Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSPARK, TEKNOLOJİ İLE 5 BİN ARAÇLIK OTOPARK SAĞLAYACAK

İBB kuruluşu İSPARK otopark

İBB kuruluşu İSPARK otopark sıkıntısına 5 bin kapasite ile destek verecek. 2015 yılında teknolojik otoparklar hizmete alınarak kapasite artışı sağlanacak.

ispteknl2İSPARK, teknolojik otoparklar sayesinde araç kapasitelerini iki katına çıkartıyor. Kent genelinde araç yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda vatandaşların otopark yeri bulma sıkıntısına çözüm sunuluyor. İSPARK tarafından günlük araç girişleri ve parklanma verileri incelenerek otoparkların yetersiz olduğu yerler tespit ediliyor. Araç yoğunluğu fazla olan kapasitesi düşük otoparklarda araçların park edeceği mevcut alanlar sistem sayesinde genişletiliyor. İki araçlık alana sekiz, dört araçlık alana ise 24 araç bu sistemle park ediliyor.

ispteknl1Otoparklara teknolojik çözüm

İSPARK yarı otomatik, mekanik ve dönmedolap otopark sistemleri ile dar alanlarda otopark kapasitelerini artırarak 500 araçlık alanda 2 bin aracın parklanmasına imkan sağladı. Apartpark ve yamaç park sistemlerinin de devreye alınmasıyla 2015 yılında 5 bin araçlık kapasiteye ulaşılması hedefleniyor. İSPARK, Carlift (Mekanik Otopark Sistemi), Combilift (Yarı Otomatik Otopark Sistemi) ve Dönme Dolap Park projelerini hayata geçirerek, Darüşşafaka Katlı Otoparkı, Cihangir Katlı Otoparkı, Merter Katlı Otoparkı, Eminönü Açık Otoparkı, Şişli Eser Açık Otoparkı, Bezmialem Kartal ve Kadıköy Açık otoparklarında daha fazla araç sürücüsünün park yeri bulmasını kolaylaştırdı.

ispteknl3Artan taşıt sahipliğine bağlı olarak yaşanan otopark sıkıntısını kısa ve uzun vadeli çözümler sunduklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Teknolojik sistemlerle otopark kapasitemizi dar ve sıkışık alanlarda artıracağız. Günlük otopark yoğunluğunu hafifletmek sürücülere yer imkanı sağlamak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Uzun vadede otopark sıkıntısını ortadan kaldıracak yer altı katlı otoparkları da hizmete sunmaya devam ediyoruz” dedi. Teknolojik sistemler vatandaşların otoparklarda park yeri bulamamasından dolayı yaşanan stres, zaman kaybı problemlerine çözüm sunuyor. Sürücüler, ortalama 2 dakikada aracını park ederken zaman kaybından ve trafik stresinden kurtuluyor.

 

Reklamı Geç