Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İSTANBULENSİS ŞİİR FESTİVALİ BU YIL DA GÖÇ OLGUSUNU İŞLİYOR..

Kültür sanat dünyasının yakından

Kültür sanat dünyasının yakından takip ettiği IV. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali yapılan görkemli galayla başladı. Geçen yıl konsept olarak mazlum coğrafyaların tercih edildiği festival bu sene de göç konusunu gündemine taşıdı.

sultanbeyli siir yarisma 10İstanbul’un şiir festivali Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapılan muhteşem galayla başladı. Sultanbeyli Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen festivalin bu sene dördüncüsü düzenleniyor. Geçen yıl konsept olarak mazlum coğrafyaların tercih edildiği festival bu sene de göç konusunu gündemine taşıdı. 15 ülkeden 38 şairin katıldığı festivalin ilk gününde yerli ve yabancı birçok yazar okullarda öğrencilerle buluştu. Galanın açılış konuşmasını festival düzenleme komitesi başkanı Özcan Ünlü yaptı. Festivalin oluşturulma amacına değinen Ünlü bu sene ki temanın çıkış noktasını aktardı.

sultanbeyli siir yarisma 4Galada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Şiir festivalimizin başlangıcını yaptığımız basın toplantısıyla gerçekleştirmiştik. Bugünde galamızı yapıyoruz. Bu festivalin beni en fazla heyecanlandıran yanı şairlerimizi öğrencilerimizle buluşturuyor olmamız. Festival kapsamında şairlerimiz okullarımıza gidiyor ve orada şiirlerini seslendiriyor. Bizler de okullarımızdan bir Necip Fazıl, Bir İsmet Özel bir Cahit Koytak çıkar mı diye düşünüyoruz. Kız kardeşlerimden güçlü bir Esra Elönü çıkar mı diye düşünüyorum” dedi.

sultanbeyli siir yarisma 6Festivalin bu sene temasının göç olduğunu ifade eden Başkan Keskin, “Dünya İnsani Zirvesi’nin toplanması ve bu festivalin denk gelmesi tamamen bir tevafuktur. Millet olarak çok büyük bir sınav veriyoruz. Göç nedeniyle yerinden yurdundan uzaklaştırılan kardeşlerimizin çığlıklarını batılılar duymasa da bizler onların seslerini dünyaya duyurmaya çalışacağız” dedi. Başkan Keskin ardından festivale destek veren Başbakanlık Tanıtma Fonu’na, Kültür ve Turizm Bakanlığına, TİKA’ya, Yunus Emre Enstitüsü’ne ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

sultanbeyli siir yarisma 5Festivalin onur konuğu Cahit Koytak da gala da duygularını dile getirdi. Festivalin onur konuğu olmaktan duyduğu mutluluğunu aktaran Koytak, coğrafya şiirini okudu ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür etti.

sultanbeyli siir yarisma 7İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe de festivalin düzenlenmesini sağlayan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür etti. Kaymakam Özefe, “Şairler medeniyeti hem inşa eder hem de ifşa edenlerdir. Belediyemiz şairleri buluşturmakla çok büyük işler yapıyor. Başkanımız ilçemiz adına, kültürümüz adına, İstanbul adına ve Türkiye adına çok büyük işlere imza atıyor.  Kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından festivale katılan bazı şairler şiirlerini okudu ve gala İstanbul Sazendeleri konseriyle sona erdi.

sultanbeyli siir yarisma 2

sultanbeyli siir yarisma 3

sultanbeyli siir yarisma 8

sultanbeyli siir yarisma 1

Reklamı Geç