Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL BOĞAZINDAN TÜM DÜNYAYA BARIŞ MESAJLARI VERİLDİ..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 37.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 37. kez düzenlediği Vodafone İstanbul Maratonu çok büyük bir katılımla tamamlandı. Startını İBB Başkan Kadir Topbaş’ın verdiği maratonda erkeklerle Kenyalı atlet Chelimo, kadınlarda Etiyopyalı Gomena birinci oldu.

avrsymrtn137. kez düzenlediği Vodafone İstanbul Maratonu’nda değişik kategorilerdeki startını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin verdi. Maratonda İBB Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, bazı milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve sanatçılar ile Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İBB Bürokratları da yer aldı.

avrsymrtn4100 binin üzerinde İstanbullunun ve turistlerin katıldığı maratonda 42 kilometre 195 metrelik maraton, 15 ve 10 kilometre yarışları için 120 farklı ülkeden 30 bin profesyonel sporcu yarıştı. Dereceye giren sporculara ödüllerini İBB Başkanı Kadir Topbaş verdi. Bu yıl kurulan “‘Spor AŞ Timing Ekibi” sayesinde organizasyonda chip kontrol ve zamanlama ölçümleri ilk kez Spor AŞ tarafından yapıldı. Her yıl değişik bir temayla koşulan İstanbul Maratonu’nun bu yıl da Kadına Şiddete Hayır temasıyla koşulduğunu belirten Kadir Topbaş, Paris’te yaşanan terör saldırıları nedeniyle maratonun aynı zamanda “Teröre Hayır” temasıyla koşulacağını söyledi.

avrsymrtn3Altın kategorideki İstanbul Maratonu’nun dünya tarafından takip edildiğini halk maratonu olduğunu vurgulayan Topbaş, “Paris’te yaşanan terör olaylarını buradan lanetliyoruz, kınıyoruz. İnsan hayatı kutsaldır. İstanbul’dan tüm dünyaya bunu haykırıyoruz. İstanbul, asırlardır farklı kültür ve inançlara mensup insanlara ev sahipliği yapıyor. Hepimiz kardeşiz. Bugünlerde dünyanın da buna ihtiyacı var” diye konuştu.

avrsymrtn8Toplam 1 milyon dolar ödüllü Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda Maratonda Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna’dan 60 elit atlet yarıştı. 42 kilometre 195 metrelik maratonda erkeklerde Kenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo birinci oldu. Erkeklerde ikinci ve üçüncü sıraları yine Kenyalı atletler aldı. Maratonu, Evans Kiplagat ikinci, Silah Limo ise üçüncü sırada tamamladı.

avrsymrtn5Kadınlarda ise Etiyopyalı Amane Gomena üst üste ikinci kez birinci oldu. Yarışta, Etiyopyalı Zerfie Limeneh Tadese ikinci, Etiyopya asıllı Türk sporcu Meryem Erdoğan ise üçüncü sırayı aldı. Boğaziçi Köprüsü, halk yürüyüşünde her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların ilginç etkinliklerine sahne oldu. Katılımcılar, 8 kilometrelik parkurun ardından yürüyüşü, Avrupa yakasında Dolmabahçe’de tamamladı. Boğaziçi Köprüsü’nden yürüyerek geçmenin keyfini yaşayan İstanbullular ve turistler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi ve köprünün üstünde birbirinden ilginç etkinlikler gerçekleştirdi.

avrsymrtn7

avrsymrtn6

avrsymrtn2

Reklamı Geç