Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL ESNAF BİRLİĞİ SİLAHYÜREKLİ VE YENİ YÖNETİMİ İLE YOLA DEVAM..

Olağan genel kurulunu gerçekleştiren

Olağan genel kurulunu gerçekleştiren İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği, tek liste halindeki mevcut başkan Mustafa Silahyürekli ve yeni yönetimine oy birliği ile güven tazeledi. Kongrede konuşan TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül, meclisten geçmesi planlanan yeni bir yasa tasarısı ile kooperatiflerin 5 kişilik yönetimlerine 2 kişilik bakanlık kontenjanı ayrılmasının kayyum ve darbeden farklı olmayacağını söyleyerek, yasanın bu şekli ile çıkmaması için mücadele vermeye devam edeceklerini kaydetti.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği 15. Bölge, Şişli Radisson Blu Otel’de olağan genel kurulunu tamamladı. Geçtiğimiz dönem görev başında hayatını kaybeden Temel Çoruh’un yerine seçilen Mevcut Başkan Mustafa Silahyürekli’nin tek liste halindeki yeni yönetimi oy birliği ile güven tazelerken gündem maddeleri de yine oybirliği ile genel kuruldan geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kongreye; TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül, HalkBankası Genel Müdürü Osman Arslan, TESKOMB Genel Başkan vekilleri Bahri Şarlı ve Mehmet Emin Varan, İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, HalkBank Genel Müdür yardımcısı Hasan Tuncay ve Halkbank Esnaf Daire Başkanı Gökhan Fidan, Bölge Birlik Başkanları Ertan Taşlı, Mehmet Azman, Ekrem Karataş, Ali Yılmaz, Pınarhisar Kooperatifi Başkanı İbrahim Çobanoğlu, Edirne Kooperatifi Başkanı Ayhan Can, İstanbul genelindeki kooperatif başkanları ve Halkbank Bölge Koordinatörleri ile bölge birliğinin esnaf delegeleri katıldı.

İstanbul genelindeki ilçelerde faaliyet gösteren 50 kooperatifin yaklaşık 150 delege ile temsil ettiği birlik kongresinde faaliyet raporunu okuyan Başkan Mustafa Silahyürekli, İstanbul birliğinin Türkiye genelinde 6. sırada yer alan başarılı bir kurum olduğunu ifade etti. TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül’e her zaman kendilerinin yanında olup esnafa sahip çıktıkları için teşekkür eden Silahyürekli; “Geçtiğimiz süreçte malum pandemi sebebiyle esnaf camiası çok zor bir dönem yaşadı. 2020 hem dünya hem de Türkiye için pandemiden felaketlere ne yazık ki çok zor geçti. Biz de İstanbul esnaf birliği olarak felaket bölgelerine 1 milyon 600 bin lira madde destek gönderdik. 1999 depremini bizzat yaşamış ve birinci dereceden 8 aile yakınını kaybetmiş bir kişiyim. Biz o tarihte cenazelerimizi 10 günde alamadık. O zaman bu devlet yok muydu ama ne yazık ki o zaman öyleydi. Şimdi ise onca zorluklara rağmen devletimiz ve milletimiz elele daha güçlü ve dimdik ayakta kalabilmeyi başarıyor. TESKOMB Genel Başkanımız Sayın A. Kadir Akgül her zaman bizlerin ve esnafın yanında oldu kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün şu salondaki desteğiniz ve ilginiz bizleri hedeflerimize koşar adım götürüyor” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde esnaf kooperatifleri ve Halkbank camiasının da en az sağlıkçılar kadar çok önemli bir görevi başarıyla yerine getirdiklerini ifade eden TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül de konuşmasında; “Bu zor süreci en az hasarla atlatan ülkemizde bu işin baş mimarı sizlersiniz” dedi. 2001 krizinde esnaf ve sanatkarların isyan ederek yürüyüşler yapıp yazar kasa fırlattığını ve bunların sonucunda da hükümetin değiştiğini hatırlatan Aksu, “Bugün durum 2001 krizinden 10 kat daha kötü çünkü en azından o gün dükkanlar acıktı bugün ise esnaf günlük kazanırsa ayakta duruyor. Ama bu zor sürece rağmen dünyanın yapamadığını biz ülke olarak yaptık ve ödemeleri 1.5 sene erteledik. Krediler, destekler esnaf için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bizler esnaf için kurulduk, esnafın ödeyemediği kredisini ödemek için varız. Faizleri erteledik, yeniden yapılandırmalar yaptık. Kimsenin evine, işine icra göndermedik. Esnafı ve sanatkarı ayakta tutmak için her imkanı değerlendirdik. Biz başka kuruluşlar gibi değiliz. Hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Halkbank’ın verdiği krediler sayesinde esnafı koruyup kolladık. Kredi garanti fonu da ödenemeyen kredileri ödesin ya… Ama yok oysa biz kooperatifler öyle değiliz. Türkiye’deki krizi idare ettik. Belki dört dörtlük olmadı ama bu sürece biraz da başkaları katkı sunmalıydı. Gidin TESK’te ve odalarda da konuşun. Edebimiz ve saygımızla belki fazla ileri çıkmayız ama üzerimize de gelinirse hakkımızı savunuruz” dedi.

