Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL’DA EKMEĞE ZAM YOK DEDİLER AMA..

İstanbul’da ekmeğe zam tartışmalarına

İstanbul’da ekmeğe zam tartışmalarına Vali Vasip Şahin, “Şehrimizde 1.25 TL olan ekmeğe zam yok, aynı fiyattan devam” diyerek son noktayı koydu ancak, kentin neredeyse tamamında ekmek 1.5 TL’den satılıyordu ve şimdi vatandaş “bunca zamandır ödediğimiz fazla paralar ne olacak” diye soruyor.. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İSTESOB Başkan Faik Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Şekip Avdagiç ile ekmek fiyatlarında yaşanan tartışmalara son vermek amacıyla bugün İstanbul Valiliğinde basın toplantısı gerçekleştirdi. İstanbul’da 2016 başından beri geçerli olan 250 gram 1.25 TL şeklindeki tarifenin aynen devam ettiği açıklandı. Ayrıca Ticaret Odası üyesi fırınların da 2016 yılında yayımlanan tarifeye göre satış yapacağı belirtildi.

TİCARET ODASI ÜYELERİ DE TARİFYE UYACAK

Vali  Vasip Şahin basın açıklamasında “İstanbul’da ekmek fiyatları ile ilgili olarak hem esnaf odamızın, hem ticaret odamızın yaptığı toplantılar neticesinde şu sonucu varılmıştır. İstanbul’da 2016 başından beri 250 gram ekmek 1.25 TL idi. Bugün de hala yine aynı. Bu noktada baktığımızda ekmek fiyatında herhangi bir değişiklik yok. Fırıncı esnafımız iki ana gövdeden oluşuyor. Birisi esnaf odasına kayıtlı olanlar, diğeri ticaret odasına kayıtlı olanlar. Esnaf odasına kayıtlı olanlar arkadaşlarımız 2016 fiyatları ile satışa devam ediyordu. Aşın şekilde ticaret odamız da yaptığı toplantılarla nihai karar olarak aynı noktada buluştu. 250 gram ekmek 1.25 kuruş, 200 gram ekmek ise 1 TL olarak uygulama birliğine ulaşılmış oldu” ifadelerini kullandı.

Yüksek fiyatla satış yapmaya çalışan fırsatçıları da uyaran Vali Şahin, “Farklı fiyat uygulayan, fahiş fiyat vermeye çalışan satıcılarımızla ilgili hem bizim valilik olarak, hem ticaret odamız, hem esnaf odamız kendi denetim mekanizmaları vasıtasıyla sıkı şekilde denetlenecek. Fahiş fiyat uygulayanlar hakkında gerekli yasal müeyyideler uygulanacaktır” dedi.

HALK EKMEĞE ZAM YOK

İBB Başkanı Mevlüt Uysal ise belediye olarak halk ekmek vasıtasıyla vatandaşlara kaliteli ekmek sunduklarını belirterek, “Şu anda baktığımız zaman halk ekmek İstanbul’da üretilen ekmeğin yüzde 5 ila 10’u arasında üretimi oluyor. Yaklaşık 1 milyon civarı günlük üretim. Kapasite olarak 2 milyona çıkabiliyoruz. Şu anda bizim ekmek satış fiyatımız 250 gram ekmek 75 kuruş. Esnaf ile kıyasladığımız zaman biz ekmeğin kilosunu 3 TL’den satarken, esnafımız sattığı fiyat 5 TL. Burada biz esnafımızla rekabet etmek değil, biz kamu hizmeti görüyoruz. Esnafımızın maliyetleri içerisinde bizde olmayan maliyetler olabilir. Biz doğrudan satış yapıyoruz, yüksek miktarda üretim yapıyoruz. Ancak bugün açıklanan fiyatlar üzerinde fiyatlar gündeme geldiği zaman, biz ekmekte de kamu hizmetini ön plana alarak gerekirse daha ilave üretim bantları oluşturup bu 2 milyonu daha yüksek rakamlara çıkartabiliriz. Açıklanan fiyatlar esnafımızı zor durumda bırakmayacak, kurtaracak maliyetler” şeklinde konuştu.

MADEM ZAM YOK O HALDE BİR AYI GEÇKİN ZAMANDIR EKMEK HER YERDE NİYE 1.5 TL?..

İstanbul’u yönetenlerin bu akşam haber bültenlerinde geniş yer bulan ‘ekmeğe zam yok’ açıklamasının ardından vatandaşın kafası iyice karıştı. Kafalar karıştı çünkü İstanbullu bir ayı geçkin süredir ‘zam yok’ denilen ekmeği zaten 1,5 liraya alıp yiyordu. Şimdi merak konusu ekmek fiyatı yeniden 1.25 TL’ye düşecek mi? Düşecekse bunca zamandır vatandaşın fazladan ödediği paralar ne olacak?.. Ekmek fiyatı 1,5 liradan satılmaya devam ederse vatandaş belediye zabıtasını harekete geçirebilecek mi?.. Sorular çoğaldıkça çoğalıyor ve cevaplar yarından sonra fırınlarda belli olacak…

Reklamı Geç