Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMAMOĞLU’NDAN “BAYRAMLARDAKİ BU TÖREN DÜZENSİZLİĞİNİ LÜTFEN GİDERİN” ÇAĞRISI..

19 Mayıs Atatürk’ü Anma

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk koyma törenleri ile kutlanmaya başladı. İstanbul’da yapılan çelenk koyma törenlerinde iktidar partisi temsilcileri ve mülki idare amirlerinin katılmayışı eleştiri konusu oldu. İBB Başkanı İmamoğlu da genelge çağrısında bulunarak resmi törenlerdeki düzensizliğin giderilmesini söyledi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk adıma 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, yurdun dört bir yanında bu yıl da koronavirüs tedbirleri gölgesinde kutlanıyor. İstanbul’da ise gerek il merkezinde gerekse ilçelerde sabah Atatürk anıtına çelenk koyma törenleri yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen resmi çelenk koyma törenine katıldı. İstanbul Valiliği’nin düzenlediği organizasyon öncesinde, resmi törenin, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği’nin 5. Maddesi”ne uygun olarak icra edildiği anonsu yapıldı. Resmi törenin ardından İBB, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri anıta konuldu. Gençlerle anıt önünde bir araya gelen İmamoğlu, resmi tören öncesinde “genelge anonsu” yapılmasına tepki gösterdi.

İmamoğlu, tepkisini, “Bu yıllar önce, yaklaşık 9-10 yıl önce alınmış bir karar; yanlış bir karar. Bu karardan geri dönülüp, gerçekten bayramların tüm toplum katmanlarının bir araya gelip, beraber kutlandığı bir biçime dönüşmesi gerekiyor. Buradan çağrı yapıyoruz: Bayramlardaki bu tören düzensizliğini lütfen giderin. Biz, karar verici yasama organına bu duyuruyu yapıyoruz. Bugünün Türkiye’sinde, bu kararı verecek olan Sayın Cumhurbaşkanı’na, yetkililere bunu duyuruyoruz” sözleriyle dile getirdi. Öte yandan ilçelerden de sabah saatlerinde yapılan çelenk koyma törenlerine iktidar partisi temsilcileri ve mülki idare amirlerinin katılım yapmamaları diğer siyasi parti temsilcileri tarafından eleştiri konusu oldu.

Reklamı Geç