Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IŞİD ZULMÜ MAĞDURLARINA BİR LOKMA EKMEK BİR BARDAK SU…

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Türkiye genelinde başlatılan, “Ortadoğu’daki IŞİD vahşetinin mağdurlarına yardım kampanyasını”nı Çekmeköy’de yürüten gençler Madenler’de açtıkları standa duyarlı herkesten ilgi ve destek bekliyor. Paranın geçmediği yardım toplama standında başta kuru gıda olmak üzere sağlık malzemesi, su ve çocuk bezi gibi insani ihtiyaçlar kabul ediliyor.

cekmeköyornekdavr2Son günlerin en önemli gündem maddesi hiç şüphesiz kan ve gözyaşının bir türlü dinmek bilmediği Ortadoğu’da yaşanan vahşet ve zulüm olayları. IŞİD terör örgütü tarafından başta Ezidiler olmak üzere, Türkmenler ve Keldaniler gibi birçok milletten kadın ve çocuk demedin insanların vahşice katledildiği, çoğunun evinden barkından edilerek dağlarda açlığa ve susuzluğa mahkum edildiği bölgede büyük bir insanlık ayıbı yaşanıyor. İşte böyle bir zamanda ülke genelinde başlatılan yardım kampanyalarına bir destek de Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı’ndan geldi.

cekmeköyornekdavr3Türkiye genelindeki tüm il ve ilçe merkezlerinde şubeleri aracılığı ile büyük bir yardım seferberliği başlatan Vakfın amacı, bölgede zulüm gören her kesimden mağdur insanlara başta ekmek ve su olmak üzere kuru gıda, sağlık malzemesi ve çocuk bezi ile mama gibi insani ihtiyaç malzemelerini acilen ulaştırmak. Kampanyanın Çekmeköy ayağını ise Vakfın şube temsilciliğinde görev alan gönüllü gençler yürütüyor.

Çekmeköy Madenler Meydanı’na kurdukları stantda para dışında kuru gıda, çocuk bezi, sağlık malzemesi, su ve mama gibi insani ihtiyaç malzemeleri toplayan gençler örnek bir çalışmaya imza atıyorlar. Duyarlı tüm vatandaşları yardım standına katkı sunmaya davet eden Hacı Baktaş-ı Veli Vakfı gönüllüsü gençler, “Bu çorbada tuzu olmasını isteyen herkes bir bardak suyunu bile gönderebilir” diyerek anlamlı bir çağrıda bulunuyorlar. Taylan Cirit, Gülüzar Başon, Hakan Şahin, Akın Bal, İnal Kızıldaş, Serpil Şahin, Kıymet Şahin, Emek Yılmaz, Eren Bilgin, Tayfun Şahin, Ali Andaç Coşar ve Nuran Ertürk gibi gönüllü gençler bütün gün stand başında durarak Ortadoğu’ya gönderilecek fazladan bir lokma ekmek için Çekmeköylü vatandaşların yardımlarını bekliyorlar.

 

Reklamı Geç