Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİ İZMİR İÇİN SEFERBER OLUYOR..

İzmir’de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki

İzmir’de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı AKOM’da kriz masası kuruldu. İBB İtfaiyesi, İSKİ ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı toplam 150 personel ve 27 araçla deprem bölgesine hareket etti. İstanbul genelindeki ilçe belediyelerinin ekipleri de İzmir’e yardım için seferber olmuş durumda.

İzmir’de saat 14.51’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası, AKOM’da, kriz masası oluşturuldu. AKOM koordinasyonunda, bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere “İBB Afet ve Acil Durum Müdahale Planı”nda görevli birimlerden oluşan ekip kuruldu. AKOM’daki bu toplantının ardından, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere İBB’ye bağlı birimlerin ekipleri hemen yola çıktı.

Bu çerçevede, Ekipmanlarıyla birlikte 102 personel ve 14 araçla İtfaiye, Seferihisar ilçesinde meydana gelen tsunami kaynaklı taşkın olayına müdahale için kombine ve arama kurtarma aracıyla birlikte 14 personeli ve üç araçla İSKİ, Yemek tırı, jeneratör vb. ekipman; maske, dezenfektan vb. malzemeleriyle birlikte gıda mühendisi, aşçı, teknik ve hizmet personellerinden oluşan toplam, 34 personel ve 10 araçla Destek Hizmetleri Lojistik ekipleri en kısa sürede İzmir’e ulaşacak.

Hazırlıklarını iki saat içerisinde tamamlayan İBB ekipleri, aynı zamanda deprem bölgesinde günlük 4 bin kişiye, 10 gün boyunca, sıcak yemek servisi sağlayacak.

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından, Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK Kadıköy) arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. BAK Kadıköy’ün 22 kişiden oluşan, arama kurtarma alanında eğitimli personeli, depremin duyulmasının ardından Kadıköy Belediyesi’nin Ataşehir’de bulunan Afet Çalışma Biriminde buluştu. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları için gerekli malzemeleri araçlara yükleyen ekip, 2 tane tam donanımlı arama kurtarma aracı ve bir otobüs eşliğinde yola çıktı.

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇEKUT) İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere yola çıktı.

Yine aynı şekilde Ataşehir Belediyesi de arama kurtarma ve destek ekiplerini İzmir’e yardım için gönderdi.

Reklamı Geç