Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘İNCE İŞLER 2017’ SERGİSİ ÜMRANİYE’DE AÇILDI..

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği, göz nuru eserlerinden oluşan, ‘15 Temmuz Millî İradenin Şahlanışı’ temalı ‘İnce İşler 2017 Hep Birlikte Türkiye’yiz’ sergisi, Ümraniye Santral Ramazan etkinlikleri alanında kurulan dev çadırda Ümraniyelilerin beğenisine sunuldu.

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği, göz nuru eserlerinden oluşan, ‘15 Temmuz Millî İradenin Şahlanışı’ temalı ‘İnce İşler 2017 Hep Birlikte Türkiye’yiz’ sergisi açıldı. Ümraniye Belediyesi, Meslek Edindirme Kurslarında 35 branşta, 19 kurs merkezinde eğitim gören 1144 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Cam atölyesi, çini atölyesi, Rize bezi dokuma atölyesi, hat, tezhip, minyatür ve ebru kurslarının icra edildiği Geleneksel Türk Sanatları Atölyeleri, ahşap boyama, giyim, modelistlik, çocuk gelişimi, hasta ve yaşlı bakımı kursları ile her kesimin ilgisine hitap eden Meslek Edindirme Kursları ilçede ikamet eden kadınların, iş hayatında aktif olarak yer almalarına ve mesleki olarak bir alanda uzmanlaşarak, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına imkân sağlıyor. Bu kapsamda kursiyerler eğitimini alarak ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini sergiye çıkardı.

Düzenlenen sergi açılış programına Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can, Belediye Başkan Yardımcıları, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Aşçı, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Engelliler Haftası münasebetiyle Gülden Soyak Engelliler Merkezi’nin kursiyerleri Engelli Korosu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Ardından Başkan Hasan Can, basına Meslek Kursları hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Can, “Bu sene de kurslarımızda 1144 kursiyerimiz, 35 branşta, 19 kültür merkezimizde eğitim alarak; beceri kazanıp, tecrübelerini artırmışlardır. Sondurak’ta yapmış olduğumuz Hanımeli Çarşısı’nda kurslarda öğrendikleriyle yaptıkları eserleri satan ev hanımı kardeşlerimiz ev ekonomisine katkı sağlar hale gelmişlerdir. Ben bu hizmetlerden dolayı emeği geçen bütün arkadaşlarımı ve hocalarımızı kutluyorum” dedi.

Referandum sürecine de değinen Başkan Hasan Can, “Bütün bu mücadeleye rağmen milletimiz galip gelmiştir” diyerek, “Hedefimiz milletin yolunda çalışmaktır” dedi. “27 Mayıs’ta başlayacak Ramazan etkinliklerimiz de bu mekânda yapılacak” diyen Başkan Hasan Can, Ümraniye 15 Temmuz Şehitler Meydanı’na yapılacak otopark, meydan ve  kültür merkezi projesinden bahsetti.

Ümraniye-Üsküdar Metrosu’nun da yakında hizmete açılacağını, Alemdağ Caddesi’nin de trafiğe kapatılarak, insanların alışveriş yapabileceği ve oturup çay içebileceği bir meydan haline getirileceğini söyledi. Başkan Hasan Can, “Bir diğer müjdemiz de, yine trafiğe kapalı alanda yaşlılarımız zorlanmasın diye nostaljik tren yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Meslek Edindirme Kursları’nda eğitim gören kursiyerlerin bazılarına, Başkan Hasan Can ve eşi Saliha Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları Ebru Saraçoğlu, Muharrem Balık ve Salim Çetinkaya, Ümraniye Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Erkmen, Engelliler Korosundan Ömer Urunca, Huzur Mahallesi Muhtarı Aziz Tıkır ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Aşçı tarafından sertifika takdimi yapıldı. Sertifika dağıtımının ardından açılış kurdelası kesilerek ‘15 Temmuz Millî İradenin Şahlanışı’ temalı ‘İnce İşler 2017 Hep Birlikte Türkiye’yiz’ sergisinin açılışı yapıldı.

Reklamı Geç