Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSLAM ÜLKELERİ FİNANS ZİRVESİ ÜMRANİYE BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE BAŞLADI..

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen ve 2 gün boyunca sürecek olan İslam Ülkeleri Finans Zirvesi’nin açılışı Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleşti.

İki gün boyunca Kozyatağı Hilton Otel’de gerçekleştirilecek olan programa; Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Pakistan Eski Başbakanı Shaukat Aziz, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye Mahalle Başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “İslam ülkeleri finans zirvesi adı altında 2 gün boyunca sürecek programımıza hoş geldiniz. Ümraniye Belediyesi olarak bugüne kadar birçok sempozyum gerçekleştirdik. Her birini de kayda alıp kitaplaştırdığımız birçok eserimiz var. Bugün başladığımız İslam Ülkeleri Finans Zirvesi de aynı şekilde kayda alınıyor. Bunları da kitaplaştırarak bilim ve finans dünyasına bir hizmet olarak sunacağız” dedi.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nden de bahseden Başkan Hasan Can, “Çalışmaları hızla devam ediyor. Gelişen ve büyüyen Türkiye, dünyada söz sahibi olmaya her gün yeni bir adım atıyor. Türkiye uluslararası finans ve uluslararası ilişkilerde de başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu başarılı çalışmaların merkezi Ümraniye’de konuşlanacak olan, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi olacak. Buradan hareketle içinde bulunduğumuz gelişmelere bir nebze katkısı olduğu düşüncesiyle hem finansı ve finans merkezini bir kez daha hatırlatmak istedik. Konu uzmanların tartışması gereken bir konu. Sözün sahipleri de bu işin uzmanları. Gerek siyasette gerek bilim dünyasında bu işin icrasında görev yapan uzmanlar, 2 gün boyunca hem ülkemizin hem İslam dünyasının finansı konusunda bildiriler sunacaklar. Siz değerli konuklarımıza ve ayrıca Sayın Başbakan Yardımcımıza bizi kırmayıp programımıza katıldığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş programda yaptığı konuşmada, İstanbul’un Türkiye’nin gelişimine paralel şekilde önemli bir finans merkezi haline geleceğini, bu hedefin, hükümetin 2023 vizyonunun bu çerçevede alınmış kararlarından birisi olduğunu anlattı. İslam ülkeleri arasında çeşitli alanlarda iş birlikleri bulunduğunu, zaman zaman bu iş birliklerinde gelişmeler kaydedildiğini ancak mal ve emtia alımından karşılıklı ticarete, sınır aşan birtakım ticari çabalardan eğitim ve kültür alanındaki yardımlaşma ve iş birliklerine bakıldığında İslam ülkelerinin çok da istenen düzeyde ekonomik ve siyasi ilişki geliştiremediğinin görüldüğünü aktaran Kurtulmuş, zirvenin, özellikle İslami finansman alanında İslam ülkeleri arasında da iş birliğini sağlayacak bir toplantı olmasını ümit ettiğini söyledi.

İslam ülkelerinin dünyanın muhtaç olduğu yeni ve adaleti temel alan bir perspektif ortaya koyabilecek her türlü çabanın içinde olması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş; “Bunlardan birisi de küresel sisteme katkıda bulunacak İslami finansman yöntemleriyle daha adil bir ekonomik sistemin oluşmasına katkıda bulunacak görüşlerin, sözlerin ortaya konulmasıdır” dedi. Kurtulmuş son olarak, böyle önemli bir konuyla alakalı, alanın uzmanları aracılığıyla önemli bir zamanda gerçekleştirilen İslam Ülkeleri Finans Zirvesi için Ümraniye Belediyesi ve Başkan Hasan Can’a teşekkür etti, yurt içi ve dışından gelen katılımcılara “Hoşgeldiniz” diyerek, programın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş a tezhib sanatıyla işlenmiş Ayete’l-Kürsi tablosu hediye etti.

Reklamı Geç