Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İMAR BARIŞI İLE ERDEMLİ YAPI KOOPERATİFİ’NDE MUTLU SON..

Geçtiğimiz aylarda torba yasayla

Geçtiğimiz aylarda torba yasayla yürürlüğe giren İmar Barışı kapsamında ilk meyveler alınmaya başlandı. Yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden kısa zaman geçmesine rağmen büyük başarıya imza atarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Ümraniye’deki Erdemli Yapı Kooperatifi sakinleri Kat Mülkiyetli İskanlı tapularına kavuştu. Düzenli iş takibi ve güven esasına dayalı koordineli çalışmaların neticesinde önce yapı kayıt belgesine ardından da Kat Mülkiyetli İskanlı tapularına kavuşan Erdemli Sitesi sakinleri büyük sevinç yaşıyor.

Ümraniye’nin tanınmış işadamlarından Erdemli Yapı Kooperatifi Kurucu Başkanı Ergün Bekar ve Yardımcısı Dursun Sağlamdemir, alanında uzman hukukçu ve mali müşavir Kemal Özmen’den iskanlı tapuları teslim alarak kat maliklerine ulaştırdı. Kemal Özmen’in Ataşehir’deki çalışma ofisinde tapuları teslim alan Ergün Bekar ve Dursun Sağlamdemir, kooperatifin artık işlevini tamamlamasından dolayı alınan karar gereği önümüzdeki günlerde fesih edilerek görevini site yönetimine teslim etmesinin ayrıntılarını görüştüler.

Erdemli Yapı Kooperatifi’nin kısa zamanda başarılı sonuca ulaşmasını alanında uzman isimlerden aldıkları desteğe bağlayan Başkan Ergün Bekar, “Değerli hocamız Kemal Özmen ve Mimarımız Orhan bey gibi alanında uzman kişilerin bizleri doğru yönlendirmesi ve site sakinlerimizin kooperatif yöneticilerine olan güveni sayesinde bugün mutlu sona ulaştık ve belki de Türkiye’de ilklerden birini gerçekleştirdik. 1998 yılında kurulan kooperatifimiz 2000 yılı itibarı ile dairelerini sahiplerine teslim etmişti. Ancak imar mevzuatına takılan bazı noktalar sebebiyle ferdi yapılaşma bir türlü tamamlanamadı. İmar Barışı bizler için önemli bir fırsat oluşturdu ve Kemal Özmen gibi alanında uzman isimler sayesinde tez zamanda sonuca ulaşarak bugün 2 bloklu 24+27 dairelik sitemizin kat mülkiyetli iskanlı tapularını teslim aldık. Mutluyuz” dedi.

Tapuların teslim alınması aşamasında www.yerelgazete.com.tr ye önemli açıklamalarda bulunan konunun uzman ismi Kemal Özmen, İmar Barışı’nın ülkemiz için bulunmaz bir fırsat olduğunu kaydetti ve ekledi; “İmar mevzuatına bir şekilde takıldığı için iskanını alamayan yapılar, 15 Haziran’a kadar mutlaka başvuruda bulunup yapı kayıt belgesi için bu tarihi fırsatı değerlendirmeliler.” Özmen, riskli binalar, başkasına ait arsa üzerine yapılan yapılar ve kamunun özel amaca hizmet için ayrılmış alanlara inşa edilen konutların imar barışından yararlanamayacağını da sözlerine ekledi. Özmen, Erdemli Yapı Kooperatifi’nin kısa zamanda başarılı sonuca ulaşmasını ise site sakinlerinin kooperatif yöneticilerine olan güvenine bağladı.

Reklamı Geç