Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSPARK’TAN MİNİBÜSCÜLERE 5 YILDIZLI HİZMET..

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi,

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul’daki taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı ile duraklarının işletme yetkisini 5 yıllığına İBB Şirketlerinden İSPARK’a verilmesini onayladı.

ispark minibüs durak 2Proje için hazırlık yapan İSPARK, 5 yıldızlı durak ve depolama alanları inşa etti. İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında kalkış ve son varış noktaları arasında ihtiyaçlara cevap veren ve hijyen şartları taşıyan 30 minibüs durağı yapıldı. Bu ara duraklarda minibüsçü esnafına ve vatandaşlara su, çay ve tuvalet hizmeti çok uygun fiyatlarla veriliyor.

ispark minibüs durak 1İstanbul genelindeki 10 minibüs kalkış ve varış noktasına da daha kapsamlı depolama alanı yapıldı. Buralarda da duraklardaki hizmetin yanı sıra mescit ve kafeterya hizmeti de sağlanıyor. Depolama alanlarının sayısı da ihtiyaca göre artıyor. İSPARK’ın yaptığı bu çalışmalarla, dolmuş duraklarına bir düzen ve kalite geliyor. Eski kötü görüntüler de ortadan kalkıyor. İSPARK Genel Müdürü Nurettin Çevik, yeniliklere ve gelişime açık bir kurum olmaya devam edeceklerini kaydetti.

ispark minibüs durak 3Öte yandan, minibüslerde para yerine halk otobüslerindeki gibi tamamen İstanbulkart’ın geçtiği bir sistem oluşturuluyor. Bununla ilgili altyapı çalışmaları devam ediyor. İstanbulkart, bazı hatlarda pilot olarak denendi. Sistem hayata geçtiğinde para alma verme biteceği için olası kazaların önüne geçilecek ve gereksiz duraklamalar önleneceği için trafik akışı hızlanacak.

ispark minibüs durak 4

Reklamı Geç