Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞDÜNYASI ASİAD, UYARILARINI SÜRDÜRÜYOR!..

İnşaattan gıdaya, giyimden sanayi,

İnşaattan gıdaya, giyimden sanayi, ulaşım ve sağlığa hemen hemen her sektörde yaşanan aşırı maliyet artışları iş dünyası ve tüketici kuruluşlarını harekete geçirdi. ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya; “Maliyetlerdeki olağanüstü artışlar mercek altına alınmalıdır” dedi.

Başta inşaat olmak üzere, gıda, giyim, ulaşım, sanayi ve sağlık gibi hemen hemen her sektörde yaşanan aşırı maliyet artışları iş dünyası ve tüketici kuruluşlarının tepkisini çekiyor. Sektörleri krize sürükleyen fahiş artışları kınayan iş dünyası ve tüketici kuruluşları rekabet kurulunu göreve çağırıyor. Anadolu Birleştirici Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya, bu maliyet artışlarının incelenmesi gerektiğini söyledi.

ASİAD Genel Başkanı Yücel Yalçınkaya; “Bütün dünyada olduğu üzere salgın sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntılar, inşaat sektörü ve diğer tüm işletmeleri olumsuz etkiledi. İşletmelerin girdi maliyetlerindeki fahiş artışlar tüm sektörleri durma noktasına sürüklüyor. Olağan-üstü artışlar Rekabet Kurumu tarafı-ndan mercek altına alınmalı” dedi.

Tekelci kartellerin fiyat artışını sürdürdüğünü ifade eden Yücel Yalçınkaya; “Döviz kurları düşme eğilimi göstermesine rağmen, temel üretim maliyetlerindeki olağanüstü artışa anlam vermek imkansız. Örneğin ASİAD bünyesinde gıdadan, inşaata, giyimden sanayi ve hizmet sektörüne kadar her alanda işletmeci yer alıyor. İşletmecilerimiz artan maliyetlerden yakınıyor” dedi.

Yalçınkaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Pandemi sürecinde esnaf ve KOBİ’lere madi açıdan destek ve imkanlar sunuldu. Ancak iş dünyasının bu zor süreçte daha fazla desteğe ihtiyacı var. Anadolu ASİAD olarak; yetkili kurum ve kuruluşlara karşı uyarı görevimizi yerine getirirken, yapılacak denetimlerle umarız bu artış ve kartelci yaklaşımlara son verecek adımlar atılır.”

Reklamı Geç