Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBUL’DA KONUT ALIRKEN AMAN DİKKAT..

Markalı konut projelerini, haritadaki

Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan emlak sitesi, projeden konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 3DKonut.com’dan yapılan açıklamaya göre, sosyal olanakları, güvenliği, estetik mimarileri ve iddialı konseptleriyle cazip seçenekler sunan markalı konut projelerinden ev sahibi olmayı planlayanlar, önce projeyi hayata geçiren inşaat şirketine bakmalı. Ayrıca yasal izinlerin tam olup olmadığı, belirtilen lokasyonun doğruluğu, deprem yönetmeliğine uygunluk ve seçilen dairenin özellikleri de mutlaka araştırılması gereken başlıklar olarak öne çıkıyor. 

3DKONUT4İstanbul’da her geçen gün yeni bir markalı konut projesi hayata geçiriliyor. Ev sahibi olmayı planlayanların hayallerini süsleyen projelerden konut alırken, genellikle maket üzerinden seçim yapılıyor. Peki, konut projelerinden konut satın alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Türkiye genelindeki markalı konut projelerini 3 boyutlu olarak sunan emlak portalı 3DKonut.com, projeden ev almadan önce neler yapılması gerektiğini sıraladı.

İnşaat şirketinin geçmiş projelerine göz atın. Ev sahibi olmayı planlayanların, öncelikle şirketin geçmişte yaptığı projelere bakması gerekiyor. Burada en önemli unsur, şirketin projeyi zamanında teslim etmesi, ek masraf çıkarmaması ve teslimden sonraki yükümlülüklerini yerine getiriyor olması.

Her şey kuralına uygun mu? Projeden konut satın almadan önce, inşaatın, imarlı bir arsa üzerinde yapıldığından, başta yapı ruhsatı ve inşa izni olmak üzere gerekli tüm yasal prosedürlerinin tamamlanmış olduğundan emin olun. Bunun için de öncelikle temeli atılmış ve kat irtifakı tapusu bulunan projeleri tercih edin.

Oturum ya da yatırım amaçlı alımlara göre lokasyon tercihinde bulunun! Bir proje ne kadar cazip olursa olsun, seçiminizi doğru lokasyondan yapıp yapmadığınıza dikkat etmelisiniz. Eğer projeden oturum amaçlı ev alıyorsanız, evin işinize, çocuklarınızın okuluna, ulaşım noktalarına yakın olmasına özen gösterin. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanların lokasyon seçimi yaparken, trafik yoğunluğun da göz önünde bulundurması gerekiyor. Yatırım amaçlı konut arayışınız söz konusu ise bu durumda yeni yatırımlara açık alanların yakınındaki projelerin tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Dairenin özelliklerini iyice inceleyin. Maketten veya örnek ev gezilerek projeden ev seçmenin dezavantajlarından birisi, alacağınız evin içini ve cephesini gezerek görememektir. Bu noktada, evin bitmiş halini bugünden gösteren teknolojilerden yardım alabilirsiniz.

Tüm sorularınıza yanıt bulmadan, projeden ev almayın. Yapının deprem yönetmeliğine uygunluğundan, sosyal donatılarına, ulaşım olanaklarından yakınındaki önemli noktalara, ortak kullanım alanlarına ve hatta oturum sonrası aidat ve diğer masraflara kadar aklınıza takılan tüm soruları olabildiğince sade ve yalın bir şekilde sorun. Eğer bir tereddüt yaşar ya da eksiklik görürseniz, başka alternatif projelere yönelin.

Reklamı Geç