Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMAMOĞLU ER MEYDANINDA KONUŞTU: “BU ALANI GÜREŞİN CANLANDIĞI BİR MEYDAN YAPACAĞIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 83 yılın ardından yeniden düzenlenmeye başlanan Maltepe’deki Ulugazi Yağlı Güreşleri’ne katıldı. 8’i altın kemerli 64 başpehlivanın er meydanında ter döktüğü etkinlik öncesi konuşan İmamoğlu, “Atatürk’ün heyecanı ile 1933’te başlayan ve vefatıyla biten bu etkinliğe önümüzdeki yıllarda yağlı güreşin yanı sıra güreşi de katacağız. Bu alanı güreş sporunun canlandığı bir meydan yapma konusunda kesin kararlı olduğumuzu duyurmak istiyorum. Sadece güreşte değil tüm spor dallarında önemli adımlar atmak zorundayız. Bu hedefe ulaşmak için ciddi çalışmalar içerisindeyiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına düzenlenen ‘Ulugazi Yağlı Güreşleri’nin 83 yıl aradan sonra ilk kez düzenlendiği müsabakalara katıldı. Spor İstanbul’un ev sahipliğinde Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda düzenlenen yağlı güreş müsabakalarında; 8’i altın kemerli 64 başpehlivan er meydanına çıktı.

KONUK BAŞKANLAR 83 YIL HATIRLATMASI YAPTI

Müsabakalar öncesinde konuşmalar yapıldı. İlk konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ulugazi Güreşlerinin 83 yıl sonra yeniden yapılmaya başlandığını hatırlatarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla başlayan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun direktifleriyle devam ettirilen Ulugazi Güreşlerinin güreş camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de İstanbul’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “83 yıldır bugüne kadar hiç yapılmamış güreşi bu er meydanlarında bugün gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu Başkanıma, şahsında bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Tabii ki güreşlerimizi bugünlere yetiştiren kıymetli anneler, babalar ve hocalarımız var. Öncelikle annelerinin babalarının ellerinden öpüyorum. Hakemlerimize, tüm emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İMAMOĞLU: BAŞKANLARIN KONUŞMALARI ANLAMLIYDI

Konuk iki belediye başkanından sonra konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirne Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının konuşmalarının anlamlı olduğunu belirterek “Birisi Elmalı Yağlı Güreşleri, bir diğeri de Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ev sahibi olması sebebiyle konuşmalarını yaptılar. Türkiye’nin onlarca yerinde yapılan yağlı güreşlerin belki de en eski iki kıymetli buluşmasının ev sahibi olmasının onur ve gururuyla burada sizleri selamladılar” dedi.



 ATATÜRK’TEN BİR YADİGAR

“Ulugazi Yağlı Güreşleri bize Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten bir yadigardır” diyen İmamoğlu, Atatürk’ün güreşi çok sevdiğini ve çocukken yaşadığı köyde her Türk çocuğunun yaptığı gibi güreş tuttuğunu hatırlattı.

GAZİLER GÜNÜNÜ UNUTMADI

İmamoğlu, 19 Eylül’ün aynı zamanda Gaziler Günü olduğunu hatırlatarak, güreş müsabakasının bugün yapılıyor olmasını daha da anlamlı kıldığını söyledi. İmamoğlu, konuşmasının sonunda Ulugazi Yağlı Güreşleri’ne dair şu bilgileri paylaştı: “Bugün dört boyda, 500’e yakın pehlivan bu er meydanında İstanbul’u selamlayacak. Sekiz altın kemerli toplam 64 pehlivan tüm heybetiyle bugün İstanbul’un bu güzel çayırında bizlerle bir arada olacak. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Ulu Gazi Güreşlerimiz Atatürk’ün mirasına yakışır, heyecanlı, çekişmeli, centilmence mücadelelere sahne olmasını temenni ediyorum.”

ALTIN KEMER HÜSEYİN GÜMÜŞALAN’IN OLDU

Tüm gün süren zorlu mücadelelerin sonunda 64 başpehlivandan dördü yarı finale kaldı. Er meydanında Mustafa Taş, Recep Kara ile Nedim Gürel de Hüseyin Gümüşalan ile eşleşti. Finalde mücadele edecek isimleri belirleyen yarı final müsabakası nefesleri kesti. Zorlu mücadelenin galipleri Taş ve Gümüşalan oldu. Mustafa Taş ile Gümüşalan finalde karşı karşıya geldi. Günün şampiyonunu belirleyen müsabakada altın kemeri almaya hak kazanan başpehlivan Hüseyin Gümüşalan oldu.

ALTIN KEMERİ İMAMOĞLU VERDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sahnede başpehlivanların ödüllerini verdi. Kupa, 2 tam altın ve madalya alan başpehlivanların gün boyu mücadelesini verdiği altın kemer de İmamoğlu tarafından Hüseyin Gümüşalan’a verildi.

GAZİ’NİN İSTEDİĞİ SPORCU TALEBİ VARDI

Ödül töreninden sonra açıklama yapan İmamoğlu, 83 yıl sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün çok arzu ettiği bir güreş tutuldu. Yağlı güreşte bu kahraman pehlivanlarımızın güzel güreşlerini izledik. İçinde centilmenlik vardı, kardeşlik vardı” dedi. Sahnede gördüklerinde abi kardeş duygusu olduğunu ifade eden İmamoğlu, şöyle devam etti:  “Bugün tam da burada Gazi’nin Mustafa Kemal Atatürk’ün istediği zeki, çevik aynı zamanda akıllı olan sporcu talebi vardı. Bugün onu yaşadık. Seneye daha güzelini yaşayacağız. İnşallah bundan sonra tarihi bir an olacak. Hem Elmalı hem Kırkpınar gibi çok yıllar boyu var olan güreşlerin İstanbul’daki bir simgesi, buradan dünyaya tanıtılan bir penceresi gibi olacak. Seneye inşallah minder güreşini de katacağız bu işin içerisine. O da başka bir kulvarda yürüyecek. Yağlı güreşimiz daha güçlenerek devam edecek. Seneye bu kemer özel bir kemer olacak. Aslında ilki kazanılmış oldu. Bundan sonra yıllar boyu devam edecek. Halk bu işi sevdi. Zaten seviyor. Kendi ata sporu. İnşallah seneye kemerimizi de özel yaptıracağız. Vatandaşımızın içine katan yarışmalarla yapacağız ki vatandaş bu işin sahibi olsun. 16 milyon İstanbul’un güzel anı için bu güzel pehlivanlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

Reklamı Geç