Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMAMOĞLU: “KAMUNUN BU TÜR HİZMETLERİ LÜTUF DEĞİLDİR..”

Haftanın son iş gününü

Haftanın son iş gününü Çekmeköy’e ayıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını Alemdağ Merkez Camii’nde kıldı. Namaz sonrasında cami derneğini ziyaret eden İmamoğlu’ndan, inşa edilecek Kuran kursu için yardım talebinde bulunuldu. İmamoğlu’nun sonraki durağı ise Çekmeköy Cemevi oldu. Cemevindeki inşaat çalışmalarına katkı sunmaya devam edeceklerini vurgulayan İmamoğlu, “Biraz önce, Cuma namazında Alemdağ’daydım. Müftümüzle orada namazımızı kıldık. Orada da o bölge için önemli olan, Kuran kursu tasarımıyla alakalı bir katkı talebi oldu. Ona da katkımızı sunmak istiyoruz. Adil bir yönetici olmak, hak teslimiyse, burada da size bunları yapmak hak teslimidir. Kamunun bu tür hizmetleri, bir lütuf değildir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonraki mesaisini Çekmeköy ilçesine ayırdı. Cuma namazını, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Çekmeköy Müftüsü Vehbi Akşit ile birlikte Alemdağ Merkez Camii’nde kılan İmamoğlu, sonrasında bölgedeki esnafa ziyaretlerde bulundu.  CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Dilaver Koç ve meclis üyeleri ile ilçe yöneticilerinin eşlik ettiği programda esnafa “hayırlı işler” dileğinde bulunan İmamoğlu, onlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi. Vatandaşların yoğun ilgisi altında ziyaretlerini gerçekleştiren İmamoğlu, yurttaşlardan gelen fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi. Esnaf ziyaretlerinin ardından Alemdağ Mahallesi Cami ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne geçen İmamoğlu’na, Çekmeköy Müftüsü Akşit de eşlik etti.  Burada gerçekleşen mini toplantıda Alemdağ Mahallesi Muhtarı Cengiz Yıldız, dermek olarak inşa edecekleri Kuran kursu için yardım taleplerini İmamoğlu’na iletti. İmamoğlu, yanında bulunan çalışma arkadaşlarına, konunun İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı’ya iletilmesi talimatını verdi.

İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: “KARARLILIĞIMI GÖZLERİNİZDEN GELEN ENERJİDEN ALIYORUM”

İmamoğlu ve Akşit’in cami derneğinden sonraki adresi, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çekmeköy Cemevi oldu. Çoğunluğu gençlerden oluşan vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, cemevi girişinde çiçeklerle karşılandı. Gençlerle sohbet eden İmamoğlu, onlara, “Kararlılığınız gözlerinizden belli. Benim de kararlılığım, sizin gözlerinizden gelen enerjiyle var; onu bilin. Çok enerji alıyorum sizin gibi inançlı gençlerden. Çok güzel işler başaracaksınız. Biz, size sadece yol yapacağız, hazırlayacağız; sonrası sizin. Sizleri çok seviyorum, başarılar hepinize” sözleriyle seslendi. Çekmeköy Cemevi Derneği Başkanı Mehmet Yıldız da yaptığı kısa konuşmada, ziyaretlerinden dolayı İmamoğlu ve Akşit’e teşekkürlerini sundu. Alevi vatandaşların lokmalarını paylaşan İmamoğlu ve Akşit de birer konuşma gerçekleştirdi.

