Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMAMOĞLU DAVASINA ERTELEME, ÖZÇAĞDAŞ’A BERAT..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıkmadı. Mahkeme heyeti, toplanır toplanmaz duruşmayı 11 Kasım’a erteledi. Günün bir diğer davası CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın yargılandığı davada ise ‘Berat’ kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret’ suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ içeren 53. maddesinin de uygulanmasını da istiyor.

Dava için adliyenin bulunduğu Kartal’da olağanüstü ‘güvenlik önlemleri’ alındı. Her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yasaklandı. Adliye ve çevresine yüzlerce polis yığıldı ve destek amacıyla gelen vatandaşlara izin verilmedi. Mahkeme heyeti, toplanır toplanmaz tanıkların dinlenmesi için davayı 11 Kasım’a erteledi.

İmamoğlu, davanın ertelendiği haberini ziyaret ettiği İstanbul Erkek Lisesi çıkışında aldı. Konuyla ilgili ilk açıklamasını okulun merdivenlerinde, öğrencilerin yoğun ilgisi altında yapan İmamoğlu, şunları söyledi: “Olmaması gereken bir dava süreci yaşanıyor. Delillerin dinlenmesi, şahitlerin dinlenmesi süreçleriyle kasıma uzatılmış. Ama zaten ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız… Mesele bu. Diğeri boş. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada.”

SUAT ÖZÇAĞDAŞ BERAT ETTİ!..

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın yargılandığı davada ise karar verildi. Suat Özçağdaş hakkında beraat kararı verildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020’de saat 12.50 civarında aynı partiye mensup iki kişiyle İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evininin fotoğrafını kendisine ait cep telefonu ile çektiği belirtilmişti. Kayda aldığı görüntüyü partisinin il başkanına göndermek suretiyle ifşa ettiğinin kaydedildiği iddianamede, Altun’un evini korumakla görevli polislerin duruma müdahale etmesi üzerine Özçağdaş’ın bölgeden ayrıldığı anlatılmıştı. İddianamede, Suat Özçağdaş’ın “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istenmişti.

Reklamı Geç