Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İNŞAAT GELİRİ DÜŞMESİ BEKLENEN ÇEKMEKÖY’ÜN BÜTÇESİ 205 MİLYON LİRA..

Çekmeköy Belediyesi’nin 2017 bütçesi,

Çekmeköy Belediyesi’nin 2017 bütçesi, ekim ayı meclisinde CHP’nin ‘ret’ oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Merkez 5 mahallenin iptal olan planları yüzünden yeni yılda inşaat gelirlerinde büyük düşüş beklenen Çekmeköy Belediyesi, önümüzdeki yıl kemer sıkma politikası uygulayacak. “Devletin hiçbir kuruluşuna tek kuruş borcu olmayan ender belediyelerdeniz” diyen Başkan Ahmet Poyraz, geciken Metro’nun önümüzdeki bahar aylarında hizmete girmesi, 20 dönümlük Doğa Parkı’nın 80 dönüme çıkarılması, kent içi trafiğin yeniden düzenlenmesi ve Taşdelen’in eğitim sorununun çözülmesi gibi pek çok konuda müjdeli haberler verdi.

cekmekoy bütce 6Çekmeköy Belediyesi’nin ekim ayı meclisi dördüncü olağan birleşiminde 2017 yılının bütçesi görüşüldü. Meclis Başkan Vekili Selamet Aygün Başkanlığı’nda toplanan mecliste ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı, 2017 yılı bütçesi ile ilgili bir sunum yaptı. Geçmiş ve gelecek dönemlerin karşılaştırmalı tablolarla anlatıldığı toplantıda, Çekmeköy Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 205 milyon TL olarak açıklandı.

cekmekoy bütce 52017 yılı bütçesi üzerine gündem dışı söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Sıtkı Aydemir, genel hatları ile bütçeyi değerlendirdi ve yine Taşdelen’in eğitim sorunlarını hatırlattı. Aydemir, ayrıca bölgedeki kent içi ulaşım ve trafik sorunlarına da değinerek, Taşdelen Yenidoğan Kavşağı’nın her yönüyle hatalı olan ve Türkiye’de eşi benzeri olmayan kavşak olduğunu söyledi.

cekmekoy bütce 4İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve ilçe yöneticilerinin tam kadro katıldığı mecliste CHP Grubu adına konuşan Yusuf Polat da uzmanlık alanı olduğu bütçe konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Bütçedeki bazı kalemlerde sapmalara işaret eden Polat, bir önceki yıla göre düşüş gösterilen bazı kalemlerin kendini inkar etmekten öte olmadığını kaydetti. İptal olan planlar yüzünden yeni yılda inşaat gelirlerinin düşeceğini dile getiren Polat, 100 metrekarelik dükkana 3 bin lira kira verirken, 3 katı büyüklükteki kamu malını işgal edip tek kuruş ödemeyen esnafın kayıt altına alınmasıyla gelirlerin artırılabileceğini ifade etti.

cekmekoy bütce 3Ak Parti Grubu Adına konuşan Ekrem Esmeray da, hesap uzmanı olduğu bütçe konusunda görüşlerini dile getirdi ve 2017 bütçesinin, her alanda tasarrufu öneren Başkan Ahmet Poyraz ve ekibiyle Çekmeköy’e hizmet olarak döneceğini kaydetti.

cekmekoy bütce 2Parti grupları ve şahıslar adına yapılan konuşmaların ardından söz alan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, konuşmalar sırasında not aldığı soruları cevapladı. Başkan Poyraz konuşmasında şunları söyledi: “Taşdelen Yenidoğan kavşağındaki trafikle ilgili yapılan tespit çok doğru. Orada yanlış inşadan dolayı trafik sıkıntısı yaşanıyor. Yakın zamanda İBB daha düzenli bir kavşak yapacak. Aynı yol üzerinde Ekşioğlu Mahallesi’ne üst geçitle araç girişi açılacak. Taşdelen sapağındaki ara yollardan cadde bağlantıları ile ilgili de çalışmalar başlıyor yıl sonunda gerekli düzenlemeler yapılmış olacak. İlçemizin ulaşım noktasında en önemli atılımlarından biri olan Metro projesi tüm gecikmelere rağmen yeni yılın bahar aylarında hizmete girecek ve Çekmeköy’un trafik sorununa köklü bir çözüm olacak. 3. Köprü bağlantı yolu nedeniyle askeri alandan kalan 60 dönüm arazi ile 20 dönümlük Doğapark’ı birleştiriyoruz. 80 dönümlük yeşil bir alanı halkımızın kullanımına açacağız.”

cekmekoy bütce 1Çekmeköy Belediyesi’nin 2017 bütçesi 205 milyon TL olarak oy çokluğu ile meclisten geçti.

cekmekoy bütce 10

cekmekoy bütce 9

cekmekoy bütce 8

cekmekoy bütce 7

Reklamı Geç