Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL ESNAFI, TEMEL ÇORUH’A YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ..

Birlik Başkanı Faik Yılmaz,

Birlik Başkanı Faik Yılmaz, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ın da katıldığı olağan genel kurulda Temel Yaşar Çoruh yeniden İstanbul Bölge Birliği Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildi.

Temel Yaşar Çoruh’un tek aday olarak girdiği olağan genel kurul Beyazıt’ta bir otelde gerçekleşti. İstanbul’daki kooperatiflerin büyük ilgi gösterdiği olağan genel kurula Birlik Başkanı Faik Yılmaz, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da katılarak esnaf ve sanatkârın yanında olduğunu gösterdi. Divan başkanlığını Bursa Bölge Birliği Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı  Bahri Şarlı’nın yaptığı genel kurulda okunan raporların oy birliği ile kabulünün ardından geçilen seçimde tek aday olan Temel Yaşar Çoruh yeniden başkan seçildi.

“ESNAFI BİZ AYAKTA TUTUYORUZ”

Genel kurulda yaptığı konuşmada esnaf ve sanatkârın kooperatiflerden başka kredi alabileceği bir kurumun olmadığını söyleyen TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Aksu,” Türkiye’de 1 milyon 700 bin esnaf var. Biz olmasak esnaf ve sanatkâr biter” dedi. Halkbank’ın doğrudan verdiği kredilerin yüzde 78’den fazlasının İstanbul’da kullanılması da olağan genel kurulda eleştiri konusu oldu. Abdülkadir Aksu, eleştirilere katılmadığını belirterek, 40 ile bedel nüfusa sahip bazı ilçelerde kooperatif olmadığını ya da atıl durumda olduğunu söyleyerek doğrudan verilen kredileri savundu ve ekledi:” Ama asla benim kooperatifim olduğu yerde doğrudan kredi kullandırılmasını kabul etmem” dedi ve bu konuda Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’dan talepte bulundu.

“ÖDENMEYEN KREDİLER İÇİN SON ANA KADAR BEKLEYİN”

“Biz esnaf ve sanatkârımız için buradayız” diyen Abdülkadir Akgül, kredi ödemelerinde bir gecikme olduğunda esnaf ve sanatkârın hemen icraya verilmemesini istedi. Abdülkadir Akgül Meclis’te çıkartmayı planladıkları yasa ile kooperatif başkanlarının aldıkları ücretlere de bir sınırlama getireceklerini duyurdu ve sitemini” 3 bin kişilik ilçedeki bir kooperatifin başkanı 8 bin TL maaş alıyor. Bu doğru olmaz. Buradaki paralar esnafın parası” şeklinde dile getirdi.

“KREDİ BAKİYESİ BULUNAN ESNAF SAYISI 460 BİNİ GEÇTİ”

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan genel kurulda yaptığı konuşmada Türkiye’nin son 15 yılda çağ atladığını, bu durumun esnaf ve sanatkâra verilen kredilere de yansıdığını söyledi. Osman Arslan, 2002 yılında kredi kullanan esnaf sayısının 63 bin kullanılan kredi miktarının ise 153 milyon olduğunu aktardı. Arsalan bugün itibariyle kredi kullanan sayısının 460 bini geçtiğini ve kullanılan kredi miktarının ise 27 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı. Arslan 2017 yılında İstanbul’daki kooperatifler aracılığıyla 700 milyon TL kredi verdiklerini de sözlerine ekledi. İşini büyütmek isteyen herkese Halkbank’ın kapılarının ardına kadar açık olduğunu söyleyen Osman Arslan işletme kredi üst limitinin 200 bin TL’ye çıkartıldığını belirtti.

Reklamı Geç