Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMAMOĞLU, KADIKÖY’DE İTFAİYEYİ ZİYARET ETTİ, CUMA NAMAZI KILDI VE KAN BAĞIŞI YAPTI..

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy İstasyonu’nda itfaiye emekçileriyle bir araya geldi. Pandemi sonrası ilk Cuma namazını Söğütlüçeşme Camii’nde kılan İmamoğlu, bölgedeki esnafı ziyaret ederek, hayırlı işler dileğinde bulundu. İmamoğlu, ziyaret ve namaz sonrasında Kadıköy sahiline inerek, Kızılay çadırında kan bağışında bulundu. Kan alımı sırasında açıklama yapan İmamoğlu, “İnşallah kimsenin ihtiyacı olmaz. İhtiyacı olduğunda da bizim kadim kurumumuzda kan olsun ve hiç kimse ihtiyacına cevap bulamamazlık yaşamasın istiyoruz. Allah herkese sağlık versin” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Osmanağa Mahallesi’ndeki Kadıköy İtfaiye İstasyonu’nu ziyaret etti. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak’ın eşlik ettiği İmamoğlu, itfaiye emekçileriyle bir araya geldi. İmamoğlu, personeli sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde selamladı. Etkinlik öncesinde, İmamoğlu’nun çağrısıyla bütün görev şehitleri için Fatiha okundu. İmamoğlu, geçtiğimiz 10 Mayıs’ta, Kadıköy’de rutin eğitim sırasında yaşanan, itfaiye erleri Emircan Çolak ve Mehmet Ali İnal’ın şehit olmasına neden olan kazayla ilgili başlatılan kurum içi ve dışı soruşturmaların devam ettiğini belirtti. İmamoğlu, “Bu konudaki sorumluların ortaya çıkarılmasının son anına kadar takipçisi olacağımı bütün çalışma arkadaşlarımın bilmesini istiyorum” dedi.

“HAZIRLAYACAĞIMIZ GENELGEYİ, EN YAKIN ZAMANDA KURUMA DUYURACAĞIM”

Geçtiğimiz günlerde dile getirdiği görev şehitleriyle ilgili özel genelge hazırlığının devam ettiğini kaydeden İmamoğlu, “Önümüzdeki hafta, taslağımız elimizde olacak. Bu konu, gözünü hiçbir şekilde sakınmadan canını tehlikeye atarak görev yapma bilinciyle hareket eden kahraman itfaiyecilerimizi çok ilgilendiriyor. Allah korusun öncelikle hepinizi. Ama görev şehitlerine dönük kurumumuzun elle tutulur bir genelgesi yok. Hazırlayacağımız genelgeyi, en yakın zamanda kuruma duyuracağım. İBB’ye, bu tarihsel kadim kuruma yakışan bir genelgesi olsun istiyorum. Kaybettiğimiz canlarımıza rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Mekanları cennet olsun inşallah” diye konuştu.

“YAKIN ZAMANDA İTFAİYE PERSONELİ ALIMI SINAVIMIZ AÇILACAK”

Bundan sonraki görev süreleri içinde, iş güvenliği anlamında sıfır toleranslı ve tam disiplinli bir dönemi yaşatma zorunlulukları olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi: “Sizlerin sosyal haklarını çok önemsiyoruz. Ekibi genişletmemiz lazım. İtfaiye teşkilatını yeni nesille güçlendirmemiz lazım. Bu konuda adımlarımızı attık. Bakanlıktan izinleri aldık. Yakın zamanda bir sınavımız açılacak. Bu teşkilata yakışan genç kardeşlerimizi sürece katacağız. En hassas, en şeffaf, en hak edenleri aramıza katmak niyetindeyiz. Bir yönüyle de pandemi sürecini atlatıyoruz. Bu dönemde hayatını kaybeden çalışanlarımızın ailelerinim başı sağ olsun. Hastalık yaşayıp, atlatanlar oldu. Süreci devam eden arkadaşlarımız var. Onlara şifa diliyoruz. Onları yalnız bırakmıyoruz. Her anlarını takip ediyoruz. İnşallah normalleşme dönemi hızla başlar. Bu süreç, ‘Hadi her şey bitti, normale dönelim’ süreci değil. Bu süreç, temkinli olmaya devam etmeyi gerektiren bir süreç. Bazı koşulları merkezi idare, devletimizin birimleri, Sayın Cumhurbaşkanı, yöneticiler açıkladılar. Onların açıkladıklarına dönük, İstanbul’a özel almamız gereken tedbirlerle biz de sürecin normalleşmesine katkı sunacağız. Burada her birimimizin alacakları tedbirlere çalışması gerekiyor. Çünkü çaresi bulunmamış bir salgın hastalığın tamamen geçti denmesi mümkün değil.”