“Elbette siyasetin bir köşesindeyiz ama bizim partimiz yok, bizleri buraya getiren iradenin hakkını veriyoruz, bizim partimiz esnaftır” diyen Akgül; “Esnafımıza imkan sağlayan herkese teşekkür etmesini de, övmesini de biliriz. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürü bir borç bilirim. Bize bir adım gelen biz 10 adım koşarız. Sanayiden turizme, üretimden ticarete İstanbul her konuda önemli bir kent. Eskiden biz İstanbul’daki kooperatiflerin yerlerini bile bulamıyorduk.  Sağ olsun rahmetli başkan Temel bey döneminde İstanbul düzene girdi ve kademe kademe yükselerek bugünlere geldi. Bugün yapılmakta olan seçimlere elbette karışmıyorum ama buranın taşları ile oynarsak bizim temel taşlarımız oynar. Benim babam 25 kuruş almadan 25 sene kooperatif başkanlığı yaptı. Ama şimdi düzen öyle değil. Kooperatif başkanları ve yöneticileri her türlü zaman ayırıyor risk alıyor tabi ki bu emeklerinin karşılığını alacak. Onun için maaşları ve hakları da tabi ki olacak” şeklinde konuştu.

TBMM’de geçirilmesi planlanan yeni bir kanun düzenlemesi olduğunu da ifade eden Akgül, “Şimdi yeni bir kanun düzenlemesi geliyor. 2 dönem başkanlık yapanlar 1 dönem ara verecek. 5 yöneticinin 2 tanesi bakanlıkça belirlenecek ve bu iki yöneticinin imzası olmadan hiç bir iş yapılamayacak. Seçimi kaybeden başkanlar evrakları teslim edecek. Sanki teslim etmiyormuş gibi. Biz bu düzenlemeye karşı durmaya devam edeceğiz.  Ben siz olmadan hiç bir şey yapamam. Siz birlikte olursanız biz bu mücadeleyi birlikte daha güçlü şekilde veririz. Maaşlara belli bir kıstas gelebilir, 2 yılda bir mali 4 yılda seçimli kongre tamam ama 2 yöneticinin dışardan atanması kayyumdur ve 15 Temmuz girişimi ya da 12 Eylül gibi darbedir. Böyle bir şey olursa biz de gider Diyarbakır Belediyesi önüne size kayyum atandı bize de kayyum atandı deriz” şeklinde sert konuştu.

Daha sonra yapılan oylamada 3 yıllığına 11 asil ve 11 yedek ile denetim ve üst kuruluş asil ve yedek temsilcilerinin seçiminin açık oylama ile yapılması teklifi kabul edildi. Buna göre yapılan seçimde mevcut başkan Mustafa Silahyürekli’nin yeni yönetim kurulu listesi oybirliği ile seçildi. Kongre sonunda bir teşekkür konuşması yapan Başkan Silahyürekli; “Bizi tekrar göreve seçen bölge birliğimizin delegelerine şahsim ve yönetim kurulum adına teşekkür eder, seçimimizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’ tan niyaz ederim” dedi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Reklamı Geç