İMAMOĞLU: “KAMUNUN, ALEVİ VATANDAŞLARIMIZA BORCU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

İbadethane kavramının çok kıymetli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Kimsesizlerin kimsesi olmak gibidir aslında Kur’an-ı Kerim’i anlamak. Böyle bir yolculuğu olduğu için tüm dünya coğrafyasında kabul görmüştür. Özellikle Anadolu İslam’ında, Anadolu Müslümanlığı’nda, inancında bizim yurttaşlarımızın, Alevilik kültürüyle büyüyen, yetişen insanlarımızın cemevleri ibadethanedir; nokta” dedi. İstanbul’da cemevlerini 12 yıldır çok yakından tanıyıp, gezdiğini belirten İmamoğlu, Alevi vatandaşların duygularını bu nedenle yakından anlama fırsatı bulduğunun altını çizdi. Cemevlerinin, kent içerisinde mekânsal anlamda geri bırakılmış olmasının kendisini hüzünlendirdiğini dile getiren İmamoğlu, “İstanbul’da yeni bir kültürden bahsetmiyoruz. Ben, İstanbul’da kamunun, Alevi vatandaşlarımıza karşı borcu olduğunu düşünüyorum. Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey, Alevi vatandaşlarımızın cemevi girişimlerine katkı sunmak olacaktır” diye konuştu.

İMAMOĞLU: “TOPLUMSAL BARIŞI ÇOK ÖNEMSİYORUM”

“Biraz önce, Cuma namazında Alemdağ’daydım” diyen İmamoğlu, “Müftümüzle orada namazımızı kıldık. Orada da o bölge için önemli olan, Kuran kursu tasarımıyla alakalı bir katkı talebi oldu. Müftümüz de oradaydı. Ona da katkımızı sunmak istiyoruz. Adil bir yönetici olmak, hak teslimiyse, burada da size bunları yapmak hak teslimidir. Kamunun bu tür hizmetleri, bir lütuf değildir” ifadelerini kullandı. Herkese sağlık dileyen İmamoğlu, bir an önce virüsle ilgili sürecin sona ermesi temennisinde bulundu. İmamoğlu, pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik zorlukların üstesinden de hep birlikte, omuz omuza, dayanışmayla aşılabileceğine dikkat çekti. “Namazda dua ederken, insanın kalbinden bazı şeyler geçer” diyen İmamoğlu, “Benim de kalbimden şu geçti: Toplumsal barışı çok önemsiyorum. Ne yazık ki, geçen hafta, bildiğiniz gibi şehitlerimiz oldu. Allah, rahmet eylesin. Milletimizin başı sağ olsun. Aileleriyle tek tek görüştüm. Gerçekten zordu konuşmak. İnşallah, hiçbir zaman böyle bir ortamı bir daha yaşamayız. Milletimize, derinden bir huzur diliyorum, barış diliyorum. Bu duayı, yine burada edeyim” ifadelerini kullandı.

AKŞİT: “İNSANLAR BİRBİRLERİNİ TANIMADIĞI İÇİN YANLIŞ ŞEYLER DÜŞÜNEBİLİYORLAR”

İmamoğlu’nun ardından konuşan Müftü Akşit de sözlerine, “Önemli olan, insanların birbirleriyle kaynaşmasıdır” diyerek başladı. Yaklaşık 1 yıldır Çekmeköy’de görev yaptığını belirten Akşit, şunları söyledi: “5 yıl Kuşadası’nda görev yaptım. Göreve başladığımın ikinci gününde, Alevi derneğinin lokma aşına katıldım. ‘Bismillah’ dedik, orada canlarla tanıştık. Dolayısıyla derneğimizin başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle tanışmak istedim. İnşallah bize gelirseniz, bir kahve ikramında bulunuruz. İnsanlar, birbirlerini tanımadığı için, bazen yanlış şeyler düşünebiliyorlar. Ama tanıdıkça, konuştukça insanlar birbirini daha iyi anlıyorlar. Bu vesileyle, Başkan’ımızın Çekmeköy’e olan bu ziyaretini ben önemsedim. Özellikle bu ziyaretin bu bölümüne katılmak istedim. İnşallah, bu malum salgın bittikten sonra, güzel bir şekilde kaynaşırız, bir araya geliriz, konuşuruz, ortak, güzel şeyler yapmaya çalışırız. Bu vesileyle, Cuma’nızın hayırlar getirmesini diliyorum. Dün akşam Regaip Kandili’ni kutladık. Üç ayların da İslam alemi için, sizler için hayırlar getirmesini Rabbimiz’den niyaz ediyorum.”

Reklamı Geç