Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSG, İLK 8 AYDA YOLCU SAYISINI % 11 ARTIRDI..

Türkiye’nin en büyük ikinci

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, bu yılın ilk 8 ayında yolcu sayısını geçen yıla göre % 11 oranında artırarak, toplam 22.8 milyon kişiye ev sahipliği yaptı.

Bugüne kadar elde ettiği yolcu artış oranlarıyla sadece Türkiye’de değil yurtdışında da birçok başarı elde eden ve yolcu sayısı açısından Türkiye’nin en büyük 2’nci, Avrupa’nın ise 13’üncühavalimanı konumunda olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, bu yıl boyunca yakaladığı çift haneli büyüme oranını ilk 8 ayın sonunda da devam ettirdi. Geçen yılın Ocak-Ağustos döneminde yaklaşık 20.5 milyon yolcunun geçiş yaptığı Sabiha Gökçen’den bu yılın aynı döneminde 22.8 milyon yolcu geçiş yaptı. Buna göre ilk 8 ayda yolcu artışı % 11 oldu.

Bu yılın ilk 8 ayında dış hat yolcu sayısı geçen yıla göre % 13 artışla yaklaşık 7.7 milyon olurken, iç hat yolcu sayısı da % 11 oranında artarak 15.1 milyon oldu. Aynı dönemde havalimanından iniş ve kalkış yapan uçak sayısı ise % 7 oranında artarak, 148.514 oldu. Öte yandan sadece Ağustos ayında ise Sabiha Gökçen’i toplam 3 milyon 320 bin 921 kişi kullandı. Ağustos ayında yolcu artışı geçen yıla göre % 9 oldu. Bu artış yine sadece Ağustos ayında dış hat yolcularında % 12, iç hat yolcularında ise % 7 olarak gerçekleşti.

İlk 8 aylık yolcu rakamları hakkında açıklamalar yapan Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral, 2018 yılbaşından beri yolcu sayılarında elde ettikleri çift haneli büyümenin Ağustos ayında da devam etmesinin kendileri için memnuniyet verici olduğunu söyledi. Göral sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz 2018 yılı sonunda da bu büyüme rakamını korumak. Çok yoğun ve bizim adımıza rekorlarla dolu bir yaz sezonunu artık geride bırakıyoruz. Havalimanı içindeki tüm iş ortaklarımızla birlikte operasyonel açıdan sorunsuz bir dönem olması için büyük gayret gösterdik. Bu arada bizim için önemli bir yatırım olan iç hatlar ek binamızı da hizmete soktuk. 2. pist ve metro bağlantısı yatırımlarının da devreye girmesi ile ilk 8 ayda elde ettiğimiz büyümeyi daha da sürdürülebilir kılacağız.”

Reklamı Geç