Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İSTANBUL’DAN TÜRKİYE’YE TEK YÖN İKTİDAR” SLOGANIYLA..

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 37. olağan genel kurulu, Haliç Kongre Merkezi’nde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla coşku içerisinde yapıldı. 39 ilçeden partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede beklendiği gibi Canan Kaftancıoğlu tek liste ile güven tazeledi.

CHP İstanbul’da ilçe kongrelerinden sonra il kongresini de gerçekleştirdi. “İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar” sloganıyla Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan 37. il kongresinde divan başkanlığına, eski genel başkan Altan Öymen seçildi. Kongrede 677 delegenin oylarıyla CHP İstanbul il başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve kurultay delegeleri belirlendi. Seçilen kişiler iki yıl süreyle görev yapacak.

Tek aday mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu‘nun olduğu seçim blok liste halinde çıktı. Kongreye Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP milletvekili Ali Şeker katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu ile birlikte salona girdi.

Kongreye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeni bir çığır açtık, kararlı olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkeye huzur ve kardeşliği getireceğiz, kimsenin kuşkusu olmasın. Yeni bir siyaset anlayışını getiriyoruz. Dünyaya bakışımız, insana bakışımız farklıdır; sevgi, barış, kardeşlik üzerinedir. Bu yoldan yürüyeceğiz. Hiçbir zaman endişeye kapılmadık. İnanıyorsak söylediğimiz her sözün arkasında kapı gibi duracağız. Demokrasinin ağır yaralar aldığını görüyoruz.

Bizlere düşen bir görev var. Bireysel beklentilerin tamamen ötesine çıkmak zorundayız. Her birimize düşen fedakarlık vardır. Özveriyle yola çıktık. Başarıyı özveriyle yakalayacağız. Sorunları dört ayaklı bir stratejiyle çözeceğiz. Bir; bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz, kadın-erkek eşitliğini getireceğiz, medya özgürlüğünü getireceğiz. Üniversitelerde her türlü düşünce özgürce tartışılacak. İki; Türkiye ürettiği zaman büyüyecektir, ürettiği zaman saygınlığını artıracaktır. Yozgat’ın kokulu mercimeği varken dışarıdan mercimek alıyorsak hepimizin oturup düşünmesi gerekiyor” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi’nde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “23 Haziran’da İstanbullular, güçlü görünenler ne yaparlarsa yapsınlar bu kadim şehirde adalet isteklerini yeniden ilan etmekle kalmadılar. Aynı zamanda seçimde; adaletsizliğe, yalana dolana geçit vermeyeceklerini bir kez daha ve dünyanın taaa öbür ucundan duyulacak şekilde gösterdiler. Bir kez daha diyorum ama aslında bir kez değil, tam 806 bin kere daha gösterdiler. 806 bin kere” dedi.

“23 Haziran, adalet isteyenlerin bir başarısıdır” diyen İmamoğlu; “23 Haziran, bu ülkede kalıcı adalete giden yolda buluşanların başarısıdır. Eşit, adil, özgür ve demokratik bir şehirde bir arada yaşama amacında buluşmuş olan, ‘Büyük İstanbul İttifakı’nın başarısıdır. Bu ittifakın en dinamik, en kararlı, en özverili unsurunu oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün bir başarısıdır. 23 Haziran sizlerin başarısıdır” şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; “İstanbul’daki iktidarımızı daha çok hissedeceğiz. İktidarın gücüyle ve diliyle. İktidardan aldığımız güçle değil, yerelde iktidarımızın halka ulaştıracağımız gücüyle daha çok donanacağız. Yerelde iktidarımızı mahallelerde evlerde, sokaklarda herkesin sesi ve sözcü olacağız. Veri temelli politika yapacağız. Alınan her kararda ortaklaşmayı ve ortak aklı egemen kılacağız. Ben yaptım oldu demedik, bundan sonra da demeyeceğiz. Bütün İstanbul’da 16 milyon İstanbulluya ahlaklı siyaset nasıl yapılır bir kez daha göstereceğiz. Daime söylüyorum: Kişiler gelip geçicidir, ilkeler kalıcıdır” dedi.

Canan Kaftancıoğlu, şunları kaydetti: “Başından beri örgütümle beraber hiçbir şey saklamadan bir süreç yürüttük. İlkeli ve ahlaklı siyasetin nasıl yapıldığını CHP örgütleri tarafından İstanbul’a göstermeye çalıştık. Kongreler süreci başladığı andan itibaren hep şunu söyledik; Bugün de söyleyeceğim, hep söyleyeceğim. Kongreler demek yarış demek. Demokrasinin olduğu her yerde demokratik yarışlar olur. Ve olmalıdır da.

İstanbul örgütü olarak 39 ilçemizde şu anda görev yapmış ya da yapmayan bütün ilçe başkanlarımıza 39 ilçemizde de ilçe kongrelerini demokratik bir şekilde gerçekleştirdikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Bence 39 ilçe örgütümüz bu anlamıyla alkışlanmayı hak etti.

Tek adaylı yarışlar oldu, çok adaylı yarışlar oldu. Ama herkes parti içi bayrak yarışı olduğu bilinciyle kongrelerini tamamladılar. Ve il kongremizle ilgili. Bana sorarsanız olması gereken, olsaydı daha güzel olacak. Şu anda 2-3-4-5 ne kadar çok o kadar kıymetli. Keşke adaylarla yarışabiliyor olsaydık. Çok adaylı bir kongreyi kendi adıma arzu ettim.”

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Kullanılan 571 oyun 510’u geçerli, 61’i geçersiz sayıldı. Yapılan oylama sonucu Dr. Canan Kaftancıoğlu yeniden il başkanı seçildi.

Reklamı Geç