Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSO BAŞKANI BAHÇIVAN; TÜRK EKONOMİSİNİN ATEŞİ 39 DERECE

İstanbul Sanayi Odası Başkanı

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katılımıyla sanayicilerin sorunlarını ve ülke ekonomisinin son durumunu masaya yatıran Çekmeköy Sanayici İşadamları Derneği ÇEKSİAD, son derece yararlı bir etkinliğe daha imza attı. Dernek merkezindeki kahvaltılı toplantıya; ÇESKİAD Başkanı Erdal Albayrak ve yönetiminin yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı.

ceksiso7Programın açılış konuşmasını yapan ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak, sektörün zorluklarına vurgu yaparak; “Sanayicinin sorunları hiç bitmez. Yapısal problemlerle baş edemeyen sanayici müteahhitliğe geçiş yapar. 8 yıl sonra 2023’e 500 milyar dolar ihracat hedefiyle yürüyen sanayicimizin şu şartlarda bu hedefi yakalaması zor gözüküyor. Sanayiciye verilecek olan devlet desteği ve imkanlar artırılmalı. Büyük Türkiye olmanın yolu uluslararası rekabet gücü sağlanarak sanayiciyi güçlendirmekten geçiyor” şeklinde konuştu.

ceksiso11İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise yaptığı konuşmada, siyasi istikrar ve finansal istikrar gibi konulara değindi. Türk ekonomisinin 2010-11 yıllarına kadar dünyaya parmak ısırtan bir büyüme kaydettiğini, GSMH’nın yükseldiğini ve kişi başına düşen milli gelir payının arttığını ifade eden Bahçıvan; “Ne yazık ki bu büyüme kalitesiz olunca 2011 yılından itibaren acısı çıkmaya başladı ve önlenemeyen cari açıkla birlikte dışarıya borç yükü büyüdü ve gelinen noktada büyüme hızını düşürmek zorunda kaldık” dedi.

ceksiso8Türk ekonomisindeki büyüme hızının yüzde 2-2.5 seviyelerini gerilediğini dile getiren Bahçıvan, “Hastanın ateşi olmuş 39 derece. Keşke önceden koruyucu hekimlik uygulamaları ile bu durumu önleyebilseydik. Ama biz bu şansı kaybettik ve artık bu gidiş bir süre devam edecek” dedi. Borçlanmanın büyüme hızını düşürdüğünü kaydeden Bahçıvan, “Şimdi büyümeyi frenleyerek cari açığı düşürmeye çalışıyoruz” dedi.

ceksiso10Tüketimden itibar kazanan bir toplum yerine üretimden statüko sağlayan bir gençlikten yana olduklarını ifade eden Bahçıvan, sanayide KOBİ’lerin önemine vurgu yaptı ve “Zorluklara karşı bu KOBİ’lerle dayanışma ve işbirliği yaparak gücümüze güç katmak zorundayız” uyarısında bulundu.

ceksiso9Sanayisiz İstanbul, İstanbul’suz sanayi olmayacağını da vurgulayan Bahçıvan, “ÇEKSİAD gibi işbirliği kümelenmelerini geniş kitlelere yaymalı ve birlikten kuvvet doğar misali inandığımız yoldaki engelleri ortadan kaldırmak için gücümüzü artırmalıyız” şeklinde konuştu. Soru cevap kısmında da ÇEKSİAD üyesi sanayici ve işadamlarına son derece faydalı bilgiler veren Bahçıvan; istihdam konusunda sağlam iş sözleşmeleri yapılması konusunda uyarılarda bulundu.

ceksiso6Toplantı sonunda ise ÇEKSİAD’a üye olan yeni isimlere rozetleri önceki dönem başkanlar Bilent Dündar ve Abdullah Gelgeç tarafından takıldı. ÇEKSİAD Başkanı Erdal Albayrak İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir hediye verirken, ÇEKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Akyüz de plaket takdim etti.

ceksiso5

ceksiso4

ceksiso3

ceksiso2

ceksiso1

Reklamı Geç