Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IŞIKDAĞ: “MESLEKTE EĞİTİM ÇITASINI YÜKSELTMEMİZ ŞART..”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Maltepe’de bir kahvaltı programı düzenleyerek basın camiasını biraraya getiren Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği AYGAD, bir kez daha birlik ve beraberlik mesajları verdi. AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, meslekte eğitim çıtasını yükselterek gazeteciliğin saygınlığını ve itibarını daha üst seviyelere taşımak istediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde olağan kongresini yaparak yeni yönetimiyle güven tazeleyen Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği AYGAD, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Maltepe’de düzenlediği kahvaltı organizasyonda basın camiasını biraraya getirdi. Anadolu yakasından her ilçeden AYGAD üyesi ve yöneticisi yerel basın temsilcilerinin katıldığı programda birlik ve beraberlik mesajları verildi. Basın camiasının sorunları ve mesleki çalışma şartlarının tartışıldığı programda konuşan AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, meslekte eğitim çıtasının çok daha üst seviyelere taşınması gerektiğini ifade etti. AYGAD üyesi her gazetecinin en az bir yabancı dil bilmesi hususunda projeleri olduğunu söyleyen Başkan Işıkdağ, planladıkları kültürel geziler ve sanatsal faaliyetlerle de gazetecilerin ufkunu farklı boyutlara taşımayı hedeflediklerini kaydetti. Eğitim çalıştayları yaptıkları fakat bunların yetersiz olduğunu sözlerine ekleyen Işıkdağ, şunları söyledi:

“10 Ocak Gazeteciler Günü’nün anlam ve önemini burada uzun uzun anlatmaya gerek duymuyorum. Ancak mesleğimizin 2022 yılına girdiğimiz şu günlerde maalesef istenilen konumunda olmadığını görüyorum. Bunun en büyük nedenlerinden biri basında eğitim çıtasının düşük olması. Geçmişte bu çıtanın daha yüksek olduğunu biliyoruz. AYGAD’ın bu anlamda en büyük hedeflerinden biri eğitim çıtasını yükseltmek ve bu sayede mesleğin saygınlığını, itibarını en azından eski konumuna getirmektir. Göreve geldiğimizden itibaren bununla ilgili çalıştay ve kültür sanat eğitimleri gibi bazı çalışmalar yaptık. Fakat bunlar yine de yetersiz. Meslekte tam manasıyla birlik ve beraberliği sağlayamıyoruz. Bu konuda biraz daha özveri istiyorum. Mesleği farklı manada olumsuz şekilde kullananlardan arınmamız gerekiyor. Yeniliklere açık olmalıyız. AYGAD basın camiasının önemli bir çatısıdır. Lütfen bu derneğimize sahip çıkalım. Güçbirliğini hep birlikte oluşturabiliriz. Sizlerin desteği ile daha büyük ve önemli işler başaracağımıza inanıyorum.”

Programda daha sonra gazeteciler ve bugüne kadar AYGAD’da kuruculuk ve başkanlık yapmış isimler söz alarak mesleğin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Reklamı Geç