aslında tam da kul hakkıdır. Bahsettiğim şey, bu şehrin insanlarının yükünün sırtınızda olduğunun size hatırlatmasıdır. Emeğinize bakın, işinizi yapın. Çok moralli bir şekilde evinize gidin, işinize gelin. İşinizi yaptıkça göreceksiniz bizim sizinle olan diyalogumuz, muhabbetimiz, yol arkadaşlığımız daha da kuvvetlenecek. On binlerce insanın bu kurumda, direkt ya da endirekt çalıştığını biliyorum. Benim niyetim, sadece İstanbul’da yaşayanların değil, bu çatı altında çalışan on binlerce insanın kalbini kazanıp, onlarla yol arkadaşı olmak. Ben, size patronluk yapmaya gelmedim. Ben, sizin belediye başkanınızım, sizin yol arkadaşınızım. Siz de bana yol arkadaşlığı yapacaksınız. Bu kadar net.”

Berat Kandili dolayısıyla mesai arkadaşlarının kandilini de kutlayan İmamoğlu konuşmasını şöyle bitirdi: “Bütün kandiller, dualarımızın kabul olmasını dilediğimiz anlardır. İnşallah, güzel temennilerle, barışa, huzura, sevgiye… Bağırıp, çağırmaya değil, onun bunun adamı olmaya değil, birbirini kucaklayan bir anlayışa sahip olduğumuz bir şehre ve ülkeye sahip oluruz. Siyasi tavırlar olabilir. Başka tavırlar olabilir. Selam vermediğiniz, aramadığınız, aranıza mesafe koyduğunuz, eşiniz, dostunuz, arkadaşınız varsa, bu akşam onları aramayı, selamlamayı, kucaklamayı ihmal etmeyin. Göreceksiniz, daha huzurlu bir uyku çekeceksiniz bu akşam. Yarın, daha güzel bir güne uyanacaksınız. Tekrar hepinize başarılar diliyorum. Güzel günlerde bir arada olmak dileğiyle selamlıyorum.”

Reklamı Geç