“ORTAK AKILLA HAREKET ETMEYEN ARKADAŞLAR İNŞALLAH YANLIŞLARINDAN DÖNERLER”

“Lütfen tedbirli olun. Lütfen hijyen kurallarına azami hep birlikte uyalım. İnşallah en az sıkıntıyla bu süreci yönetmeye devam edelim. Ekonomik anlamda ülkemizi kritik günler bekliyor. Dayanışma içinde olmak zorundayız. Ülkemizin bu süreci en iyi şekilde atlatabilmesi için de bizim yine dayanışmayı, bir arada düşünmeyi, ortak akılla karar verebilmeyi başarmamız lazım. İnşallah bu yolda yürürüz. Bunu yapmayan arkadaşlar da inşallah bu yanlışlarından dönerler. Hep birlikte karar alan, bu seferberlik dönemini tam da o seferberlik ruhuyla yöneterek süreci başarıya el birliğiyle götürürüz. Çünkü ortalıkta gerçekten ciddi bir yoksulluk süreci var. Bunu da atlatmamız lazım. Sağlıkla beraber, ekonomiyi de çözmemiz gerekir.”

NAMAZ SONRASI LOKMA İKRAMI

İmamoğlu ve beraberindeki heyet, itfaiye personeli ile birlikte Hasanpaşa Mahallesi’ndeki Söğütlüçeşme Camii’ne kadar yürüdü. Yol boyu vatandaşlarla selamlaşan ve fotoğraf çeken İmamoğlu, esnafla da sohbet etti. Pandemi sonrası ilk Cuma namazını Söğütlüçeşme Camii’nde itfaiyeciler ile birlikte kılan İmamoğlu ve Odabaşı, vatandaşlara avluda lokma ve ayran dağıttı. İmamoğlu, lokma dağıtımından sonra, yakındaki Türkiye Anıtlar Derneği’ne de kısa bir ziyarette bulundu. İmamoğlu ve Odabaşı, namaz sonrasında da esnaf ziyaretlerine devam etti. Esnafın dükkanlarına konuk olan başkanlar, hayırlı işler dileklerinde bulundu.

“İNŞALLAH KİMSENİN İHTİYACI OLMAZ”

İmamoğlu’nun ilçedeki son durağı Kadıköy sahili oldu. Bir anda karşılarında İmamoğlu’nu bulan vatandaşlar, İBB Başkanı’na sevgi gösterilerinde bulundu. Kızılay’ın bağış için kurduğu çadıra geçen İmamoğlu, kan verdi. İmamoğlu, kan alımı sırasında, “Kurumumuzun kan ihtiyacı olduğunu duyunca, özellikle Covid’den dolayı insanlar evlerinden çıkmayınca, bu tabi ihtiyaç karşılayamama gibi bir süreç doğurdu. Geçen hafta arkadaşlarım paylaşmıştı. Bugün de Şerdil Başkan’ımızın misafiriydik. Denk düştük, fırsat bulduk, kan veriyoruz. İnşallah kimsenin ihtiyacı olmaz. İhtiyacı olduğunda da bizim kadim kurumumuzda kan olsun ve hiç kimse ihtiyacına cevap bulamamazlık yaşamasın istiyoruz. İnşallah uğurlu gelir. Daha önce 7-8 kez vermiştim. Bundan sonra da vermeye devam edeceğim, sağlıklı olduğum sürece. Allah herkese sağlık versin” açıklamasını yaptı.

Reklamı Geç